Dodaj do ulubionych

Dojaz do Paryża - Le Chene Gris w Pommeuse

IP: *.szczecin.mm.pl 04.05.14, 18:23
Witam, bardzo proszę o pomoc w znalezieniu informacji. Szukam i jakoś nie mogę znaleźć :-(
Na campingu będę 3 noce, do centrum Paryża będziemy jechali tylko jeden raz pociągiem. Proszę podpowiedzcie na jaki bilet mamy jechać? Wiem że są bilety 2,3 dniowe, a ile kosztuje bilet jednorazowy? Po centrum poruszać będziemy się pieszo lub kupimy 10-cio przejazdowe na metro.
Będę z mężem i dwójką dzieci 12 i 14 letnich.

W Paryżu byliśmy kilka razy, miasto znamy bardzo dobrze, tym razem będziemy w drodze nad ocean....3 dniowy pobyt na campingu wygrany w konkursie, dzieci po szkole będą chciały trochę pobyczyć się w basenie i stąd tylko 1 raz wyjazd do centrum.
Z góry bardzo dziękuję.

pozdrawiam
Kaska
Obserwuj wątek
    • mama.globtroterka Re: Dojaz do Paryża - Le Chene Gris w Pommeuse 04.05.14, 21:10
      Wlasnie wrocilam z Le Chene Gris. Tyle ze my przez tydzien jezdzilismy do Paryza. Korzystalismy z Navigo, synek jezdzil na bilecie Paris visit. Z kempingu pociag przyjezdza na stacje Paris Est. Do centrum trzeba jeszcze dotrzec metrem. Na jeden dzien pewnie oplaca sie kupic jednorazowe przejazdy. Jutro wkleje Ci linka gdzie sa podane opcje cenowe przejazdow - jednorazowych i na Paris Visit to sobie sprawdzisz co bedzie sie bardzoej oplacac. Teraz pisze z telefonu a nie pamietam adresu strony, musze komputer odpalic ;-)
      • mama.globtroterka Re: Dojaz do Paryża - Le Chene Gris w Pommeuse 05.05.14, 08:36
        Obiecany link www.transilien.com/
        jak wpiszesz wyjazd z Pommeuse do Gare de Paris Est pokaże godziny odjazdów pociągów, potem trzeba kliknąć na zakładkę Tarifs - tam masz podane ceny biletów jednorazowych i jedno, dwudniowych.
        • Gość: kaska Re: Dojaz do Paryża - Le Chene Gris w Pommeuse IP: *.szczecin.mm.pl 05.05.14, 15:51
          Bardzo dziękuję :-) zaraz sobie sprawdzę :-)
          Gdybyśmy jeździli kilka dni to bym wzięła Paris Visit a na jeden lub dwa dni to chyba jednak za drogo wyjdzie. Mąż chce jechać samochodem i postawić w centrum ale ja jakoś nie jestem do tego przekonana....
        • Gość: kaska Re: Dojaz do Paryża - Le Chene Gris w Pommeuse IP: *.szczecin.mm.pl 05.05.14, 15:58
          właśnie sprawdziłam ceny, wychodzi mi na to , że jednorazowy dojazd do Paryża to 8,75 euro a dzieci 4,35
          całodniowy 16,10 (8,10 dzieci) a Paris Visit 22,85 czy dobrze patrzę? czy na bilet 1-5 zone mogę dojechać z campingu do centrum?
          • mama.globtroterka Re: Dojaz do Paryża - Le Chene Gris w Pommeuse 05.05.14, 19:08
            Kasia dobrze patrzysz. kemping jest w strefie 5
          • mama.globtroterka Re: Dojaz do Paryża - Le Chene Gris w Pommeuse 05.05.14, 19:12
            I jeszcze jedno. Stacja jest zamknieta w soboty i niedziele. Mozna zakupic bilety na kempingu ale chyba tylko paris visit. W dni robocze otwarte jest okienko na stacji. Tam sprzedawca doradzi jakie bilety wybrac.
            • Gość: kaska Re: Dojaz do Paryża - Le Chene Gris w Pommeuse IP: *.szczecin.mm.pl 06.05.14, 18:03
              my będziemy środa i czwartek więc stacja będzie czynna :-)
              a jak byś mogła jeszcze coś o campingui napisać, fajne są baseny ? 11 i 12 latka pokąpią się?
              • mama.globtroterka Re: Dojaz do Paryża - Le Chene Gris w Pommeuse 07.05.14, 08:18
                co do basenów to nie są duże. My nie korzystaliśmy, bo pogoda nie była sprzyjająca. Jak będzie komplet turystów na kempingu to na basenie pewnie będzie trochę ciasno. Przy kempingu jest mały sklepik ze świeżymi bagietkami, jest też restauracja. Obsługa bardzo pomocna. Cały kemping jest na wyłączność vacansoleil. Jak masz jeszcze jakieś pytania to śmiało :)
              • Gość: bunia1974 Re: Dojaz do Paryża - Le Chene Gris w Pommeuse IP: *.adsl.inetia.pl 07.05.14, 12:20
                Dzień dobry,
                Ja też będę przejazdem na tym kampingu w czerwcu. Planuję jeden dzień pobytu wykorzystać na zwiedzanie Paryża. Wydaje mi się, że na stonie campingu jest napisane, że można u nich kupić bilety całodniowe na wszystkie środku komunikacji. Koszt na jeden dzię to :c ena za dorosłego za dzienny karnet wynosi € 17.70, a dla dzieci do 11 lat € 12,55. Piszą, że bilety można kupić w recepcji. Nastawiam się na to, mam nadzieję, że informację na stronie dobrze zrozumiałam i, że jest aktualna.
                Podaję stronę: www.lechenegris.fr/les-environs/
                • mama.globtroterka Re: Dojaz do Paryża - Le Chene Gris w Pommeuse 08.05.14, 09:16
                  Bunia sprzedają jednodniowe karnety w recepcji na kempingu - nie znam szczegółów, bo ja potrzebowałam na tydzień, a takich już nie mieli. A jak nie na kempingu to w dni robocze na stacji bez problemu kupisz dzienne bilety Mobilis
                  • Gość: bunia1974 Re: Dojaz do Paryża - Le Chene Gris w Pommeuse IP: *.adsl.inetia.pl 08.05.14, 09:58
                    Zakręciłam się nieco, widze, że na stacji te bilety mobils są tańsze od tych na kampingu. Ciekawe dlaczego? Przyjedę tam w piątek, więc chyba pobiegnę od razu na stację kupić te bilety na sobotę:), bo jak dobrze zrozumialam, kasa na stacji w soboty jest nieczynna? TeMobils na pewno sa na cały dzień bez limitu przejazdów i środków transportu?
                    • mama.globtroterka Re: Dojaz do Paryża - Le Chene Gris w Pommeuse 08.05.14, 10:24
                      Stacja jest zamknięta w weekendy - przynajmniej tak było na majówce. Co do biletów to na francuskich stronach jest info że to są karnety na przejazdy różnymi środkami transportu, bez limitu z wyłączeniem chyba lotnisk. Najlepiej dopytać na stacji, bo ciężko się ogarnąć w tych paryskich biletach :) Ja korzystałam z Navigo, więc nie chcę Cię wprowadzać w błąd.
                      • Gość: bunia1974 Re: Dojaz do Paryża - Le Chene Gris w Pommeuse IP: *.adsl.inetia.pl 08.05.14, 11:00
                        Dzięki:)
                        • Gość: kaśka Re: Dojaz do Paryża - Le Chene Gris w Pommeuse IP: *.szczecin.mm.pl 08.05.14, 19:21
                          Drogie te bilety :-( moje dziewczyny mają już powyżej 11 lat to muszę kupić bilety za 4*17,7=70,8 euro na jeden dzień. Kurcze chyba jednak parking i 10 przejazdówka wyjdą taniej. Czy ktoś parkował w Paryżu?
                          znalazłam na forum linka www.parking-public.fr/parking-paris.php i parkingi nie są strasznie drogie w czerwcu, ktoś korzystał z rezerwacji ?
                          Tylko przeraza mnie korek na dojeździe do centrum :-(
                          • Gość: bunia1974 Re: Dojaz do Paryża - Le Chene Gris w Pommeuse IP: *.adsl.inetia.pl 08.05.14, 20:39
                            Ja w zeszłym roku przejeżdżałam pod Paryżem w drodze do Bretanii i utknęłam w korku na 2 godziny.To była sobota, w tygodniu może być jeszcze gorzej. Nie ryzykuję, tym bardziej, z wjeżdżaniem do centrum.
                            • Gość: kaśka Re: Dojaz do Paryża - Le Chene Gris w Pommeuse IP: *.szczecin.mm.pl 08.05.14, 21:29
                              My będziemy w środę lub czwartek, cały czas się zastanawiamy
                              • Gość: kaska Re: Dojaz do Paryża - Le Chene Gris w Pommeuse IP: *.szczecin.mm.pl 10.05.14, 12:02
                                Mąż znalazł za 10 euro parking www.neoparking.com/paris/parkings_paris_statue-de-la-libert_p11_AR-25/06/2014-10:00_DE-25/06/2014-18:00/ czy ktoś korzystał? parking w okolicach Łuku Triumfalnego, cena korzystna, gdzie jest haczyk oprócz dużego ruchu w Paryżu?
                                • Gość: bunia1974 Re: Dojaz do Paryża - Le Chene Gris w Pommeuse IP: *.adsl.inetia.pl 11.05.14, 07:22
                                  Policz sobie, czy to sie opłaca. Parking 10 Euro, karnety na metro chyba 13,30 za osobę, paliwo i czas spedzony w korku. Nie widzę haczyka na stronie parkingu.
                                  • mama.globtroterka Re: Dojaz do Paryża - Le Chene Gris w Pommeuse 11.05.14, 09:24
                                    Oplaca sie bo nie trzeba kupowac biletow na metro tylko do najwiekszych atrakcji urzadzic sobie spacer. Z tego co Kasia pisala to corki ma duze wiec z dlugim chodzeniem problemow nie powinno byc. Mnie by tylko przerazala jazda po paryzu- szczegolnie na rondzie przy Luku.
                                    • mama.globtroterka Re: Dojaz do Paryża - Le Chene Gris w Pommeuse 11.05.14, 09:28
                                      Rondo Paryż widok z Łuku Triumfalnego: youtu.be/BgsEg2CfRZU
                                    • Gość: kaska Re: Dojaz do Paryża - Le Chene Gris w Pommeuse IP: *.szczecin.mm.pl 11.05.14, 17:47
                                      Dziewczyny dzięki za odpowiedzi :-) w Paryżu już byłam i jeździliśmy po centrum, w tym Łuk Triumfalny, ale wieczorem, wyglądało to rewelacyjnie. Teraz też boje się jazdy po mieście, ale musiałabym tylko dojechać do parkingu a później już tylko nogi i metro. Nie kupowałabym dla każdego biletu całodziennego bo to nie ma sensu w naszym przypadku tylko byłyby to 10 przejazdówki. Wydaje mi się że byłoby to bardziej ekonomicznie w naszym przypadku.
                                      Jeszcze miesiąc i się okaże co wymyśli mój mąż, on jednak jest za jazdą samochodem, mi pasowałby pociąg ale drogo :-(
                                      • mama.globtroterka Re: Dojaz do Paryża - Le Chene Gris w Pommeuse 11.05.14, 18:28
                                        Skoro maz odwazny to ja bym zaaplikowala sobie francuskie winko i wtedy nawet poludniowa fantazja francuskich kierowcow nie robilaby na mnie wrazenia :-)
                                        • Gość: aga Re: Dojaz do Paryża - Le Chene Gris w Pommeuse IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.05.14, 12:48
                                          Witam. wybieram się z rodzinką w czerwcu na ten kemping. mam pytanie o możliwość dojazdu komunikacją miejską do Disneylandu. planujemy wykupić kartę paris visit. dziękuję
                                          • Gość: mama.globtroterka Re: Dojaz do Paryża - Le Chene Gris w Pommeuse IP: 217.30.159.* 22.05.14, 13:29
                                            Komunikacją miejską kiepsko. Musisz pojechać kolejką do Paryża, a z Paryża do Disneylandu RER. Lepiej samochodem, jeśli będziecie mieć auto do dyspozycji. To jakieś 20 km od kempingu. Pod Disneylandem ogromny parking.
                                            • Gość: aga Re: Dojaz do Paryża - Le Chene Gris w Pommeuse IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.05.14, 13:44
                                              Serdecznie dziękuję. pewnie z dojazdem do parku asteriksa będzie podobny problem?
                                              • mama.globtroterka Re: Dojaz do Paryża - Le Chene Gris w Pommeuse 22.05.14, 13:50
                                                co do parku asterixa to nie pomogę, bo nie byliśmy. Ale pewnie podobnie. polecam stronkę www.transilien.com/itineraire/rechercheitineraire/init
                                                wpisujesz Pommeuse i stację docelową i pokazuje opcje dojazdu wraz z czasem i ceną ;)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka