zwoloo 23.09.05, 14:10 Własnie wróciłem z 2 tygodniowej wycieczki po Paryżu.Zobaczyłem wszystko niemal co było do zobaczenia.Jeżeli ktoś szuka jakiś praktycznych wskazówek to prosze pisać na forum. P.S.Spałem na Kempingu w Lasku Bulońskim. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
aseretka Re: Paryż informacje 26.09.05, 06:38 Może podzielisz się z nami wrażeniami z Paryża. Co cię zachwyciło najbardziej, a co cię rozczarowało? Może jakieś praktyczne uwagi, co do sposobu zwiedzania Paryża, a może umieścisz na forum jakieś fotki. Pozdrawiam:) Odpowiedz Link Zgłoś
zwoloo Re: Paryż informacje 26.09.05, 23:10 Jesli chodzi o muzea to bylem w tych,ktore najbardziej mnie interesowaly jak np.,muzeum ludzkosci na trocadero jest wspaniale,jezeli zna sie francuski mozna dowiedziec sie bardzo wielu interesujacych i ciekawych rzeczy.Kolejnym bardzo fascynujacym muzeum jest muzeum nauki i techniki w pln.wschodniej czesci Paryza w La Villete.Oprocz wielu rozmaitych wystaw,doswiadczen,jest tam takze Geode kino,w ktorym powierzchnia obrazu jest podobno najwieksza na swiecie.Puszczane sa w nim 45 minutowe ciekawe filmy pod wzgledem fabuly jak i doznac dzwiekowych i wizualnych.To narazie tyle :) Odpowiedz Link Zgłoś
aseretka Re: Paryż informacje 27.09.05, 07:12 Co do Cite des Sciences et de Industrie w La Villette, to się zgadzam:) "Dzieciaków" nie można było stamtąd wyciągnąć, jak zaczęły robić różne doświadczenia. W Muzeum Ludzkości nie byłam, ale nie wątpię, że też może być ciekawe. Odpowiedz Link Zgłoś
saharaa Re: Paryż informacje 01.10.05, 10:50 Chcemy pojechać do Paryża i zatrzymać się na campingu w Lasku Bulońskim. Proszę powiedz jakie tam sa warunki, jedziemy z namiotem ( w następne wakacje) czy jest to spokojny camping, ile kosztuje, serdecznie dziękuję za podpowiedzi . Odpowiedz Link Zgłoś
zwoloo Re: Paryż informacje 01.10.05, 20:30 Warunki sa naprawde bardzo dobre.Sanitariaty sa 2x dziennie myte.Dostepna jest na polu woda zdatna do picia.Przy sanitariatach sa umywalki z goraca woda,gdzie mozna myc naczynia badz prac ubrania.Jezeli chodzi o samo pole to jest dosyc duze,wiekszosci sa miejsca pod auta kempingowe,miejsca na namioty sa w poblizu sanitariatow lub po przeciwleglej stronie pola blisko sekwany.Telefony trzeba ladowac w sanitariatach,nie ma innego podlaczenia do pradu.Ciezko wchodza sledzie,gdyz nie ma tam trawy tylko ziemia.No i jest troche halasu od strony drogi ale mozna sie kawalek dalej rozbic. Ceny 14.5 euro od namiotu.W czasie wakacji bodajze 15.5 euro za 2 osobowy namiot,czyli okolo 7-8 euro od osoby za dobe.Nie jest to wyjatkowo tanio,ale warto. Odpowiedz Link Zgłoś