Dodaj do ulubionych

internet na kartę

18.01.12, 09:33
Witam,

Jak we Włoszech wygląda sprawa internetu na tzw. kartę. W Polsce kupuję np starter w sieci komórkowej, doładowuję i cieszę się z bezprzewodowego internetu. Wszystko w prawie każdym kiosku na rogu bez żadnych formalności. Czy we Włoszech jest to również tak proste? Korzystanie z roamingu nie wygląda zbyt zachęcająco ze względu na koszty.

pozdrawiam
Gradagala
Obserwuj wątek
    • Gość: anthonyb Re: internet na kartę IP: 31.190.225.* 18.01.12, 09:58
      tu formalnosci sa. trzeba okazac dokument tozsamosci i robia jego kopie. Nie wiem czy sprzedaja karty obcokrajowcom, choc kieyds chyba Jeep pisal , ze tak. Jest tu paru operatorow Tim, Vodafone, Wind i 3. Jaka oferta jest za ile mb i ile kosztuje nie jestem w stanie ci powiedziec. Ja obecnie korzystam z 3. Place 5 € na miesiac za 3 Gb. Mozna spokojnie uzywac internetu. Nigdy nie przekroczylam limitu. Oczywiscie nie mozesz sciagac filmow. Nie wiem tylko czy jeszcze maja to w ofercie, bo mam ja juz pare lat.
      • Gość: k@sia Re: internet na kartę IP: *.ssp.dialog.net.pl 14.09.12, 22:19
        ponawiam pytanie o internet, być może ktoś na stałe mieszkający we Włoszech coś podpowie ?
        Wybieramy się na objazdówkę w pażdzierniku na prawie 3 tygodnie i zależy nam na własnym internecie, tak więc czy ktoś orientuje się a aktualnych ofertach na kartę ?
        Czy można taki internet wziąć na miesiąc i ile to kosztuje ?.

POzdrawiam :)
        • Gość: znibi Re: internet na kartę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.09.12, 09:46
          siemanko

byłem na urlopie w sierpniu i kupiłem karte TIM-u w Auchanie na pasażu w sklepie operatora...

ciężko się było dogadać ze sprzedawca bo nie znał angielskiego ale się udało.

Za niecałe 20 Eu kupiłem karte pre paid z cotygodniowym limitem 500mb na internet przez miesiac bez opłat. Na koncie na smsy i rozmowy zostaje 15 Eu ;]

Czas aktywacji karty około 3-4 h

w sklepie należy okazać dowód osobisty gdyż wszystkie karty muszą być zarejestrowane;]
          • Gość: znibi Re: internet na kartę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.09.12, 09:47
            ps. na stacjach paliw nawet nie szukajcie,,, przejechalismy około 20 i nigdzie nie mieli ;]
            • Gość: Ewa Re: internet na kartę IP: *.rudaslaska.vectranet.pl 16.09.12, 12:38
              Po co sobie tak komplikować życie? W T-Mobile można wykupić paczkę internetu w roamingu, na kartę lub do abonamenty ok. 97 zł/ tydzień - 500 MB, Usługa nazywa się "Wszędzie w sieci", w paczkach są też pakiety dzienne itp. Zawsze z tego korzystam, gdy wyjeżdżam do Włoch. Link do strony:
              www.t-mobile.pl/pl/indywidualni/stali_klienci/uslugi_do_internetu/blueconnect_w_roamingu
              • Gość: Przemek Re: internet na kartę IP: 151.18.230.* 04.09.13, 15:16
                Po to, że masz za 97 zł 0.5 GB. A z Wind'a masz za 16 euro 3 GB.

Na koniec dodam, że nie mam T-Mobile tylko Orange, a tam jest "jeszcze lepiej": 67 zł za 50 MB, czyli 0.05 GB. Chyba sobie żarty robią.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka