Dodaj do ulubionych

trasa Warszawa - Frejus

IP: *.imid.med.pl 06.05.14, 10:22
Witam. Będę wdzięczna za poradę odnośnie trasy Warszawa - Frejus. Wybieramy się na wakacje na początku września i jedziemy z dwójką małych dzieci (4,5 i 1,5) więc planujemy jechać głównie nocą, gdy dzieci będą spały a odpoczywać w dzień. Czy możecie doradzić, jak najlepiej (i w miarę tanio) jechać? I gdzie można się zatrzymać, żeby jedno z nas mogło się odespać noc a drugie zajęło w tym czasie dziećmi? (jakieś noclegi z mini placem zabaw mile widziane). Ps. m-sce do którego się udajemy to Eurocamp LeBaume - czy jakieś świeże info możecie dostarczyć? (znalazłam temat, ale ostatni post był z 2011 r chyba). Z góry bardzo dziękuję! Magda
Obserwuj wątek
    • mair Re: trasa Warszawa - Frejus 08.05.14, 07:19
      Jazda noca !!! zwariowany pomysl. Dzieci beda spaly i w dzien. Skoro wam przeszkadzaja, to po kiego diabla wybieracie sie z dziecmi.
      Wybierz trase, przesledz ja np. na google.maps - jest taki maly ludzik, ktory mozna przesuwac na wybrane miejsce.
      Przy kazdej trasie, na wszystkich stacjach benzynowych ale i bez tego, mozna sie zatrzymac na postoju i wpoczywac naogol bez ogranczen czasowych. Niektore, te przy autostradach maja tez miejsce dla dzieci.
      Co znaczy tanio jechac ? Za paliwo i winietki bedziecie placic tyle ile kosztuje. Jesli nie bierzecie wlasnego prowiantu na droge, to za jedzenie tez.
      Co do miejsca. Kliknij na ich strone internetowa a napewno bedziesz miala aktualne informacje.
      Nie traktuj powyzszego jako reprymende, raczej jako dobra rade bo tak to jest pomyslane.
      • Gość: F16 Re: trasa Warszawa - Frejus IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.14, 21:05
        Jazda nocą ma swoje zalety ale na krótszym dystansie, gdy wieczorem wyjeżdżasz a rano jestes na miejscu.
        Do Frejus macie 2 noce jazdy a to już nie ma specjalnie sensu, moim zdaniem.
        Ja jechałem z Warszawy 2 dni przez Słowację, Austrię i Włochy z noclegiem w okolicach Grazu (hotel Oekotel Karsldorf ) a wracałem przez Francję, Niemcy, z noclegami w Miluzie i Wrocławiu (hotele Etap).
        Na stronie viamichelin.com pokaże Ci koszty podróży z uwzględnieniem kosztów przejazdu

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka