aseretka 26.11.04, 10:03 Znalazłam w sieci fotoalbum, w którym są m.in. zdjęcia z Francji campus.one.pl/~orchidea/ Czyżby to był album nasze znajomej orchidei27? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
francja5 Re: Znalezione w sieci 26.11.04, 10:11 aseretka napisała: > Znalazłam w sieci fotoalbum, w którym są m.in. zdjęcia z Francji > campus.one.pl/~orchidea/ > Czyżby to był album nasze znajomej orchidei27? tylko te jachty to chyba nie w St. Tropez, przynajmniej nie w porcie w miescie, moze poza jednym zdjeciem nr. 15 Odpowiedz Link Zgłoś
francja5 Re: Znalezione w sieci 26.11.04, 10:21 to zdjecia orchidei i wyglada na to, ze wiecej lat nie ma Odpowiedz Link Zgłoś
orchidea27 Re: Znalezione w sieci 27.11.04, 12:09 Tak. To moje fotki. Ale jak wpadliscie na ten fotoalbum ? Jachty są niestety, abo stety z głównego portu w ST. Tropez. Tego w miescie. :P Odpowiedz Link Zgłoś
francja5 Re: Znalezione w sieci 28.11.04, 10:49 co prawda, nie ma to wiekszego znaczenia ale sa zdjecia, ktore nie da sie zrobic w porcie, w miescie przed samym miastem, tam gdzie jest wielki parking tez jest port jachtowy i tam mozna robic zdjecia z widokiem na przeciwlegle pagorki czyli w kierunku St.Maxime ale jako sie rzeklo, to bagatela i nie przejmuj sie tym Odpowiedz Link Zgłoś
orchidea27 Re: Znalezione w sieci 01.12.04, 00:22 Absolutnie sie tym nie przejmuje. Ale nie robilam fotek w kierunku St. Maxime. Odpowiedz Link Zgłoś
francja5 Re: Znalezione w sieci 01.12.04, 08:58 orchidea27 napisała: > Absolutnie sie tym nie przejmuje. Witaj Kwiatuszku! Oczywiście, nie warto dyskutować o St. Tropez z (anonimową!) osobą, która zapewne nawet tam nie była. No bo jak można nie rozpoznać nawet ładnej latarni, zdobiącej falochron na wejściu do portu, a którą widać na Twojej fotce za jachtami? community.webshots.com/photo/132850674/132854280gCgYpN Pozdrawiam serdecznie bah7 Odpowiedz Link Zgłoś
francja5 Re: Znalezione w sieci 01.12.04, 11:01 > Oczywiście, nie warto dyskutować o St. Tropez z (anonimową!) osobą, która > zapewne nawet tam nie była. mialem cie za powaznego faceta, mozna jednak sie mylic bah7, ciesz sie, ze ty bywasz i nie bede sie z toba licytowal gdzie kto byl napisalem, ze mam watpliwosci do niektorych zdjec, bo miec mozna ale nie negowalem, ze nie sa z Saint Tropez portow jachtowych do zludzenia podobnych jest wiele Odpowiedz Link Zgłoś
francja5 Re: halo bah7 01.12.04, 11:11 na poprawienie przedswiatecznego nastroju, pokukaj sobie tu www.ot-saint-tropez.com/all/vst/vv1.htm preuser Odpowiedz Link Zgłoś
francja5 Re: halo bah7 01.12.04, 13:05 ogladales, szczegolnie ciekawe sa dwie panoramy Le bassin du port Le möle Jean Reveille co zarazem potwierdza "moje watpliwosci", ktorych zreszta nie mialem co do samego Sain Tropez apropos - ta latarenka, ktora chciales wskazac na swoja swiatowsc, wcale nie jest znakiem rozpoznawczym Saint Tropez, moze dla ludzi morza ale napewno nie dla ladowych szczurow ps: orchidea27, wybacz ta dyspute, ktora juz wlasciwie nie ma nic wspolnego z Toimi zdjeciami ale raczej i tu cytuje "Witaj Kwiatuszku! Oczywiście, nie warto dyskutować o St. Tropez z (anonimową!) osobą, która zapewne nawet tam nie była. " byla i to zapewne dlugo przed Toba bah7, przegiales pale ale nie trac humoru, juz zapomnialem pozdrowienia preuser Odpowiedz Link Zgłoś
francja5 Re: halo do preusera... 01.12.04, 15:11 > co prawda, nie ma to wiekszego znaczenia ale sa zdjecia, ktore nie da sie zrobic w porcie, w miescie przed samym miastem, tam gdzie jest wielki parking tez jest port jachtowy i tam mozna robic zdjecia z widokiem na przeciwlegle pagorki czyli w kierunku St.Maxime ale jako sie rzeklo, to bagatela i nie przejmuj sie tym Świadomie przegiąłem pałę troszeczkę, bo chciałem podpowiedzieć miłej Orchidei, jak może odpowiedzieć na złośliwy, anonimowy zarzut, że nie wie, gdzie zrobiła fotki... Uważam, że w St. Tropez spacer do latarni po Mole Jean Reveille jest jedną z największych atrakcji, szczególnie o zachodzie słońca... Niezależnie od swojego miejsca stałego zamieszkania, można wtedy stamtąd zrobić wspaniałe fotki, np. pastelowych domków w porcie... Więc nie o żadną światowość tu chodzi... ;-))) Pozdrawiam bah7 Odpowiedz Link Zgłoś
francja5 Re: halo bah7 02.12.04, 08:51 przyznaje, troszke sie czepilem orchideowskich zdjec dotyczacych lodzi na tle morskim, bo tego faktycznie nie da sie zrobic w starym porcie stojac na ulicy lub siedzac przy stoliku sorry orchidea panorama na stronie www, ktora podalem w poprzednim poscie dokladnie to pokazuje jak tez mozliwosc robienia ciekawych zdjec w kierunku portu ps. jakie macie zdanie o wirtalnym pokazaniu miasteczka w w/w linku pozdrawiam, preuser Odpowiedz Link Zgłoś
vojager29 Re: halo bah7 02.12.04, 09:00 zapomnialem dodac, zdarza mi sie nie pamietac szczegulow odnosnie tego czy innego zdjecia raz, ze nie prowadze zadnych adnotacji dwa, ze wiele miejsc jest do siebie podobnych i po pewnym czasie trudno je geograficznie rozdzielic ps. port jachtowy ogladam niemalze codziennie i wiem mniej wiecej, ze rozroznic sie nie dadza jesli nie ma jakis wyjatkowo szczegolnych znakow-obiektow pozdrowionka Odpowiedz Link Zgłoś
orchidea27 Re: halo bah7 03.12.04, 17:31 Niektóre ze zdjęc robione były z boku portu w mieście. Inne od strony głównej ulicy nadbrzeżnej. Przyznaję jednak, ze jachty w każdym porcie są jednakie, więc, gdy nie ma jakiegoś charakterystycznego znaku rozpoznawczego, trudno strwierdzic, w jakim porcie one były zacumowane. Odpowiedz Link Zgłoś
francja5 Re: halo Orchidea27... 04.12.04, 00:27 orchidea27 napisała: > Przyznaję jednak, ze jachty w każdym porcie są jednakie, > więc, gdy nie ma jakiegoś charakterystycznego znaku rozpoznawczego, trudno > strwierdzic, w jakim porcie one były zacumowane. Witaj Kwiatuszku! Nie wiem czemu tak twierdzisz, skoro wyżej napisałem, że właśnie po najbardziej charakterystycznym znaku rozpoznawczym na każdym wybrzeżu, czyli po latarni widocznej na Twojej fotce, można rozpoznać port w St. Tropez... No a te jachty tam cumujące są wyjątkowo "wypasione"... Pozdrawiam serdecznie bah7 Odpowiedz Link Zgłoś
mandelieu Re: Znalezione w sieci 03.12.04, 08:57 Witajcie. Aseretka ładnie zaczęła ale z każdym postem jest coraz gorzej. Proponuję uspokoić sytuację i nie dźwigać więcej tego tematu i niech będzie OK Odpowiedz Link Zgłoś
orchidea27 Re: Znalezione w sieci 03.12.04, 17:35 Mandelieu. Przeciez każda dyskusja jest ciekawa i prowadzi do zdobywania wiedzy. :)) Odpowiedz Link Zgłoś
francja5 Re: Znalezione w sieci 04.12.04, 08:12 właśnie bah7, takie stateczki można spotkać w wielu portach Europy nie tylko w Saint Tropez, są modniejsze miejsca dla szyki-miki bah7, mieszkam nad morzem i wiem coś o tym i zapewniam, że ta latarenka, przy której tak obstajesz wcale nie jest punktem charakterytycznym dla Saint Tropez, po którym cały świat je rozpoznaje pozdrowionka od vojagera i preusera, oba nicki mają coś wspólnego z osobą Odpowiedz Link Zgłoś
francja5 Re: Znalezione w sieci... 04.12.04, 13:25 francja5 napisała: > latarenka, przy której tak obstajesz wcale nie jest punktem charakterytycznym > dla Saint Tropez, po którym cały świat je rozpoznaje Ależ ja nie napisałem, że cały świat rozpoznaje tę latarnię, może tylko niektórzy? A po czym cały świat rozpoznaje _port_ w St. Tropez? Pozdrawiam bah7 Odpowiedz Link Zgłoś
francja5 Re: Znalezione w sieci... 05.12.04, 08:45 raczej po samym porcie, film z Bardodtką pamiętam jak przez gęstą mgłę ale głównym tłem, był chyba sam port i leżące wokół restauracyjki wspominam o tym "bo sława Saint Tropez" zaczęła się właśnie od tego filmu oglądałem ostatnie własne zdjęcia i przyznam, że dopiero teraz zwróiłem uwagę, że w tle mamy też tą latarnię, sorry ale czasami można coś przeoczyć ps: do tej pory byłem przekonany, że jedna z najsłynniejszych latarni morskich w Europie jest na Helgoland'dzie tzn. taka, którą się rozpoznaje - może nie po samej budowli ale razem z jej otoczeniem, wyspa ze słynnymi wydmami serdecznie pozdrawiam preuser Odpowiedz Link Zgłoś
francja5 Re: Znalezione w sieci... 05.12.04, 08:50 oto ona www.helgoland.de/ba_08.htm Odpowiedz Link Zgłoś
francja5 Re: Znalezione w sieci... 05.12.04, 21:36 Jedni lubią zwiedzać sobie kościoły lub muzea, inni zwracają uwagę na restauracje lub swoje hotele (najwięcej postów na Forum "Turystyka" jest chyba właśnie na ten temat), a mnie szczególnie podobają się budowle nad wodą... Zobacz sam, ile pięknie położonych latarni morskich jest np. we Francji: www.webshots.com/search? tab=all&query=lighthouse+france&new=1&source=search_results_top Pozdrawiam serdecznie bah7 Odpowiedz Link Zgłoś
francja5 Re: Znalezione w sieci... 06.12.04, 14:01 popieram cie w calej rozciaglosci, upodobania sa rozne latarnie sa rzeczywiscie ladne i ladnie polozone ale ja nie pisalem, ze ta w Helgolad jest najpiekniejsza tylko, ze jest jedna z bardziej znanych jako "wizytowka" miejsca Odpowiedz Link Zgłoś
francja5 Re: Znalezione w sieci... 06.12.04, 14:06 och i zapomnialem dodac, ze dla tych, ktorzy wiedza co to jest Helgoland preuser Odpowiedz Link Zgłoś
petromin Re: Znalezione w sieci 17.11.05, 21:14 przpominam wątek bo po roku znikają w archiwum Odpowiedz Link Zgłoś