Gość: Piotr IP: 212.160.111.* 14.05.10, 17:28 Witam, czy ktoś z szacownych gości tego forum jedzie do Laguna Village na początku września? Byłoby mi miło zaznajomić się z opiniami, spostrzeżeniami na ten temat. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
daryjka1 Re: Włochy - Caorle kemping Laguna Village 14.05.10, 19:53 Na temat campingu czy wyjazdu we wrześniu ? :) Bo camping bardzo miły, morze długo płytkie, przez co ciepłe, Caorle urocze - choć malutkie. We wrześniu komary nie będą już chyba zmorą wakacji i to jest zaleta września. Natomiast my zrezygnowaliśmy w wrześniowych wakacji w północnych Włoszech po tym, jak dwukrotnie zmuszeniu byliśmy skrócić pobyt na campingu z powodu załamania pogody.Dwukrotnie około 10-go września. Przemoczeni, zmarznięci i rozczarowani. Tubylcy twierdzili, że taka nagła zmiana pogody - czytaj nagłe nadejście jesieni - w tym terminie to niemal norma. Jeśli w ogóle można mówić o normach w pogodzie :/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotr Re: Włochy - Caorle kemping Laguna Village IP: 212.160.111.* 15.05.10, 12:07 Witam, troszeczkę się zasmuciłem, że taka deszczowa pogoda już na początku września może się przydarzyć w okolicach Caorle, Wenecji. A może w tym roku sytuacja pogodowa się zmieni na co po cichu liczę. Dzięki za konkretną podpowiedź. Odpowiedz Link Zgłoś
linn_linn Re: Włochy - Caorle kemping Laguna Village 15.05.10, 12:47 W tym roku to akurat nie zmartwienie. Jak na razie, to nie bylo jeszcze prawdziwej wiosny / chyba ze na poludniu /. W koncu kiedys musi byc cieplo: mam przynajmniej taka nadzieje, ale chwilami watpie :)) Odpowiedz Link Zgłoś
daryjka1 Re: Włochy - Caorle kemping Laguna Village 16.05.10, 14:14 No i masz babo placek! Wcale nie chciałam Cię zasmucać! Po prostu lepiej niż my się przygotuj : weź też ciepłe i przeciwdeszczowe rzeczy, zobacz zalany Plac Św.Marka, poskacz przez prowizoryczne pomosty - to też przygoda! Weź farelkę i po powrocie się podsuszycie. (My nie mieliśmy ani cieplejszych rzeczy, ani farelki!) A linn_linn ma rację : w końcu ten deszcz musi się wypadać! Odpowiedz Link Zgłoś
linn_linn Re: Włochy - Caorle kemping Laguna Village 16.05.10, 15:17 W niektorych miejscowosciach na polnocy spadal deszcze w calomiesiecznej ilosci. Sa juz zreszta powodzie, oberwania terenu itp. Podobno od srody ma byc slonecznie. Tak mowia w tv, ale na tej stronie www.ilmeteo.it/ az tak bardzo tego nie widac. Zmiany na lepsze i gorsze. Na poludniu raczej na gorsze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotr Re: Włochy - Caorle kemping Laguna Village IP: 212.160.111.* 16.05.10, 18:29 Witam, dzięki dla; daryjki1 oraz linn_linn, które są fantastyczne na forum turystycznym o tematyce włoskiej. Z uwagą śledzę większość treści zapisanych przez obie Panie i nie pomylę się jak napiszę, że fantastycznie mi się czyta owe wypowiedzi. Może kiedyś spotkamy się na turystycznych szlakach Italii? Mam życzenie dla wszystkich rodaków by Italia zaskoczyła wszystkich pełnią słońca i uroku spotykanego tylko w tym pięknym kraju. Pozdrawiam obie Panie wymienione na początku mojej wypowiedzi. Odpowiedz Link Zgłoś
linn_linn Re: Włochy - Caorle kemping Laguna Village 17.05.10, 08:42 Dziekuje za mile slowa. Ze swej strony zycze wszystkim amatorom Wloch szybkiej poprawy pogody. W koncu wszyscy wydajac pieniadze chcemy je dobrze wykorzystac. Ten rok jest naprawde szczegolny. Miejmy nadzieje, ze w koncu cos sie zmieni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotr Re: Włochy - Caorle kemping Laguna Village IP: 212.160.111.* 17.05.10, 13:08 Witam, cieszę się, że też patrzysz optymistycznie na to co widzimy za oknem. Ludzie w swojej naturze chcą i pragną podziwiać piękno, ciepło i słońce w codziennym życiu (nie tylko podczas urlopów). Ciepłe słowa pozdrowień przesyłam dla Ciebie linn_linn, osoby oddanej i życzliwej dla osób nie znających zagadnień związanych z turystyką, podróżą poza rodzinnym krajem. Dużo zdrówka oraz ciepła, zrozumienia i siły byś mogła dalej pomagać swoim pisanym słowem rodakom pragnącym zwiedzać piękne zakątki Italii. Odpowiedz Link Zgłoś
daryjka1 Re: Włochy - Caorle kemping Laguna Village 17.05.10, 16:10 Noo, jak miło... za oknem ponuro - to z komputera słoneczko błysnęło :) My już jesteśmy zalani : dzieci mają 2 dni wolnego od odciętej od świata szkoły ( nie krzywdują sobie). Za niecały miesiąc wyruszamy do Toskanii... może do tego czasu nie spleśniejemy! Pozdrowienia z Beskidów dla wszystkich miłośników Włoch :)) A jak syn dopuści mnie do dużego komputera, to wgram kilka zdjęć z Caorle i Laguny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotr Re: Włochy - Caorle kemping Laguna Village IP: 212.160.111.* 17.05.10, 16:36 Witam, bardzo chętnie obejrzę przesłane przez Panią zdjęcia z okolic, które mnie bardzo interesują, trzymam kciuki, powodzenia. Żal mi ludzi, pogoda jednak jest dla nas nie do opanowania a tyle już ludzkość potrafi i może uczynić dla siebie dobrego. Beskidy to piękny region naszego kraju życzę więc pięknej i przyjaznej aury. Serdecznie i ciepło pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś