papasowa 19.01.15, 09:35 Za 10 dni mam leciec z dzueciakami na wycieczke Paryz i Disneyland. Czy sytuacja obecnie w Paryzu i Francji jest taka ze lepiej odwolac? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: paryrzanin Sytuacja w Paryzu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.15, 09:58 Non. Odpowiedz Link Zgłoś
singsing74 Re: Sytuacja w Paryzu 20.01.15, 00:18 Nie wiem co to pierdnięcie popszednika miało znaczyć, ale mając dziecko odpowiedz jest chyba oczywista. Odpuść sobie. Jeszcze będzie okazja albo zmień na inny park w EU. Odpowiedz Link Zgłoś
jorn Re: Sytuacja w Paryzu 21.01.15, 15:12 Najlepiej od razu załóż burkę i przejdź na islam. Odpowiedz Link Zgłoś
singsing74 Re: Sytuacja w Paryzu 21.01.15, 22:35 Chciała Europa mieć tygiel kultur, to ma z całą gorzką spalenizną. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Facet Re: Sytuacja w Paryzu a wycieczka z dziecmi IP: *.38.16.93.rev.sfr.net 20.01.15, 19:10 Raz jest spokoj a innym razem go nie ma. Tak naprawde nie wiadomo kiedy mozesz zostac zakladnikiem lub zginac od przypadkowej kuli. Intuicja mi podpowiada, ze dzisiejszy spokoj to cisza przed burza; obym sie mylil. Facet Odpowiedz Link Zgłoś
aseretka Re: Sytuacja w Paryzu a wycieczka z dziecmi 23.01.15, 19:27 No cóż... atak terrorystyczny może zdarzyć się w każdym miejscu. Zarówno w Disneylandzie, jak i np. w Europa Park, czy w każdym innym miejscu masowych rozrywek. Chociaż osobiście nie sądzę, aby celem był jakikolwiek park rozrywki, bo w każdym, w którym byłam spotkać można było rodziny muzułmańskie. A atak terrorystyczny może zdarzyć się równie dobrze w warszawskim, jak i w paryskim metrze. Wybór jednak należy do Ciebie. Odpowiedz Link Zgłoś
singsing74 Re: Sytuacja w Paryzu a wycieczka z dziecmi 24.01.15, 10:50 Zgoda, tylko że w Warszawie nie wprowadzono najwyższego stopnia alertu terrorystycznego. W dodatku z tego co dzieje się w Syrii i tym regionie, samo bycie muzułmaninem nie wystarcza, żeby przeżyć. Moim zdaniem jeżeli nie musimy, to lepiej nie pchać się tam, gdzie jest nawet najmniejsze prawdopodobieństwo takiego ataku. Przecież jest tyle fajnych tego rodzaju miejsc w Europie. www.paryz.msz.gov.pl/pl/informacje_konsularne/komunikaty_ogloszenia/najwyzszy_stopien_zagrozenia_terrorystycznego_w_regionie_ile_de_france;jsessionid=5CB66C3FF8F48BF27BDE9B0275652C53.cmsap2p Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: etam Re: Sytuacja w Paryzu a wycieczka z dziecmi IP: *.google.com 25.01.15, 06:07 Mysle, ze masz wieksza szanse zginac w wypadku samochodowym tam gdzie mieszkasz niz od kuli w Paryzu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: banlieu Re: Sytuacja w Paryzu a wycieczka z dziecmi IP: *.144.205.77.rev.sfr.net 25.01.15, 18:51 etam, powiedzialabym: wprost przeciwnie... Odpowiedz Link Zgłoś
singsing74 Re: Sytuacja w Paryzu a wycieczka z dziecmi 14.11.15, 00:38 No i co bohaterowie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ojojoj Re: Sytuacja w Paryzu a wycieczka z dziecmi IP: *.57.128.118.mobile.3.dk 14.11.15, 06:48 No i Paryzanie maja pecha. Z historii islamskiego terroryzmu wynika, ze z ich rak najwiecej ginie wspolbraci muzulmanskich. Argument, ze w parkach rozrywki sa tez kobiety w burkach jest malo pocieszajacy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czerwonowlosa Re: Sytuacja w Paryzu a wycieczka z dziecmi IP: *.155.76.86.rev.sfr.net 14.11.15, 19:48 trzeba jednak sie przygotowac, ze takie ataki terrorystyczne beda caraz czestsze, szczegolnie teraz gdy zblizaja sie swieta... nawet sama nie pchalabym sie do paryza Odpowiedz Link Zgłoś
jorn Re: Sytuacja w Paryzu a wycieczka z dziecmi 17.11.15, 15:51 No a niby co ma być? Od czasu tamtej dyskusji minęło 10 miesięcy. Nie wychodziłaś przez ten czas z domu? Odpowiedz Link Zgłoś
singsing74 Re: Sytuacja w Paryzu a wycieczka z dziecmi 18.11.15, 12:45 Wychodziłem. Nawet byłem we Francji. Jednak nie w miejscach gdzie był ogłoszony alert terrorystyczny. Dalej podtrzymuję swoją opinię. Jeżeli na jakimś obszarze zostaje ogłoszony alert, to należy go omijać z daleka, tym bardziej, że w tym wątku chodzi o dobrowolny wakacyjny wyjazd z rodziną. Odpowiedz Link Zgłoś
magda0 Re: Sytuacja w Paryzu a wycieczka z dziecmi 23.11.15, 11:52 ja mam jechać do paryża na początku grudna za 10 dni, z córka l. 13, i nie wiem, jakbym jecała sama to pewnie tak a z dzieckiem mam obawy, czy może odezwie się ktoś mieszkający w paryżu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Moi Re: Sytuacja w Paryzu a wycieczka z dziecmi IP: *.fbx.proxad.net 03.12.15, 21:50 Jeszcze zyje. Kto mi zagwarantuje, ze bede zyc jutro? Odpowiedz Link Zgłoś