Dodaj do ulubionych

Włochy - Caorle kemping Laguna Village

IP: 212.160.111.* 14.05.10, 17:28
Witam, czy ktoś z szacownych gości tego forum jedzie do Laguna Village na
początku września? Byłoby mi miło zaznajomić się z opiniami, spostrzeżeniami
na ten temat.
Obserwuj wątek
    • daryjka1 Re: Włochy - Caorle kemping Laguna Village 14.05.10, 19:53
      Na temat campingu czy wyjazdu we wrześniu ? :)
      Bo camping bardzo miły, morze długo płytkie, przez co ciepłe, Caorle
      urocze - choć malutkie. We wrześniu komary nie będą już chyba zmorą
      wakacji i to jest zaleta września. Natomiast my zrezygnowaliśmy w
      wrześniowych wakacji w północnych Włoszech po tym, jak dwukrotnie
      zmuszeniu byliśmy skrócić pobyt na campingu z powodu załamania
      pogody.Dwukrotnie około 10-go września. Przemoczeni, zmarznięci i
      rozczarowani. Tubylcy twierdzili, że taka nagła zmiana pogody -
      czytaj nagłe nadejście jesieni - w tym terminie to niemal norma.
      Jeśli w ogóle można mówić o normach w pogodzie :/
      • Gość: Piotr Re: Włochy - Caorle kemping Laguna Village IP: 212.160.111.* 15.05.10, 12:07
        Witam, troszeczkę się zasmuciłem, że taka deszczowa pogoda już na początku
        września może się przydarzyć w okolicach Caorle, Wenecji. A może w tym roku
        sytuacja pogodowa się zmieni na co po cichu liczę. Dzięki za konkretną podpowiedź.
      • linn_linn Re: Włochy - Caorle kemping Laguna Village 15.05.10, 12:47
        W tym roku to akurat nie zmartwienie. Jak na razie, to nie bylo jeszcze
        prawdziwej wiosny / chyba ze na poludniu /. W koncu kiedys musi byc cieplo: mam
        przynajmniej taka nadzieje, ale chwilami watpie :))
        • daryjka1 Re: Włochy - Caorle kemping Laguna Village 16.05.10, 14:14
          No i masz babo placek! Wcale nie chciałam Cię zasmucać! Po prostu
          lepiej niż my się przygotuj : weź też ciepłe i przeciwdeszczowe rzeczy,
          zobacz zalany Plac Św.Marka, poskacz przez prowizoryczne pomosty - to
          też przygoda! Weź farelkę i po powrocie się podsuszycie. (My nie
          mieliśmy ani cieplejszych rzeczy, ani farelki!) A linn_linn ma rację :
          w końcu ten deszcz musi się wypadać!
          • linn_linn Re: Włochy - Caorle kemping Laguna Village 16.05.10, 15:17
            W niektorych miejscowosciach na polnocy spadal deszcze w calomiesiecznej ilosci.
            Sa juz zreszta powodzie, oberwania terenu itp.
            Podobno od srody ma byc slonecznie. Tak mowia w tv, ale na tej stronie
            www.ilmeteo.it/ az tak bardzo tego nie widac. Zmiany na lepsze i gorsze.
            Na poludniu raczej na gorsze.
            • Gość: Piotr Re: Włochy - Caorle kemping Laguna Village IP: 212.160.111.* 16.05.10, 18:29
              Witam, dzięki dla; daryjki1 oraz linn_linn, które są fantastyczne na forum
              turystycznym o tematyce włoskiej. Z uwagą śledzę większość treści zapisanych
              przez obie Panie i nie pomylę się jak napiszę, że fantastycznie mi się czyta owe
              wypowiedzi. Może kiedyś spotkamy się na turystycznych szlakach Italii? Mam
              życzenie dla wszystkich rodaków by Italia zaskoczyła wszystkich pełnią słońca i
              uroku spotykanego tylko w tym pięknym kraju. Pozdrawiam obie Panie wymienione na
              początku mojej wypowiedzi.
              • linn_linn Re: Włochy - Caorle kemping Laguna Village 17.05.10, 08:42
                Dziekuje za mile slowa. Ze swej strony zycze wszystkim amatorom Wloch szybkiej
                poprawy pogody. W koncu wszyscy wydajac pieniadze chcemy je dobrze wykorzystac.
                Ten rok jest naprawde szczegolny. Miejmy nadzieje, ze w koncu cos sie zmieni.
                • Gość: Piotr Re: Włochy - Caorle kemping Laguna Village IP: 212.160.111.* 17.05.10, 13:08
                  Witam, cieszę się, że też patrzysz optymistycznie na to co widzimy za oknem.
                  Ludzie w swojej naturze chcą i pragną podziwiać piękno, ciepło i słońce w
                  codziennym życiu (nie tylko podczas urlopów). Ciepłe słowa pozdrowień przesyłam
                  dla Ciebie linn_linn, osoby oddanej i życzliwej dla osób nie znających zagadnień
                  związanych z turystyką, podróżą poza rodzinnym krajem. Dużo zdrówka oraz ciepła,
                  zrozumienia i siły byś mogła dalej pomagać swoim pisanym słowem rodakom
                  pragnącym zwiedzać piękne zakątki Italii.
                  • daryjka1 Re: Włochy - Caorle kemping Laguna Village 17.05.10, 16:10
                    Noo, jak miło... za oknem ponuro - to z komputera słoneczko błysnęło :)
                    My już jesteśmy zalani : dzieci mają 2 dni wolnego od odciętej od
                    świata szkoły ( nie krzywdują sobie). Za niecały miesiąc wyruszamy do
                    Toskanii... może do tego czasu nie spleśniejemy! Pozdrowienia z
                    Beskidów dla wszystkich miłośników Włoch :))
                    A jak syn dopuści mnie do dużego komputera, to wgram kilka zdjęć z
                    Caorle i Laguny.
                    • Gość: Piotr Re: Włochy - Caorle kemping Laguna Village IP: 212.160.111.* 17.05.10, 16:36
                      Witam, bardzo chętnie obejrzę przesłane przez Panią zdjęcia z okolic, które mnie
                      bardzo interesują, trzymam kciuki, powodzenia. Żal mi ludzi, pogoda jednak jest
                      dla nas nie do opanowania a tyle już ludzkość potrafi i może uczynić dla siebie
                      dobrego. Beskidy to piękny region naszego kraju życzę więc pięknej i przyjaznej
                      aury. Serdecznie i ciepło pozdrawiam.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka