Dodaj do ulubionych

taxi w Paryżu o 4 rano

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.08.11, 09:58
Witam,
Do Paryża przylatuje w sobote (10 wrzesnia) do poludnia (Beauvais), nocleg mam w Camping International (Maisons-Lafitte). Planuje kupić bilet na 5 dni Paris Visite, ktory z czego wiem bedzie obowiazywal od niedzieli. Planuje 2 dni spedzic w Disneylandzie, a 2 samodzielnie zwiedzać Paryż, chociaż nie mam pojecia od czego zacząć to zwiedzanie. Jedzie nas grupa 13 osob- z czego żadna osoba nie była w Paryżu.
Ale najwiekszy problem mam z powrotem. [b]W porte Maillo mamy byc okolo 5.30 w czwartek rano.
Korzystajac ze srodkow komikacji miejskiej to musielibysmy jechać 1,5h a jest to zaledwie 17 km. Piechota nie pojdziemy.
Zostaje taxi i tu pytanie ile kosztuje i jak go zamowic?
Prosze o pomoc
Obserwuj wątek
    • Gość: e-tam Paris Visite & TAXI IP: *.home.aster.pl 12.08.11, 16:15
      ...Planuje kupić bilet na 5 dni Paris Visite,
      ktory z czego wiem bedzie obowiazywal od niedzieli.
      ... < dlaczego od niedzieli?
      Wpisujesz daty od/do na swoim bilecie i wio koniku po Paryżu.
      Pierwsze skasowanie wyznacza początek=czas ważności biletu na 5dni.
      Zawsze PAMIĘTAJ o zabieraniu swojego biletu po przejściu przez bramkę.

TAXI < Paryż opłaty

Pozdrawiam,
    • Gość: Elle Re: taxi w Paryżu o 4 rano IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.08.11, 23:51
      Piszesz , ze bedzie was 13 osob, wiec najlepiej bedzie jesli wczesniej , nawet przed wyjazdem poszukacie busow -taxi ktore umowicie na konkretna godzine i miejsce . Byc moze Camping do ktorego jedziecie bedzie mial namiary na jakas sprawdzona firme. nie robcie tego na ostatnia chwile o moze wam nic nie przyjechac ... Ceny nie znam, ale podejrzewam, ze taka usluga bedzie tansza niz 5 taxi osobowych :)
      Powodzenia i milego zwiedzaania .
    • Gość: maja Re: taxi w Paryżu o 4 rano IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.08.11, 12:08
      witam. Byłam w paryżu miesiąc temu i tez miałam podobny problem. Zarezerwowalam taxi mailem (jeszcze w Polsce) i dogadałam się w sprawie ceny. Polecam ten adres (sprawdzony) contact@mkj-transfer.com
      • Gość: Kama Re: taxi w Paryżu o 4 rano IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.08.11, 12:10
        dziekuje za maila, czy mam tam pisac po angielsku czy polsku?
        pozdrawiam
        Kama
        • Gość: Kama Re: taxi w Paryżu o 4 rano IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.08.11, 12:11
          widze ze po angielsku
      • Gość: Kama Re: taxi w Paryżu o 4 rano IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.08.11, 12:17
        a jeszcze jedno, ile czasu zajmuje podroz taksowka z campingu international do porte maillot?
        Wg. google to 17 km, czas jazdy metrem ok 35 minut a taxi?
        • ela.tu-i-tam Re: taxi w Paryżu o 4 rano 16.08.11, 14:11
          > ile czasu zajmuje podroz taksowka z campingu international do
          > porte maillot?
          > Wg. google to 17 km, czas jazdy metrem ok 35 minut a taxi?

Zapytaj taksowkarza, on na pewno wie.

Przed 5-ta rano, to mozesz oszacowac na pol godziny (zeby 13-cie osob weszlo do autobusu z bagazami, to trzeba ze 13-cie minut, zostaje 17-cie na 17-cie km czyli 60 km/godzine, plus swiatla).
          Po 17-tej to bym za takie oszacowanie zlamanego grosza nie dala ... (korki).

