Dodaj do ulubionych

Pytanie o tanie noclegi w Paryżu

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.09.06, 15:07
Planujemy wybrać się w dwie osoby do Paryża na 4-5 dni w lutym. Poszukuję
informacji o tanich noclegach w Paryżu. Interesuje nas pokój z dwoma osobnymi
łóżkami i najlepiej własną łazienką. Nie ukrywam, że fundusze będziemy mieli
skromne. Gdzie i w jakich cenach można w Paryżu wynająć taki pokój?
Ewentualnie może to być pokój na prywatnej kwaterze. Gdzie możemy znaleźć
oferty kwater prywatnych i najtańższych (ale czystych) hoteli? Proszę o pomoc.
Pozdrawiam forumowiczów.
Obserwuj wątek
    • Gość: c# Re: Pytanie o tanie noclegi w Paryżu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.09.06, 16:38
      Nie pamiętam, czy już ktoś pisał o www.homelidays.com

Oferta w Paryżu jest dość duża, rozpiętość cenowa również.
      Zaletą (wadą?) jest bezpośredni kontakt z wynajmującym.

Znalazłem 2-pokojowe mieszkanko dla 4 osób w 10.dzielnicy za 450€ na tydzień,
      łącznie z pełną lodówką i owocami na powitanie. Byliśmy tam w sierpniu. Wszystko
      było jak najbardziej ok.
      • Gość: wędrowniczka Re: Pytanie o tanie noclegi w Paryżu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.06, 14:31
        Przejrzałam polecaną stronę, faktycznie da się znaleźć studio dla 4 osób na
        kilka dni za sensowne pieniądze. Ale mam problem - może jestem za mało wprawna
        w sieci (i w ang.:-) ) - nie dałam rady wysłać żadnego maila z tej strony (ani
        na kontakt, ani do właściciela). Czy trzeba się logować? Proszę o pomoc - albo
        na forum - innym też się przyda :-), a może na mojego maila
        koszulki@karoka.com.pl
        • Gość: p Re: Pytanie o tanie noclegi w Paryżu IP: *.dip.t-dialin.net 18.09.06, 18:34
          Trzeba sie zarejestrowac. Potem wejsc wlasnym loginem. Wtedy on sam wysyla maila
          do wlasciciela. Ja to robilem z niemieckiej wersji strony. To jest francuska
          firma, moze cos pochrzanili w innych wersjach.
          Dopiero jak sie zarejestrujesz wyswietla sie detale wynajmujacego. Zdaje sie, ze
          tez numer telefonu.
          • Gość: wędrowniczka Re: Pytanie o tanie noclegi w Paryżu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.06, 20:56
            Dziękuję, spróbuję przejść przez logowanie... Zanalazłam studio za 50 euro za
            noc, taniej ciężko coś znaleźc - dla 4 osób. Nie było dopisku, że to cena za
            osobę, więc chyba dotyczy całego mieszkanka. Pozdrawiam
            • Gość: Sylvie Re: Pytanie o tanie noclegi w Paryżu IP: *.lubin.dialog.net.pl 19.09.06, 08:23
              Mam pytanie odnosnie wynajmu na homelidays.com. Jak wyglada sprawa zaplaty za
              wynajem? nie posiadam karty kredytowej i najwygodniej byloby mi zaplacic na
              miejscu, ale nie wiem czy na to pojda. I jeszcze jedno, czy oprocz tej kwoty co
              jest podana na stronie, sa jeszcze jakies koszty dodatkowe? Pozdrawiam i czekam
              na w miare szybka odpowiedz, bo juz za dwa tygodnie mam zamiar byc w Paryzu:)

Aha, a w jakich dzielnicach polecalibyscie szukac noclegu (poza centrum of
              course bo tam troche za drogo:))
              • Gość: wędrowniczka Re: Pytanie o tanie noclegi w Paryżu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.06, 11:06
                Może korzystający już z tej firmy coś podpowie, ja na razie się tam
                zalogowałam. Musisz sama zgłębić wszystkie informacje na tej stronce -
                wszystkie zakładki - w którymś ze znanych ci języków... (zwłaszcza tą before
                leaving); może to i marna podpowiedź, ale i ja jeszcze nie przebrnęłam przez
                wszystko - ale ja lecę dopiero w lutym. Co do miejsc na nocleg - przejrzyj
                poprzednie wątki - to tylko kilka stron :-), zwłaszcza ten na topie - od
                aseretki, poklikaj na wszystkie podawane tam namiary/linki i na pewno coś
                wybierzesz - są hotele np. Rouen, Altona, Belfort - niezbyt daleko od centrum a
                z dobrymi stawkami za nocleg (wg moich możliwości - a szukam pok.4-os.z
                łazienką + ew. śniad.)lub tańsze hostele np. w ok. Sacre Coeur. Całkiem tania
                jest Formuła 1 - chyba 30 euro/3 osoby - więc wybór uzalezniony jest od Twojego
                budżetu. Powodzenia i odezwij się po powrocie
              • Gość: p Re: Pytanie o tanie noclegi w Paryżu IP: *.dip.t-dialin.net 19.09.06, 18:26
                Umawiasz sie z wynajmujacym bezposrednio i z nim uzgadniasz platnosc. Ja
                skontaktowalem sie mailowo i przelalem zaliczke na konto, ktore mi podal. Po
                przyjezdzie zaplacilem reszte. Firma utrzymujaca strone nie posredniczy w
                platnosci. To nie jest biuro wynajmu, tylko cos w rodzaju tablicy ogloszen.
                • Gość: Sylvie Re: Pytanie o tanie noclegi w Paryżu IP: 82.139.13.* 19.09.06, 21:27
                  P: dzieki za odpowiedz. Wybralam sobie pare kwater, a teraz jak wiem, ze na
                  konto tez mozna przelac, to wybieram jakas konkretna:)
                  • Gość: nina10 Re: Pytanie o tanie noclegi w Paryżu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.11.06, 13:36
                    Wędrowniczka, Sylvie odezwijcie się.Jak wasze poczynania z wynajęciem
                    apartamentu w Paryżu!
                    Pozdrawiam!
                    • Gość: Sylvie Re: Pytanie o tanie noclegi w Paryżu IP: *.daminet.pl 22.11.06, 22:20
                      Nina10... co nieco o moich poczynaniach znajdziesz tutaj
                      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=20573&w=50486632
                    • Gość: wędrowniczka Re: Pytanie o tanie noclegi w Paryżu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.12.06, 22:56
                      Moje osiągnięcia: najpierw chciałam ze stronki france-hotel-online.com, gdzie
                      oferta Paris Package 3.0 wygląda kusząco tak /skopiowałam z oryginału/
                      "..., 2 people sharing a double room.Price listed for 2 nights." I ta cena to
                      69 euro. Ale po nieprzyjemnej rozmowie tel. - po polsku - bo włada tam gośc i
                      naszym językiem, uświadamiał mi, że cena 69 euro jest owszem za 2 osoby, ale za
                      jedną noc!Czy ja źle zrozumialam "price listed 2 nights" ??? Facet powiedział,
                      że może jest błąd na stronie, ale taką ofertę mają cały czas; raczej kantują -
                      a może nie chcą nas w *** hotelu... Wkurzyłam się strasznie!
                      Finał - wynajęłam kwaterę - pokój z kuchnią i łazienką - apt. 25 m2 - przez
                      homelidays.com, za 60 euro noc /dla 4 osób, czyli po 15 euro na os./ + 25 euro
                      za końcowe sprzątanie. W ok. Luwru - więcej nie trzeba zachwalać. Jak wrócę, to
                      po 7 lutego mogę podzielić się wrażeniami.
                      • aniao3 Re: Pytanie o tanie noclegi w Paryżu 28.01.07, 20:31
                        wedrowniczko!
                        jestem zywotnie zainteresowana tymadresem i wrazeniami - napisz prosze po powrocie!
                        dzieki
                        anka
                        • Gość: nina104 Re: Pytanie o tanie noclegi w Paryżu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.01.07, 19:19
                          Ja również wynajęłam to mieszkanie, tak się jakoś złożyło- bez wcześniejszej
                          konsultacji z wędrowniczką!
                          Z właścicielem można skontaktować się po zalogowaniu na homelidays. Mieszkanie
                          jest nieduże, ale my zdecydowaliśmy się nawet w 5 osób(nie robił problemów). W
                          weekend majowy płacimy 70euro/noc za 5 osób. Myślę ,że jest to lepsze wyjście
                          niż hotel na obrzeżach miasta. My akurat sprzątamy sami na koniec, a więc jest
                          wybór.Właściciel życzliwie nastawiony. Z tego co wiem, to istnieje duże
                          prawdopodobieństwo, że się go nie zobaczy na oczy!Podaje kody do mieszkania.
                          Zaliczkę przelewa się w wys. 50%.
                          Pozdrawiam
    • azra5 Re: Pytanie o tanie noclegi w Paryżu 19.09.06, 15:31
      jedną z tańszych sieci jes też Balladins
      standard niski ,często (acz nie zawsze) daleko od centrum ale w miarę tanio

www.balladins.com/gb/index1.html
      • sanyu Re: Pytanie o tanie noclegi w Paryżu 07.12.06, 13:50
        a czy znacie to miejsce? wyglada bardzo tanio..

www.aijparis.com/framea.htm
        • aseretka Re: Pytanie o tanie noclegi w Paryżu 07.12.06, 15:12
          Kilka opinii o tym miejscu znajdziesz na wątku: "Paryż" - "Paryż-noclegi w
          schroniskach":
          forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=20573&w=26892893&a=26935033
    • renebenay Re: Pytanie o tanie noclegi w Paryżu 11.12.06, 20:15
      zobacz na www.cisp.asso.fr-to sa 2 hotele nalezace do miasta Paryza,rozmawialem
      z nimi telefonicznie i praktycznie zawsze maja wolne pokoje a cena za
      jednoosobowy pokoj wynosi 27€ a za podwojny 54€-tam maja pelny komfort,duze
      parkingi,restauracje itd.
    • Gość: ina Re: Pytanie o tanie noclegi w Paryżu IP: *.range86-146.btcentralplus.com 16.12.06, 18:55
      www.hcsbooking.com Hotele Paryż
      albo bezpośrednio na www.best-hotel.pl Hotele Paryz Opisy , zdjęcia, opinie gości ktorzy korzystali
      zhotelu , mapa itp, no i dobre ceny
    • Gość: Asia Re: Pytanie o tanie noclegi w Paryżu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.07, 00:34
      Poszukaj tutaj:
      www.bookings.net/searchresults.html?aid=307083;sid=d64003d8cdefa712efd72b9fb5ba55ec;city=-1456928;class_interval=1;ss_all=0;order=class_asc
    • Gość: pozdro Re: Pytanie o tanie noclegi w Paryżu IP: 149.55.30.* 08.01.07, 13:29
      Polecam hotele ETAP Formula 1; jeden bardzo fajnie zlokalizowany kolo dzielnicy
      Mont Rouge (poludnie miasta), blisko metra; za 4 noclegi we dwie osoby
      zaplacilismy razem 200 euro (pokoj z TV i lazienka); na dole restauracja,
      sniadania za 4 euro. Jak na Paryz to rozsadnie.
      • mcko Poszukuję taniego noclegu w Paryżu 16.01.07, 18:03
        Witam!
        W dniach 18-22 Marca bede w Paryżu,bo trafiły mi się tanie bilety lotnicze i chciałem to wykorzystać.Szukam dachu nad głową za rozsądne pieniądze,mile widziane akademiki kwatery itp.Jeżeli ktoś posiada jakąś wiedze na ten temat prosze o kontakt.Pozdrawiam
        • Gość: gość Re: Poszukuję taniego noclegu w Paryżu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.07, 16:44
          żeby ktos ci nie poradził przejrzenia forum :-)
          www.hostelworld.com - na przykład. musisz sie liczyc z wydatkiem min. 20
          euro/os.; jak znajdziesz mniej - to bierz i nie pytaj :-) tylko sprawdź jak
          daleko od centrum i przekalkuluj czy to co zaoszczedzisz na spaniu nie wydasz
          na dojazdy.Ew. homelidays.com - jak w 2 - 3 oso. mozna trafic za mniej niz 20
          euro/os. najtńsze Formuła, ew. etap - ale na obrzeżach - 30 euro za pokój, max.
          3 os.
          powodzenia.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka