Dodaj do ulubionych

Bilet do Wersalu

IP: *.wroclaw.mm.pl 08.05.11, 22:45
Chciałam kupić bilety na sobotę 21.05. przez stronę internetową Pałacu.

Pojawiła się następująca informacja:

IMPORTANT : Admission is free for visitors under 18 years old, European Union residents under 26 years old, disabled persons and the person accompanying them. NB: this does not apply to the shows, the Grandes Eaux, the late openings and certain exhibitions.

Czy to oznacza, że w weekend kiedy są pokazy fontann ta zasada, że za dzieci poniżej 18 roku życia się nie płaci nie obowiązuje? Czy muszę kupić bilet dla 4-letniego dziecka?

Dodam, że chcemy zwiedzić cały kompleks Pałacowy Wersal wraz z ogrodami, Grand Tranion i Pałacem Marii Antoniny.

Obserwuj wątek
    • malin7 Re: Bilet do Wersalu 10.05.11, 09:45
      Tak , jeśli chcesz wejśc do ogrodów wtedy kiedy sa pokazy fonntan, musisz kupic bilet . Bylismy w sobote 7 maja, co prawda dziecko troche starsze. Bilet dla siebie kupiłam w necie, przyszlam z wydrukowanym mailem, przy wejsciu facet z obsługi wydrukowal mi bilet. Dziecko wchodzilo free. Bilet mialam na palac, trianony i ogrody - kosztowal 25 euro. myslalam co prawda, ze jak mam juz ten wydruk, to mozemy wejsc jakims oddzielnym wejsciem, ale okazalo się ze trzeba stac , jak wszyscy, tyle ,że potem kolejka do kasy nas ominęłą:). Po zwiedzeniu pałacu wychodzisz do ogrodów i tam przy wejsciu kupujesz bilet, dla dziecka - 6 euro, moze dla czterolatkow tansze- nie wiem, bo moje dziecko starsze. Jak masz jakieś pytania jeszcze to pytaj :)
      • Gość: Sylwia Re: Bilet do Wersalu IP: *.wroclaw.mm.pl 10.05.11, 22:47
        Jak długo mniej więcej trzeba stać w tej kolejce? Nie wiem czy nasze dzieci wytrzymają.
        • Gość: $ & € Kolejka do Wersalu IP: *.dynamic.chello.pl 11.05.11, 09:25
          @Sylwia
          Tak wygląda kolejka < popatrz
          do kas.
          • malin7 Re: Kolejka do Wersalu 11.05.11, 12:02
            My staliśmy w sobotę ok. 25 min, choć na początku byłam przerażona wielkością tej kolejki to okazało się ,że dość szybko się przesuwa - jest to kolejka do wejścia i kontroli
            • Gość: Milka Re: Kolejka do Wersalu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.11, 20:11
              Trudno wyczuć jak długa jest kolejka. My do Wersalu staliśmy okolo godziny. Do Luwru i Orsay praktyczniw wogóle. Zalezy jak trafisz.
              • Gość: Sylwia Re: Kolejka do Wersalu IP: *.wroclaw.mm.pl 11.05.11, 23:01
                Czyli mimo, że mam bilet kupiony przez net muszę iść do kolejki po lewej?
                • malin7 Re: Kolejka do Wersalu 12.05.11, 08:40
                  No właśnie, my na przykład z Orsay zrezygnowalismy , bo kolejka była straszna, a do Luwru tez bez kolejki weszlismy.
                  W Wersalu musisz iść do wejścia A, wspólnego dla wszystkich.
                  • magda_lena1893 Re: Kolejka do Wersalu 18.05.11, 17:44
                    Nie opłaca się kupować przez internet bo i tak stoi się w jednej kolejce. W weekendy są straszne kolejki. za to polecam zakup na wieżę eiffel ponieważ są także kolejki ogromne. ja w tamtym roku kupiłam przez internet i weszliśmy w godzinach szczytu na wieżę jak książęta bo jest osobna bramka. nie było żadnej kolejki. Polecam wyjazd do Francji. My mieszkaliśmy na polu namiotowym w Wersalu na Huttopi czy jakos tak. Super z basenem i zupełnie innny standard niż u nas w Polsce.
          • nchyb Re: Kolejka do Wersalu 18.06.11, 12:45
            > Tak wygląda kolejka < popatrz
            > do kas.

kolejka nie sprawia wrażenia zachęcającego... :-(
      • malin7 Re: Bilet do Wersalu 16.05.11, 07:52
        Wczoraj sprawdziłam mapki z Ogrodów - dzieci poniżej 6 roku życia wchodzą free na pokazy fonntan :)
        • magda_lena1893 Re: Bilet do Wersalu 18.05.11, 17:57
          tam jest dużo chodzenia i kolejki do toalety straszne...dzieciaki będą narzekały na nogi. Ja sama już na ogrody siły nie miałam i zrobiłam tylko zdjęcie z góry:)
          • Gość: Milka Do magdaleny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.11, 22:07
            Nie pisz aby tylko coś napisać. Do Wersalu jest osobna kolejka po bilety i druga do wejścia do pałacu.Ogrody to nie tylko sam ogród ale i fontany i Trianon i Wioska Marii Antoniny.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka