Gość: cork17
IP: *.dynamic.chello.pl
03.08.11, 21:29
Witam
w długi weekend majowy mam zamiar zwiedzić Prowansje(niestety mam ograniczony czas i budżet. Nie moge też 2 dni jechac autem z Gdańska z dzieciakami-to ok. 2000km). Plan mam taki: Lecę z Gdańska tania linią do Paryża(4osoby). Z Paryża jadę do Marsylii TGV (tani bilet kupiony 3 miesiące wczesniej ). Tam wynajmuję auto - nocuję w domkach na Eurokampie - 20 kilka euro za dobę- przetestowane w Toskanii-działa super. Camping jest bazą, z którego zwiedzam okolice.
Czy ktoś wypróbował taka opcję? Nie wiem jak dotrzeć z lotniska na dworzec TGV? Czy myslicie, że dobrze planuję? Po tegorocznym wyjeździe do Bułgarii (2000km) dojazd powoduje wycięcie 2 dni z życiorysu, nie mówiąc o odreagowaniu podrózy po dojechaniu do celu, a tak naprawdę na cały wyjazd mogę przeznaczyć tylko 8 dni - będę sledził tez tanie oferty lufthansy do Marsylii, choć przyznam, że TGV jest dla mnie bardzo kuszące - w końcu to szybki pociąg. Co myslicie o pomysle - jezeli nie sprawi to kłopotu to proszę o sugestie lub konkretne info na temat. Pozdrawiam