Gość: plk66 IP: *.dynamic.chello.pl 15.12.11, 19:21 Poszukuję info na temat wczasów z BP Itaka lub TUI na Sycylii i Sardynii. Chodzi o jakość hoteli ,plaż i wszelakie informacje np. odległość od miasteczek, fakultety itp. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: jotka Re: Sycylia z Itaką lub TUI IP: *.183.245.108.dsl.dynamic.t-mobile.pl 16.12.11, 00:00 Proponuję użyć google + holidaycheck ew. tripadvisor. Nikt za Ciebie nie odrobi pracy domowej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: plk66 Re: Sycylia z Itaką lub TUI IP: *.dynamic.chello.pl 16.12.11, 19:53 Masz rację co do odrabiania samodzielnego prac domowych. Jednakże wskazując konkretne biura oczekiwałem też info na temat jakości usług swiadczonych przez te biura na wskazanych kierunkach. Korzystałem z ich usług ale w innych miejscach. Liczyłem na opinie tych którzy już byli na Sycylii i Sardynii z Itaką i TUI. A hotele oczywiście dobiorę samodzielnie. Obiecuję!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
kanzashi Re: Sycylia z Itaką lub TUI 13.01.12, 19:32 Byliśmy w czerwcu 2010 z Itaką, wszystko jest opisane tutaj wróciliśmy zadowoleni, ale niektórzy straszliwie pomstowali, szczególnie na godzinę wylotu i związane z tym niedogodności. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga Re: Sycylia z Itaką lub TUI IP: *.warszawa.vectranet.pl 14.01.12, 08:52 Sardynię ma chyba tylko Itaka (samolotem). Wybór mały. A hotele po sprawdzeniu na booking, holidaycheck, tripadvisor odstraszają- większosc ma opinię kiepską. sama sie napaliłam na Sardynię. ale chyba ciężko będzie :( A sycylia 2 tyg z TUI to ok 15 tyś (raczej wzwyż). Za to hotele dobre. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kris Re: Sycylia z Itaką lub TUI IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.01.12, 14:02 A ta Sycylia z TUI to 15 tys za 2 tyg i 2 osoby tak? To chyba lepiej zorganizować sobie wycieczkę samemu! Przykładowo, najdroższe hotele w San Vito Lo Capo na Sycylii, to jakieś 400 zł za dobe: Hotele w San Vito Lo Capo Czyli za 2 tygodnie dla 2 osób maksymalnie wyjdzie nieco ponad 6 tys. Można też tańszy hotel, albo w innej okolicy. Do tego dolot np. Ryanair z Krakowa i paru jeszcze miejsc w Polsce, lata do Trapani: koszt biletu maks. 500 zł, a jak sie trafi to i 150 :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gigol Re: Sycylia z Itaką lub TUI IP: *.205.111.9.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 14.01.12, 22:09 I Sycylię i Sardynię ma Rainbowtours. Jeśli chodzi o jakość usług nieporównywalnie do Itaki. Moja subiektywna opinia. Zaznaczam, że kilkakrotnie korzystałam z usług wszystkich wspomnianych biur i TUI oraz Rainbowtours postawiłabym na tym samym miejscu a Itakę niestety dużo niżej. A właśnie z Itaką byłam na Sardynii. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxxx Re: Sycylia z Itaką lub TUI IP: *.wroclaw.vectranet.pl 18.01.12, 21:37 TUI ma *** HB za ok. 3-3,5 tys. za 2 tyg blsko Taorminy - Giardini Naxos i Letojanni. . tu proponuję tez: www.itaka.pl/wczasy/wlochy/sycylia/hotel_santa_lucia_e_le_sabbie_doro_675.php?SEARCH_HOTEL[wyloty]=WAW&SEARCH_HOTEL[pokoje]=DBL&SEARCH_HOTEL[wyzywienie]=H& Odpowiedz Link Zgłoś
mar.sar12 Re: Sycylia z Itaką lub TUI 20.01.12, 11:29 Porównywałam oferty Itaki i Rainbow Tours - Rainbow ma droższe hotele. Ogólnie mam wrażenie (ale nigdy nie byłam w tych regionach) że nie ma tam co liczyć na wieczorną zabawę, wieksze miasto i ogólnie jakiś "ruch" a raczej na ciszę i spokój. Tak jest? czytałam różne opinie i przeważają te że "piękne widoki" itp. Ja szukam czegoś też trochę tętniącego życiem...no i czy nie wiecie czy w IOtace albo Rainbow Tours oferują jakieś wycieczki fakultatywne - żeby robić coś więcej niż tylko leżeć na plaży? Odpowiedz Link Zgłoś
shluger Re: Sycylia z Itaką lub TUI 20.01.12, 16:15 Ja polecam ofertę wycieczki objazdowej ALMATURU: www.almatur-travel.pl/lista_lato.php?nr=CITG W zeszłym roku nazywała się ona jeszcze Giro di Italia. teraz jak widzę program jest taki sam tylko nazwa się zmieniła... Mają też ofertę pobytową ale dojazd autokarem. To tegoroczna nowość więc nie znam opinii na temat oferowanej w niej wioski wakacyjnej... www.almatur-travel.pl/lista_lato.php?nr=CIWS Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxxx Re: Sycylia z Itaką lub TUI IP: *.wroclaw.vectranet.pl 20.01.12, 22:28 mar.sar12, Sycylia za bardzo nie ma rozrywkowych miejscowosci, to juz lepiej wyspy greckie czy Turcja, i widoki ładniejsze, i pod turystę więcej się robi, i taniej jakoś. Wycieczki fakult. są, co ciekawe - Sycylia jest jednym z niewielu miejsc, gdzie biura lokalne za bardzo nie maja taniej niz polskie biura (touroperatorzy). Odpowiedz Link Zgłoś