Dodaj do ulubionych

paryż 4 dni co zwiedzic warto ? -troche retoryczne

IP: *.retsat1.com.pl 18.01.07, 09:13
przygotowuje sie do czterodniowego wyjazdu chcialbym w miare sie przygotowac
nie wiem co warto zwiedzić zaplanowane zwiedzanie to luwr- na pewno na
chwile, wieża, notre dame, i jakas tam nowoczesna dzielnicy w stylu cetrum
pompidou moze ktos doradzi co warto zobaczyc w te dni w całym zalewie
zabytków ?
Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: turystka Re: paryż 4 dni co zwiedzic warto ? -troche retor IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.01.07, 09:51
      1. La Grande Arche w La Defense
      2. Cmentarz Per Lachaise (grób Chopina)
      3. Montmartre z Sacre Coeur
      4. Champs-Elysees, Sorbona, Pola Marsowe, Pl. Zgody i... daruję Ci dalsze:)
      Na 4 dni to w zupełności wystarczy.

Kolejność przypadkowa:)
      Miłego pobytu.
      • Gość: aniaa14 Re: paryż 4 dni co zwiedzic warto ? -troche retor IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.01.07, 19:25
        Skoro to tylko czerodniowy pobyt, to cmentarz bym sobie darowała:)
        Napewno wieża Eiffla - bez tego pobyt w Paryżu byłby chyba nieważny:)
        Gorąco polecam też spacer od placu Concorde, wzdłuż Pól Elizejskich, aż do Łuku
        Triumfalnego (fantastyczny widok z góry). Do La Defens (Grande Arche)możesz
        wybrać się nie metrem, a autobusem nr 73 (odjeżdża spod museum D'Orsey)- po
        drodze można obejrzeć wiele atrakcji turystycznych.
        Koniecznie Montmarte; koniecznie rejs statkiem po Sekwanie; Luwr/D'Orsay;
        Katedra Notre Dame (dzielnica Łacińska). Godne polecenia: pałac i ogrody
        Luksemburskie; Centrum Pompidu; Les Halles - dzielnica La Marais...
        Miłego pobytu:)
    • aseretka Re: paryż 4 dni co zwiedzic warto ? -troche retor 19.01.07, 07:50
      Zajrzyj do wirtualnego przewodnika Macieja Pinkwarta:
      www.pinkwart.pl/paris/paris.htm
      Proponuję trasę 4,5,6,9 i 10. Niektóre trasy da się połączyć w jeden dzień.
      Trzeba tylko popatrzeć na plan Paryża.
      • Gość: deren www.pinkwart.pl IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.07, 00:52
        zdecydowanie polecam przejrzenie www.pinkwart.pl/paris/paris.htm
      • Gość: basiula A tani nocleg?? IP: 195.205.147.* 25.01.07, 10:47
        A znacie może jakieś namiary na tani nocleg w Paryżu??? Wybieram się tam w
        kwietniu ale chciałabym już coś zarezerwować.
        • Gość: gośc Re: A tani nocleg?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.07, 16:50
          zajrzyj na www.homelidays.com - ja mam kwaterę na luty, stawki niezłe - lepsze
          niz hotel.
          • Gość: nina104 Re: A tani nocleg?? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.01.07, 17:53
            Ja też rezerwowałam przez homelidays i widzę ,że coraz więcej osób korzysta z
            tej formy.Można znależć w centrum całkiem fajne mieszkanka.
    • Gość: po Re: paryż 4 dni co zwiedzic warto ? -troche retor IP: *.aster.pl 21.01.07, 19:51
      Cmentarz Per Lachaise (grób Chopina) można sobie darować, gdyż są ciekawsze obiekty do zobaczenia
      • Gość: turystka Re: paryż 4 dni co zwiedzic warto ? -troche retor IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.01.07, 23:31
        Cmentarz jak cmentarz, chyba każdy wie czego się tam spodziewać. Ja lubię stare
        cmentarze. No i jeszcze Chopin. To był argument decydujący. W Paryżu byłam 5
        dni i spokojnie, bez pośpiechu wymienione przeze mnie miejsca odwiedziłam. Ze
        sporym zapasem czasu na inne przyjemności:)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka