Dodaj do ulubionych

Pizzo-Hotel Porto Ada

IP: *.dynamic.chello.pl 31.03.11, 22:50
Witam
Mam prośbę, czy ktoś z Was był w hotelu Porto Ada w pobliżu Pizzo?, niestety przytrafił mi sie overbooking i zaproponowano mi ten hotel, ale nigdzie nie znalazłam o nim opinii.
Czy daleko i jak dostać się z tego hotelu do Tropei?
pozdrawiam
Ola
Obserwuj wątek
    • linn_linn Re: Pizzo-Hotel Porto Ada 01.04.11, 08:10
      Hotel? Moze to?
      www.villaggioportoada.com/
      • Gość: ola Re: Pizzo-Hotel Porto Ada IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.04.11, 09:24
        tak, to jest ten hotel. jakieś opinie?T
        • monika701 Re: Pizzo-Hotel Porto Ada 10.07.11, 21:55
          Witam, ja wlasnie wrocilam z tego hotelu i w mojej opini ten hotel nie nadaje sie dla ludzi nie pochodzacyh z poludnia wloch oraz dla rodzin z dziecmi (a wlasciwie nadaje ale teoretycznie bo praktycznie nie daje sie wytrzymac). Jednak jest tam jeden bardzo duzy plus - przemile panie prowadzace Figloklub dla dzieci.
    • linn_linn Re: Pizzo-Hotel Porto Ada 02.04.11, 11:47
      Tu masz sporo opinii: chyba wszystkie po wlosku, musisz przetluamczyc automatycznie.
      www.tripadvisor.it/ShowUserReviews-g669647-d1534459-r74955964-Residence_Portoada-Pizzo_Calabria.html
      Oceny so dosc sprzeczne: niektrorzy zachwyceni, inni wprost przeciwnie.
    • Gość: asia Re: Pizzo-Hotel Porto Ada IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 23.08.11, 12:13
      Spędziliśmy 10-osobową grupą (dwie rodziny, z dziećmi) w tym hotelu tydzień. Na początku byliśmy nieco zaskoczeni, ponieważ odbiegał wizualnie i organizacyjnie od naszych wyobrażeń i doświadczeń, ale z biegiem czasu jego postrzeganie zmieniło się tylko i wyłącznie na plus.
      Pokoje są duże, właściwie oprócz budynku hotelowego ( z jedynkami) są to wszędzie dwa pokoje. Dostawki są jak normalne łóżka, więc spokojnie dwójka dorosłych + dwójka dzieci na dostawkach - nie ma żadnego problemu z przestrzenią. Dwa baseny, korty, boiska - wszystko ok. Figloklub w Portoada jest świetny! Emilia i Linda są świetnymi opiekunkami, dzieciaki je wprost uwielbiają. Ponadto dziewczyny służą pomocą w razie jakiechkolwiek wątpliwości, a także są chętne do wspólnego aktywnego spędzania czasu z goścmi - organizowały gry w siatkówkę czy pomagały zaaklimatyzować się w wieczornym życiu hotelu. Włoska animacja jest także bardzo dobra, dbają o dobry humor gości 24 godziny na dobę. Włosi czas do południa ( wraz z animacją) spędzają czas nad morzem, po południu na basenie, w tym czasie jest dosyć głośno, ale wystarczy spędzać czas odwrotnie niż oni i mamy spokój. Jednak łatwo można docenić organizowanie nauki samby, areobiku wodnego, tańców grupowych czy po prostu zabaw i komicznych scenek odgrywanych przez animacje - przebierają się oni i zabawiają gości, co wywołuje salwy śmiechu :)) Muzyka nad basenem puszczana przez DJa jest też dobrą składanką - rano dla spokojnego odpoczynku , a po południu dla zabawy. Wieczorami imprezy przy basenie i barze dla młodzieży są świetnie zorganizowane a animacja dba o to, aby nikt nie siedział i nie patrzył - śmiało dołączcie do zabawy.
      Jedzenie jest bardzo dobre, codziennie inne menu, nie ma się co martwić.
      Hotel wraz z jego ekipą animacyjną jest naprawdę godny polecenia w sezonie - nie przejmujcie się, że większość to włosi, są bardzo otwarci na polaków i często będziecie słyszeć 'dzień dobry' i 'smacznego' z włoskim akcentem. Blondynki - zastrzegam - mają duże powodzenie u włochów, jednak nie są nachalni, po prostu zwracają uwagę, chcą potańczyć i zrobić sobie z wami zdjęcie - calkiem przyjemnie przeżycia :))
      Polecam!
      • Gość: gosc Re: Pizzo-Hotel Porto Ada IP: 217.153.186.* 23.08.11, 14:40
        W tych peanach zapomniala chyba pani nadmienic, ze "cudowna wloska animacja, przy ktorej sie nikt nie nudzi" dziala rowniez nad ranem tj. do 2 am i to tak, ze nie da sie spac we wlasnym pokoju wiec niepozostaje nic innego jak przylaczyc sie do tej swietnej zabawy o 1 w nocy z dwuletnim dzieckiem.... Trudno, bedac matka malych dzieci, nie marzyc o takich calonocnych zabawach... no a wtedy figloklub jest wrecz nizbedny, inaczej po 5 dniach matka i dzieci moga zaslabnac od nadmiaru rozrywek...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka