Dodaj do ulubionych

Musical Fountains Show a Musical Gardens (Wersal)

10.06.12, 23:26
Prosze zorientowanych o wyjasnienie roznicy pomiedzy powyzszymi. O ile rozumiem pojecie Muzycznego Pokazu Fontan o tyle nie ma pojecia co kryje sie pod Muzycznymi ogrodami.

Czy musze miec osobne bilety, bo z ich strony mi wychodzi,ze jedno nie zawiera drugiego? :
en.chateauversailles.fr/prepare-my-visit-/single/tickets-and-rates/billets-et-tarifs/les-grandes-eaux-1-en

Prosze o pomoc w rozszyfrowaniu tych co juz byli w Wersalu badz maja wiedze w temacie. Z gory dziekuje.
Obserwuj wątek
    • ela.tu-i-tam Re: Musical Fountains Show a Musical Gardens (Wer 11.06.12, 08:49
      orangewomen napisała:

> O ile rozumiem pojecie Muzycznego Pokazu Fontan o tyle nie ma pojecia
      > co kryje sie pod Muzycznymi ogrodami.

Strona francuska jest (dosc) jasna.
      Muzyczne ogrody sa w niektore wtorki, od kwietnia do pazdziernika, po prostu gra muzyka. Bez fontan.
      • Gość: mona Wersal - Musical Fountains Show - pytanie IP: *.netfala.pl 08.04.13, 17:39
        Wybieram się w majową sobotę do Wersalu i nie można obejrzeć ogrodów, bo jest Fontannowy Show. Bilet jest dość drogi. Więc mam pytanie, czy warto ten Fontannowy Show zobaczyć?
        • Gość: Milka Re: Wersal - Musical Fountains Show - pytanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.04.13, 19:13
          W wersalu jest bardzo duzo fontan. Woda nie tryska z nich cały czas tylko w okreslonych godzinach. Zobaczyć napewno warto, zwłaszcza te głowne fontanny są imponujące.
          Nie pamietam dokładnie jak to do konca jest , przez ogrody dochodzi sie do Wioski Marii Antoniny i Pałacyków TRIANON. My kupowaliśmy bilety do parku i na pewno były one sprawdzane na terenie parku.
          Jedno jest pewne ze do Wersalu aby wszystko zobaczyc trzeba wybrać sie z samego rana.
          • Gość: mona Re: Wersal - Musical Fountains Show - pytanie IP: *.netfala.pl 09.04.13, 09:20
            Dzięki. Sądziłam, że te fontanny cały czas działają. Czyli wygląda na to, że działają jak za czasów Ludwika XIV, gdy król nadchodził wodę w fontannie odkręcano, a gdy odchodził, to zakręcano, by odkręcić następną :).
            Ja wybieram się z rodziną z samego rana. Na szczęście jest dość szczegółowa mapa na stronie Wersalu, więc już dość dobrze wiem, co gdzie się znajduje. Do tego jest audioprzewodnik w języku polskim po Wersalu i dają mapę na miejscu po polsku. No i za darmo oferują przewodniki na ifona lub androida. Bardzo mnie to cieszy. I bardzo zachęca do zwiedzania. Dlatego całą sobotę przeznaczam na Wersal. Tylko cena tego Fontannowego Szow mnie nie zachwyca.
            • Gość: Milka Re: Wersal - Musical Fountains Show - pytanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.04.13, 21:58
              Spacerując alejkami parkowymi słychać barokową muzyke. Przynajmniej jak my byliśmy tak było. Proszę zwrocić uwage ze bilety do Muzycznego Ogrodu mozna kupić tylko na wtorki.
              Od strony Wioski Marii Antoniny jest drugie wejście do Wersalu.
            • Gość: vegaa87 Re: Wersal - Musical Fountains Show - pytanie IP: *.fastnet.pl 20.12.14, 20:26
              czy ktoś może podrzucic przydatna stronke a audioprzewodnikiem po wersalu w jezyku polskim? mam juz audioprzewodnik ale tylko po angielsku a wybieram sie do Wersalu w pierwsza niedziele miesiaca ( bezplatny wstep) i boje sie z ogromu ludzi jaki tam bedzie to nie uda mi sie szybko pobrac wersji polskiej. Moze ktos jak juz byl to wie gdzie taka wersje pobrac bedac jeszcze w Polsce lub wie jak w angielskojezycznej wersji wybrac jezyk polski? bede wdzieczna za pomoc
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka