ktosco 13.06.11, 19:57 Ktos wie gdzie sie miesci slynny posterunek z filmow z Louis De Funes w Saint Tropez ? Co jeszcze warto zobaczyc w tym miasteczku ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
janou Re: Adres zandarmerii w Saint Tropez ? 13.06.11, 21:45 od portu to jest jakies 50/100m ulica François Sibilli,widac na mapie warto zobaczyc place des Lices gdzie co wtorek i sobote sa targi ,statki w porcie to tez wielka frajda,zawsze zastanawiasz sie jak do tego portu wplynely?! kilka moich fotek z St Tropez: fotoforum.gazeta.pl/uk/Saint%2520Tropez,janou.html www.presquile-saint-tropez.com/html/gendarme.html maps.google.fr/maps?hl=fr&xhr=t&q=rue+Fran%C3%A7ois+Sibilli+Place+de+la+Garonne+83990,+SAINT-TROPEZ&cp=62&bav=on.2,or.r_gc.r_pw.&biw=771&bih=369&wrapid=tljp130799358317500&um=1&ie=UTF-8&sa=N&tab=wl Odpowiedz Link Zgłoś
janou Re: Adres zandarmerii w Saint Tropez ? 13.06.11, 21:53 cytadele tez warto odwiedzic fotoforum.gazeta.pl/zdjecie/1915397,4,13,14759,janou,P1060955.html fotoforum.gazeta.pl/zdjecie/1915395,4,14,14759,janou,P1060944.html Odpowiedz Link Zgłoś
pietrzj1 Re: Adres zandarmerii w Saint Tropez ? 14.06.11, 11:07 Będąc w okolicach polecam zwiedzenie Grimaud, można też zajrzeć do Port Grimaud. Trochę na południowy-zachód jest też fajna droga, oznaczona na mapie numerem D27. Jak ktoś lubi kręte wąskie dróżki, z fajnymi widokami, nie będzie zawiedziony :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Louis De Funes Do > ktosco IP: *.dynamic.chello.pl 14.06.11, 15:06 Posterunek < adres+foto Port < wirtualny obraz , obracaj kursorem myszki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kklk Re: Adres zandarmerii w Saint Tropez ? IP: *.chelmnet.pl 20.06.11, 17:31 posterunek jest w samym centrum, każdy ci powie gdzie.Niestety do srodka nie wejdziesz. Odpowiedz Link Zgłoś
nchyb Re: Adres zandarmerii w Saint Tropez ? 21.06.11, 06:51 ale przed budynkiem pstrynie sobie zdjęcie, wchodzić nie musi :-) tylko trzeba odczekać na swoją kolej... Odpowiedz Link Zgłoś
ktosco Re: Adres zandarmerii w Saint Tropez ? 22.06.11, 08:34 Dziekuje za wszystkie informacje znalazlam :) i akurat nie mialam zadnych kolejek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jurecek Re: Adres zandarmerii w Saint Tropez ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.11, 10:00 To mała mieścina . Posterunek przy głównej ulicy po wjeździe do miasta Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czyzyk64 Re: Adres zandarmerii w Saint Tropez ? IP: *.gdynia.mm.pl 25.03.14, 09:15 Witam. Jak wygląda sprawa z parkingami w st, tropez ? ile kosztuje parking ,gdzie bezpiecznie zaparkować ? czy można np. dojechać od strony SAINTE-MAXIME autobusem ? Odpowiedz Link Zgłoś
aseretka Re: Adres zandarmerii w Saint Tropez ? 25.03.14, 18:44 Przy porcie są rozległe parkingi. Nie wiem, kiedy się wybierasz, ale nawet we wrześniu, trudno jest tam znaleźć miejsce pomimo wysokiej ceny.Niestety nie pomnę dokładnie, ale chyba jak tam byłam ostatnio jakieś 6-7 lat temu, to za godzinę było 1,80 euro). Nie wiem, co masz na myśli pisząc bezpiecznie. Kradzież samochodu, włamanie do niego, czy incydent typu: stłuczka, zadrapanie. Każda z tych rzeczy może się zdarzyć, podobnie jak na każdym innym parkingu niestrzeżonym. Choć byłam w St. Tropez trzy razy i parkowałam w okolicach portu, jakoś jednak nic złego się nie wydarzyło. Od strony St. Maxime można oczywiście dojechać autobusem. Jednak jazdę utrudniają duże korki, więc czas przejazdu pewnie zbliżony do czasu jazdy własnym autem. Jeśli miałabym wybierać zdecydowałbym się na przepłynięcie statkiem przez zatokę. Już przy wjeździe do St. Maxime umieszczono tabliczkę, że przejazd autem do St. Tropez ( a to niecałe 20 km) zająć może 2,5 h, a statkiem ok. 30 minut. Tu masz linki do stron z jakich środków transportu możesz korzystać w St. Maxime. www.ville-saintraphael.fr/decouvrir-la-ville/transports www.beyond.fr/villages/stemaxime.html a tu o transporcie w St. Tropez www.lonelyplanet.com/france/st-tropez/transport/getting-there-away Odpowiedz Link Zgłoś
dvoicka Re: Adres zandarmerii w Saint Tropez ? 30.03.14, 23:09 Jeśli chodzi o dojazd z Sainte Maxime, to polecam szczególnie stateczek (tramwaj wodny?) - szczegóły na ostatniej z zalinkowanych powyżej stron. podróż trwa ok 20 minut, a jak dowiedziałam się, lądem w szczycie sezonu można tę odległość pokonywać przez 2h. I dużo przyjemniej jest. W St. Tropez zobaczyć można jeszcze cytadelę górującą nad miasteczkiem. Odpowiedz Link Zgłoś