• Gość: Ewa Re: taxi w Paryżu o 4 rano IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.11, 15:13
            Maisons Laffitte to juz nie Paryz. Napisz ile płaciliście za dojazd. Na początku pazdziernika będę miała podobny problem. Dziekuje i pozdrawiam
    • Gość: kama Re: taxi w Paryżu o 4 rano IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.08.11, 07:12
      Skorzystalam z oferty mkj-transfer, ktory dostalam od zyczliwej osoby z forum i za 2 mini vany placimy 235,00 eur (trasa laisons mafitte do porte maillot o 5 nad ranem)
      • ela.tu-i-tam Re: taxi w Paryżu o 4 rano 18.08.11, 12:37
        Czyli masz oszacowany koszt na transport, dwa mini vany 235 do Porte Maillot, plus 13 biletow na autobus do Beauvais, razem ciut wiecej niz 400 euro.

Poszukalam na googlu, www.taxis-paris.fr/,
        a dokladnie www.taxis-paris.fr/maisons-laffitte/tarif-prix.htm
        - zeby zobaczyc ceny i czas jazdy BEZPOSREDNIO z Maisons Laffitte do Beauvais.

Dostaje:
        Temps de trajet : 1 heure 5 minutes
        Distance totale : 76,4 km
        Le prix estimé entre 109 et 131€ - Tarif Jour semaine
        Le prix estimé entre 163 et 182€ - Tarif Nuit et Week-end

To co takze podaje ta strona - strona rzetelnej informacji - to ze zamawianie taksowki moze samo w sobie byc kosztowne, i takse lepiej brac z taryfa ustalona z gory.

Idac dalej znalazlam
        www.taxiparisnavette.fr/2.html , telefon +33 (0)1 60 44 08 16.
        Gdzie jest kilka taryf dziennych (od 7:00 do 22:00). Plus 10 euro za noc albo swieto.
        Poniewaz oni maja minibusy na 6-8 pasazerow, to cena powinna byc cos w stylu 10 (noc) + 125 (Paris - Beauvais) + powiedzmy 50 na inna trase- inne niespodizanki. Czyli mniej niz 200 za takse, albo 400 za dwie.

Pozdrowienia !
        • Gość: Kama Re: taxi w Paryżu o 4 rano IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.08.11, 07:06
          Dzieki ela za podpowiedź :)
          Zapytalam w tej firmie i cena bezposrednio na lotnisko to 370,00 eur z campingu international, czyli grubo ponizej 400 eur.
          • ela.tu-i-tam Re: taxi w Paryżu o 4 rano 19.08.11, 10:54
            Gość portalu: Kama napisał(a):

> Zapytalam w tej firmie i cena bezposrednio na lotnisko to 370,00 eur z campingu
            > international, czyli grubo ponizej 400 eur.

To super. Co wiecej, bedziecie miec jakies pol godziny spania wiecej ...
            Bon voyage!
    • Gość: magda Re: taxi w Paryżu o 4 rano IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.03.12, 19:10
      Witam,
      jestem studentką turystyki międzynarodowej na Uniwersytecie im. Adama Mickiewicza w Poznaniu. Prowadzę badania do mojej pracy magisterskiej, których celem jest zbadanie opinii atrakcyjności Paryża zdaniem turystów. Proszę o poświęcenie kilku minut na wypełnienie ankiety, która będzie cennym źródłem moich badań.

Ankieta jest anonimowa.

Proszę najpierw o wypełnienie metryczki:
      net-ankiety.pl/ankieta.php?id=v1zpj4jsv7ezj7mzfv1jvx4b
      a następnie o wypełnienie ankiety na temat Państwa opinii:
      net-ankiety.pl/ankieta.php?id=v1zpj4jsv7ezj7mzfv1ov14z
      Dziękuję serdecznie za pomoc i poświęcony czas!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka