30.08.11, 21:57
Odradzam biuro juventur wałbrzych. To porazka organizacyjna. Autokar miał twarde siedzenia,wąskie przejścia. Na Śląsku i Zagłębiu pytali o drogę - bez GPS.Turnus miał być wczasowy, a okazało się że jedziemy z obozem dziecieco- młodzieżowym.Na miejscu rezydentka bez polotu, niezainteresowana gośćmi.Przyjechaliśmy na 8-9 rano a domek dostaliśmy dopiero o 12.00 - przypominam, że tam jest upalnie. Zresztą początkowo miał być dopiero o 14.00 (pierwsze starcie z rezydentką)Miały sie odbyć 3 wycieczki - były dwie bo autokar był podnajmowany i musiał być komplet - ciekawe jak zebrać komplet na trzy wycieczki kiedy jadą dzieciaki mało zainteresowane zwiedzaniem. Zresztą wydawało nam się że rezydentka jest b.zmęczona. Miała wyjechać w sobotę do Paryża a my jej zawracamy jeszcze głowę o wycieczkę na piątek do Monaco (cały dzień ,upał).Tych minusów jest tak dużo, ze nie starcza miejsca, żeby je opisać. Na szczęście Francja piękna, słoneczna, Francuzi to najbardziej kulturalna nacja turystyczna w Europie. W sumie- Francja tak ale nie z Juventur Wałbrzych.
Obserwuj wątek
    • nchyb Re: odradzam 31.08.11, 06:49
      > 8-9 rano a domek dostaliśmy dopiero o 12.00 - przypominam, że tam jest upalnie
      > . Zresztą początkowo miał być dopiero o 14.00

przesadzasz, i tak szybko dostaliście miejsca, doba zaczyna się często znacznie później. Chyba, ze przyjechaliście na drugi dzień po rozpoczęciu turnusu (najczęściej zaczynają się w soboty), czyli w niedzielę rano, to ok.

Gdzie byliście, w Port Grimaud? Juwentur wałbrzyski najczęściej tam wysyłał. Te domki, to w większości takie większe przyczepy, tam was wysłali?
      Z nimi mnóstwo moich znajomych po raz pierwszy poznawało Francję i bardzo sobie chwalili. Jedna z ładniejszych plaz w tej okolicy...

A ta wycieczka do Monaco się odbyła?

• Gość: tchetys Re: odradzam IP: *.static.akk.net.pl 31.08.11, 17:39
        Tak, byliśmy w port grimaud na tym dużym międzynarodowym kempingu. Juwentur wybralismy bo tak doradzili znajomi do tej pory zadowoleni z ich usług. Jeśli chodzi o domki to oni sami nie wiedzieli o której będą, obóz młodzieżowy dostał już o 10.00. a my do końca nie wiedzieliśmy Gdybym nie przycisnęła to rzeczywiście dostalibyśmy o 14.00 Wiem ze tak jest na stronie, ale chodzi o brak konkretnych informacji. Uważam, że ten bałagan był spowodowany przez bardzo konkretną osobę o czym mam zamiar poinformować Juwentur. Gdybym od razu wiedziała, ze do Monako nie pojedziemy, to zorganizowałabym te wycieczki indywidualnie z Czechami, którzy chetnie by nas zabrali. Domki to przyczepy kempingowe. Jeśli nie zależy ci na autokarze, lepiej zamówić kempingi przez biuro czeskie albo francuskie. Wiem, ze drożej ale masz klimę.
        • maria-lech Re: odradzam 13.09.11, 09:32
          Byliśmy grupą ,która Was wymieniała:).Również mamy sporo zastrzeżeń,ale o tym wieczorem.
          Wskazana zmiana nazwy wątku na "odradzam-Juventur Wałbrzych".Dyskusja może być ciekawa. .

A oto mój filmik:)o naszych lokatorach.Niestety,pan na włościach ,Zbyszek,stwierdził,że szczurow nie ma:))
          www.youtube.com/watch?v=uUtvP0zKI88
          • maria-lech Re: odradzam 14.09.11, 00:01
            Odniosłam wrażenie,że w zasadzie kierownictwo biura kompletnie nie interesuje się tym,jak wyglądają domki ,ich wyposażenie i stan.Nasz domek podobno był najlepszy,lecz w jakże opłakanym stanie!
            Podróż do Francji mieliśmy ok.Ponieważ pierwszy raz wybraliśmy się autokarem,nie mam porównania,co do jakości pojazdu:)Kierowcy byli mili i uczynni,a pani Diana,nasz rezydentka,wspaniała i profesjonalna osoba.Jak mogla ,tak umilała nam pobyt.Były 3 wycieczki/nasz grupa też była mała),,wieczór francuski,spacer ,a ponadto każdego wieczora przychodziła do domów i była z nami w kontakcie.
            Jej przeciwieństwem jest p.Zbyszek.Opryskliwy,wręcz chamski facet.W naszej grupie miał ksywę"nie będę o tym rozmawiał".Opisanie jego podejścia do klientów,to osobny.rozległy temat.
            Domki rzeczywiście w opłakanym stanie.
            Nasza grupa przyjechała rano,a my weszliśmy do domków dopiero o17!!Pani Ania?,która odjeżdżała z grupą,olała system.Od odjeżdżającej młodzieży nie miał kto odebrać domków!
            Po interwencji dzieciaki wyszły,a my sami sprzątaliśmy domek.Tragedia!
            Poemat można by napisać.Jak nas mają szanować w świecie,jak nas nasze biura podroży olewają?Czułam się ,jak za czasów komuny!/dla potwierdzenia postaram się dodać zdjęcia/.
            Poza tym pobyt super.Lecz nigdy więcej Juventur.
            A powiedzenie p.Zbyszka,że nie płaciliśmy dużo,nie zwalnia nikogo z wywiązywania się z swoich zobowiązań i dbania o ich wypoczynek w przyzwoitych warunkach.Dobrze,że drugim słoneczkiem była dla nas pani Diana.
          • Gość: tchetys Re: odradzam IP: *.static.akk.net.pl 15.09.11, 18:27
            Prawdopodobnie chodzi o te samą panią Anię. Zero zainteresowania grupą.Wiecznie zmęczona. Musieliśmy do niej sami chodzić, żeby się o czymkolwiek dowiedzieć. Cytat: "A to nie wiedziliście?? Przecież mówiłam, żeby was ktoś powiadomił..."Mieliście szczęście w postaci tej drugiej rezydentki.Co do dodatkowych lokatorów to nie mieliśmy ale domki są w opłakanym stanie. Ktoś tam jest odpowiedzialny za konserwację? Chyba nikt. To chamstwo żeby wszystko usprawiedliwiać niską ceną. Polecam wyjazdy do tego samego miejsca ale z czeskiego biura. Ceny porównywalne.Problem to dojazd, ale następnym razem nie zgodzę się na autokar i pojadę własnym.Juventur NIGDY WIĘCEJ!!!!!!
            • Gość: XXXXX Re: odradzam IP: *.w80-15.abo.wanadoo.fr 13.02.14, 23:23
              Ania to tania sila robocza-ale najfajniejsze jest to ze Pan zbyszek-Szef Portu Grimaud chodzi w ob......nych gaciach niezwracajac uwagi na turystow.....
              • Gość: 67 Re: odradzam IP: 80.215.128.* 16.02.14, 07:40
                No tak to wszystko prawda ale pan zbyszek jesli sie nie myle zajmuje sie serwisem I robi tam wszystko a nie jak napisano ze tam szefuje
          • Gość: XXXXX Re: odradzam IP: *.w80-15.abo.wanadoo.fr 13.02.14, 23:19
            TO PRAWDA --PAN I WLADCA...DYREKTOR JUVENTURU-PAN ZBYSZEK............
        • Gość: 67 Re: odradzam IP: 80.215.128.* 16.02.14, 07:49
          Czytam I czytam te ooinie z przed kilku lat I dochodze do wniosku ze nic sie tam w tym Juventur nie zmienilo poza tym ze warunki sa okropne bo kampingi sa od kilku lat nie wymieniane a tylko lekko naprawiane delegatki I rezydent nie za bardzo przejmuja sie ta sytuacja wydaje mi sie ze wszystko jest nastawione na to aby wyciagnac jak najwiecej kasy z tych starych przyczep.zero profesjonalizmu
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka