Dodaj do ulubionych

Z Orly do Marcel Sembat Timhotel Paris Boulo GROUP

20.05.12, 14:22
Witam

Kupiłem kupon na Groupon.pl dwa noclegi w Hotelu Timhotel Paris Boulogne. Zarezerwowany mam lot na 3.11.2012 i powrot na 5 listopad.
Wylot z paryza okolo 9 rano mam nadzieje ze nie bedzie problemu dostac sie o tej porze na lotnisko . Lecimy Liniami OLT expres z bydgoszczy do paryza Orly .

Moje pytanko jak moge dostac sie z lotniska Orly do Marcel Sembat, ponieważ tam sie znajduje moj hotel ? Przy okazji jak ktos moze podac szacunkowe ceny biletów, jesteśmy studentami wiec kazdy grosz sie liczy :))

Moze ktos również skorzystał z oferty Gropona i ma jakies opinie/wiadomosci jak to wszystko wyglada w rzczywistosci w hotelu, w jego okolicy jak dostać sie do wiezy eifla itd ?
Bylo by to dla mnie bardzo pomocne, gdyz wybieram sie sam z dziewczyna do paryza a nigdy wcześniej nie mielismy okazji byc w paryzu, a chcemy milo spędzić tam weekend .

Z góry dziekuje za każdą odpowiedź
Obserwuj wątek
    • Gość: milka Re: Z Orly do Marcel Sembat Timhotel Paris Boulo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.05.12, 15:39
      link hotelu
      www.timhotel.com/fr/nos-hotels-details/47-timhotel-paris-boulogne.ht
      ceny biletow
      www.e-francja.eu/bilety-paryz.php
      forum.gazeta.pl/forum/w,20573,97952933,97953072,Re_Paryz_samodzielnie_relacja.html
      ciekawe linki

Jak na studenta wyjątkowo leniwe towarzystwo. Miłego pobytu .
    • bsh71 Re: Z Orly do Marcel Sembat Timhotel Paris Boulo 20.05.12, 20:34
      Dzieki za pomoc . chcialbym miec wszystko dopiete na ostatni guzik :) Z tego co widze www.ratp.fr/ tu na zalączonej mapce nie wiem gdzie bedzie mozliwa przesiadka do innej lini metra zeby dotrzec do mojego pryzstanku ... ?

www.ratp.fr/fr/upload/docs/application/pdf/2011-07/paris_public_transport.pdf zgodnie z ta mapa musze wsiac do metra B i gdzies sie przesiąść na nr 9 ? Gdzie by bylo naj korzystniej albo wybrac inny srodek transportu ?
      • Gość: Milka Re: Z Orly do Marcel Sembat Timhotel Paris Boulo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.05.12, 21:26
        www.transilien.com/web/RedirectHI.do
        • Gość: Milka Re: Z Orly do Marcel Sembat Timhotel Paris Boulo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.05.12, 21:47
          Coś z tym linkiem mi nie wyszło.
          Przestudiuj ostatni link z wątku Paryz samodzielnie. Z tego co przeglądałam to narazie trwają prace na linii metra. Do listopada jeszcze sporo czasu , zawsze bedzie mozna sprawdzić trase aktualną.
          Co do biletow to tak - na i z lotniska jest inna taryfa- drozsza.W sobotę i niedziele mozecie kupić bilet całodniowy week-end jeunes. Sa to bilety całodniowe dla mlodziezy. Strefa komunikacyjna 1-3 bilet kosztuje 3.55 euro. Byc moze cena sie nieco zmieni od 1 lipca. Jak dla Was jest to najlepsza=najtańsza opcja. Bilet wazny jest we wszystkich srodkach komunikacji miejskiej w Paryzu. 4 listopada jest to pierwsza niedziela miesiaca muzea sa za darmo , jako studenci wiekszosc muzeow macie za darmo i w dni powszednie(aktualna legitymacja studencka).
    • Gość: e-tam CDG > Marcel Sembat IP: *.dynamic.chello.pl 20.05.12, 22:22
      LOT z Bydgoszczy.
      Lądowanie masz przy Terminalu 2B.
      Krok 1
      Idziesz pieszo ~8min do pociągu przystanek RER B < wsiadasz do pociągu
      Przybliż i znajdż na mapie Terminal 2B (po lewej stronie)
      Krok 2
      Wysiadasz z RER B na stacji Gare du Nord‎ < zerknij
      Krok 3 = PRZESIADKA
      Idziesz do przystanku linii metra M4,
      Wsiadasz do metra M4 kierunek > Porte d'Orléans‎
      Krok 4 = PRZESIADKA
      Wysiadasz na trzecim przystanku z M4 na stacji Strasbourg - Saint-Denis < zerknij
      Krok 5 = PRZESIADKA
      Wsiadasz do metra M9 kierunek > Pont de Sèvres‎
      Krok 6
      Wysiadasz z M9 na przystanku Marcel Sembat < zerknij
      Krok 7
      Idziesz pieszo do hotelu Amen

Pozdrawiam,
      • Gość: Milka Do e-tam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.05.12, 22:28
        Studentowi chodzi o lotnisko Orly a nie CDG.
      • Gość: e-tam Paryż Orly > Marcel Sembat IP: *.dynamic.chello.pl 21.05.12, 10:22
        bsh71 napisał:
        ...Z tego co widze www.ratp.fr/ tu na zalączonej mapce nie wiem gdzie bedzie mozliwa przesiadka do innej lini metra zeby dotrzec do mojego pryzstanku ... ?
        www.ratp.fr/fr/upload/docs/application/pdf/2011-07/paris_public_transport.pdf zgodnie z ta mapa musze wsiac do metra B i gdzies sie przesiąść na nr 9 ? Gdzie by bylo naj korzystniej albo wybrac inny srodek transportu ?

Cóż powiedzieć. (Milka) wielkie dzięki za uwagę.
        ...mea culpa, mea culpa, mea maxima culpa.

Krok 1
        Na Orly-Sud < zerknij
        ... wiadasz do tramwaju Orlyval, jedziesz do końca (Antony‎)

Krok 2 PRZESIADKA z Orlyval na RER B
        Wsiadasz do RER B = Antony < zerknij
        kierunek Aéroport Charles De Gaulle

Krok 3
        Jedziesz RER B do stacji Denfert-Rochereau < zerknij, WYSIADASZ
        PRZESIADKA z RER B do metra M6
        Wsiadasz do M6 kierunek > Charles de Gaulle - Étoile‎

Krok 4
        Jedziesz M6 do stacji metra La Motte-Picquet - Grenelle < zerknij, WYSIADASZ
        PRZESIADKA z M6 do M10

Krok 5
        Wsiadasz do metra M10 kierunek > Boulogne - Pont de Saint-Cloud‎
        Jedziesz metrem M10 do stacji Michel-Ange - Auteuil‎ < zerknij, WYSIADASZ

Krok 6 PRZESIADKA z M10 do M9
        Wsiadasz do metra M9 kierunek > Pont de Sèvres‎

Krok 7
        Jedziesz M9 do stacji Marcel Sembat < zerknij, WYSIADASZ

Pozdrawiam,
        Jeszcze raz przepraszam autora wątku bsh71.
        Za moje przewinienie dedykuję Majówka 2012 r. < klikaj, znajdziesz ~90 zdjęć
        Życzę miłego zwiedzania, przyjemnej podróży i szczęśliwego powrotu.
        • Gość: Milka Re: Paryż Orly > Marcel Sembat IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.12, 22:40
          Super robisz te opisy dotarcia do celu. Z tego co widziałam to teraz sa prace na tych liniach metra. Po wakacjach wszystko sie zapewne wyjasni.
          Pozdrawiam, Milka
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka