Dodaj do ulubionych

Kwatery w Toskani

IP: *.chello.pl 26.05.04, 19:25
Poszukuję informacji na temat kwater do wynajęcia w Toskani!!!
Obserwuj wątek
    • nuovo Re: Kwatery w Toskani 27.05.04, 08:47
      Nie wiem jaki interesuje Cię standard (ja preferuję raczej niższą półkę cenową)
      i jakie rejony (nad morzem, czy niekoniecznie). Byłem w zeszłym roku w San
      Vincenzo, ale ogólnie multum turystów, głównie niemców, niespecjalne plaże.
      Mogę za to polecić Pino (www.winoispiew.com), między Sieną, a Florencją. To
      miejsce niezwykłe i szalone, można na żywca zobaczyć jak żyją miejscowi.
      Samochód konieczny, bo to wiocha, a właściwie cztery domy na krzyż. Nawet
      jeżeli na pierwszy rzut oka przyjdzie Ci do głowy "Co ja do cholery robię na
      tym końcu świata" to nie będziesz chciała stamtąd wyjeżdżać.
      Dodatkowym plusem jest to, że gospodarzami są zasiedli tu Polacy (bardzo mili
      zresztą), więc z porozumiewaniem się nie ma problemu. Wszystkie szczegóły na
      ich stronie www, ale miejsce naprawdę godne polecenia i pewnie wrócę tam raz
      jeszcze.
      Jeżeli potrzebne są jeszcze jakieś informacje to pisz.

Tomek
      • Gość: Ana Re: Kwatery w Toskani IP: *.net26.pl / *.net26.pl 31.05.04, 14:06
        Witaj Tomku. Interesuje mnie Twoja opinia na temat tej "wiochy" (Pino).
        Zamierzam wyjechac niedługo do Włoch ale jeszcze sie nie zdecydowałam gdzie
        dokładnie. Z Twojego opisu wynika, ze jest to cicha miejscowosc, w ktorej jest
        malo turystycznego tłoku. Nie napiesales, a bardzo mnie to interesuje, czy Pino
        jest nad morzem lub jeziorem. Chcialabym tez wiedziec, czy znalazłabym tam
        jakąs prace- chce tam osiasc na dłuzej i musze sie jakos utrzymac. Jesli
        opiszesz mi wiecej podobnych miejscowosci bede Ci bardzo wdzieczna (temperatury
        max.30'). Dzieki.
        • nuovo Re: Kwatery w Toskani 01.06.04, 08:07
          Hej,

Jak już wcześniej pisałem Pino leży pomiędzy Florencją, a Sieną. Do morza jest
          jakieś 60-70 km. Pewnie na mapie trudno będzie ci to znaleźć, najbliższe
          większe miasteczko to Certaldo (zresztą jest to dość dokładnie opisane na
          stronie www.winoispiew.com).
          Jest to cicha i senna miejscowość, podobnie jak chyba wszystkie w promieniu
          kilunastu, a może kilkudziesięciu kilometrów. Jesteś tam i zapominasz o bożym
          świecie, byłem tam tydzień i to stanowczo za mało. Ale jeżeli ktoś szuka
          zgiełku, bogatego nocnego życia, dyskotek itp. to nie jest miejsce dla niego,
          trzeba szukać raczej czegoś nad morzem, może we Florecji???
          Jeżeli chodzi o wodę, to pozostają baseny - w okolicy kilku kilometrów
          znaleźliśmy dwa. Tomek - gospodarz domu w którym mieszkaliśmy mówił jeszcze o
          rzece, zna nad nią miejsca, których nie znają nawet miejscowi, ale nie
          dotarliśmy tam z braku czasu.
          Jeżeli chodzi o pracę, to naprawdę nie mam pojęcia, byłem tam jedynie na
          urlopie i nie interesowałem się tym, spotkaliśmy tam kilku Polaków, którzy
          gdzieś pracowali, lecz nie wiem gdzie. Mam jednak wrażenie, że tam i w pobliżu
          nie jest o nią łatwo.
          Temperatury - cóż byłem pod koniec sierpnia i podobno od 2 miesięcy nie spadła
          kropla deszczu, było sucho i upalnie 30 st minimum.

Tomek

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka