Dodaj do ulubionych

Male, ciche miasteczko miedzy Triestem a Wenecja?

17.04.12, 11:20
Witajcie. W tym roku planuje pierwszy wyjazd do Wloch. Szukam malego cichego miasteczka, z mozliwymi do strawienia cenami noclegow ;) Czy znajde cos takiego? Zalezy mi na ciszy, spokoju i kawalku plazy. Rozwazam tez Slowenie i nie wiem, na co sie zdecydowac? Jada 2 osoby dorosle w drugim tygodniu wrzesnia.
Bede wdzieczna za rady.
Obserwuj wątek
    • jeepwdyzlu Re: Male, ciche miasteczko miedzy Triestem a Wene 17.04.12, 15:12
      Będzie trudno, bo ten odcinek jest najbliżej Czech, Polski i jest najsilniej eksploatowany wakacyjnie od wielu lat... Głównie betonowe hotele, wspaniałe (to trzeba przyznać) plaże, ale i straszny tłok, plastikowe atrakcje, dziadowskie knajpy, zabójcze ceny itd...
      Najbardziej kameralna atmosfera jest w Marano Lagunare, na drugim miejscu może Grado (ładny port jachtowy).
      Im bliżej Wenecji tym nie tyle gorzej - ale bardziej komercyjnie.

Pozdr
      jeep
      PS. Może jednak zmień plan, wybierz Morze Śródziemne?
      • marghe_72 Re: Male, ciche miasteczko miedzy Triestem a Wene 17.04.12, 15:58
        Nad samym morzem nie znajdziesz w tej okolicy nic ładnego.
        O niskich cenach nie wspominając.

Portogruaro jest urocze, ale nad morzem nie leży.

Słowenia też koszmarnie droga.
        • katja_24 Re: Male, ciche miasteczko miedzy Triestem a Wene 17.04.12, 17:35
          Nie pocieszylas mnie ;)
          W takim razie moze po Triglavie skierujemy sie w strone Chorwacji. Jak wyglada cenowo Istria? Znam cala Dalmacje, Istrii w ogole nie widzialam.
          • anthonyb Re: Male, ciche miasteczko miedzy Triestem a Wene 17.04.12, 23:06
            Istria jest drozsza od Dalmacji. Przynajmniej jedzenie. Tam jezdzi duzo Wlochow i ceny sa dostosowane do nich. Kwatery mozna znalezc na miejscu.
            Bylam w Rovingo (Rovinj) urocze miasteczko. Czysta woda. Ladne jest tez Parenzo (Porec). Mozna wybraz sie do Puli i zwiedzic duzy amfiteatr.
            • Gość: fen Re: Male, ciche miasteczko miedzy Triestem a Wene IP: *.4web.pl 09.07.12, 17:27
              Istria ma podobne ceny ak Polska ,damacja podobnie a hvar kosmos cenowy
          • troms Re: Male, ciche miasteczko miedzy Triestem a Wene 11.07.12, 09:52
            no niestety, tam jest za dużo turystów żeby mogło się tam ostać spokojne i ciche miasteczko. Chociaż swoją drogą takie miasteczko na pewno by na siebie zarobiło - patrząc na to ilu jest chętnych na taki odpoczynek.
      • katja_24 Re: Male, ciche miasteczko miedzy Triestem a Wene 17.04.12, 17:33
        No to klapa :/ Myslalam o tym odcinku, bo najpierw mam w planach Triglav na kilka dni, a pote morze w niedalekiej odleglosci...Chcialam taka lokalizacje, zeby dalo sie wrocic w jeden dzien do domu (zachodniopomorskie) Teraz zastanawiam sie nad Cro, w Istrii jeszcze mnie nie bylo
        • jeepwdyzlu Re: Male, ciche miasteczko miedzy Triestem a Wene 17.04.12, 17:37
          W jeden dzień wrócisz z Cinque Terre, Portofino czy Viareggio lub Lucci
          Śmiało szukaj nad Morzem Śródziemnym.
          pozdrawiam
          jeep
          • katja_24 Re: Male, ciche miasteczko miedzy Triestem a Wene 17.04.12, 18:00
            ok, dziekuje Ci bardzo :) Rozumiem, ze tam ceny sa bardziej przystepne i widoki ladniejsze? Zreszta zaraz to zweryfikuje wujek Google ;)
            Bo szczerze mowiac to tamte czesc miedzy Triestem a Wenecja jakos nie wpdla mi w oko, ale towarzysz podrozy chce MORZE, a mialo byc blisko.
            Pozdrawiam
            • jeepwdyzlu Re: Male, ciche miasteczko miedzy Triestem a Wene 17.04.12, 22:43
              Rozumiem, ze tam ceny sa bardziej przystepne i widoki ladniejsze?
              -------------
              widoki tak
              ceny nie

ciao
              jeep
              • katja_24 Re: Male, ciche miasteczko miedzy Triestem a Wene 18.04.12, 12:46
                Wlasnie widze ;)
                Czy 250 euro za tydzien za dwojke to szczyt mozliwosci czy da sie znalezc kwatere taniej? Mam na mysli pokoj, na pewno nie hostel ani nie namiot.
          • anthonyb Re: Male, ciche miasteczko miedzy Triestem a Wene 17.04.12, 20:27
            Adriatyk to nie jest morze srodziemne ???
            • vojager29 Re: Male, ciche miasteczko miedzy Triestem a Wene 18.04.12, 09:56
              W tym okresie wszedzie, gdzie nie pojedziesz ceny wynajmu beda juz przystepne do bardzo przystepnych pomimo, ze nie wiem co przez to rozumiesz i tez bedzie spokojnie, do bardzo spokojnie wszystko jedno gdzie sie wybierzesz. W drugiej polowie wrzesnia turystow godnych wzmianki juz nigdzie nie ma, wiec proponuje najblizej Wenecji. Urocze miejsce, nalezy je ogladac poki istnieje cos takiego.

• jeepwdyzlu Re: Male, ciche miasteczko miedzy Triestem a Wene 18.04.12, 10:16
                Urocze miejsce, nalezy je ogladac poki istnieje cos takiego.
                --------------
                Nie kracz :-)
                Może coś wykombinują...
                Majstrują jakieś zapory, maja obniżyć poziom wody i blokować w czasie cofek...
                Oby!
                Ale póki co - voyager ma rację - do Wenecji!!!
                Serenissima rules!
                ciao
                jeep
            • vojager29 Re: Male, ciche miasteczko miedzy Triestem a Wene 18.04.12, 09:59
              anthonyb napisała:

> Adriatyk to nie jest morze srodziemne ???

Super ale zapytam, Baltyk to nie Atlantyk ?
              • Gość: bajka Re: Male, ciche miasteczko miedzy Triestem a Wene IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.12, 10:29
                My wybieramy się pod koniec maja do Caorle, z nadzieją, że nie będzie zbyt gorąco, zbyt tłoczno no i do Wenecji nie jest daleko. Wynajęliśmy mieszkanko w Villaggio dei Fiori
              • anthonyb Re: Male, ciche miasteczko miedzy Triestem a Wene 18.04.12, 14:47
                Vojager29
                rzuc okiem
                pl.wikipedia.org/wiki/Morze_%C5%9Ar%C3%B3dziemne
                • Gość: monika Re: Male, ciche miasteczko miedzy Triestem a Wene IP: *.250-95-r.retail.telecomitalia.it 18.04.12, 19:49
                  anthonyb nie karm trolla i idioty!
    • katja_24 Re: Male, ciche miasteczko miedzy Triestem a Wene 18.04.12, 12:49
      Dzieki za odpowiedzi, jednak szukam czegos miedzy Genua a Piza. Po obejrzeniu fotek oczy mi sie zaswiecily :)
    • vojager29 Re: Male, ciche miasteczko miedzy Triestem a Wene 18.04.12, 13:41
      Proponuje miedzy Portofino a Sestri Levante z tym, ze akurat tam nie jest calkiem cicho no i z przystepna cena moga byc klopoty. To bardzo zywe miasteczka. Podobnie jest i w Cinque Terre. Na Costa Versilia, miedzy Carrara a Viareggio bedzie taniej ale nie jest juz "tak pieknie" jednak ciagle ciekawie ze wzgledu na okolice tzn. bliskosc Alp Apuanskich. Jest tam taka milutka miejscowosc Forte dei Marmi, gdzie nie ma masowej turystyki i betonowych blokow, jest tam fajna plaza, molo, fajne sklepy i knajpki. Bliskosc Carrary i slynnych kopalni wloskich marmurow jak tez miasteczko Pietrasanta, slynne z wyrobow marmurowych. O Pizie, Lucca i Florencji nie wspominam, bo bedzie to banalem, to wszyscy znaja.
      • makda Re: Male, ciche miasteczko miedzy Triestem a Wene 18.04.12, 14:03
        Forte dei Marmi jest jednym z najdroższych włoskich kurortów- nie nastawiałabym się na oszczędności tamże.
        Między Genuą a Sestri polecam miejscowość Moneglia. Levanto też jest miłe i małe. Tylko w Ligurii nie nastawiaj się na piaszczyste plaże raczej.
        • katja_24 Re: Male, ciche miasteczko miedzy Triestem a Wene 18.04.12, 14:05
          Dziekuje :) A jakiej ceny za nocleg moge sie spodziewac/ takiej, jak na necie? Czy na miejscu da rade trafic cos tanszego? Jedziemy we dwojke w drugim tygodniu wrzesnia.
          Na piasku mi specjalnie nie zalezy, ostatnie 3 lata spedzilam w Cro i MNE, a tam sam beton, zwir i kamienie, wiec jestem przyzwyczajona.
          • makda Re: Male, ciche miasteczko miedzy Triestem a Wene 18.04.12, 14:21
            Taniej niż w necie raczej nie dostaniesz na miejscu. Nie wiem, ile kosztują noclegi w Monegli- rodzina męża ma tam dom, więc nocleg mamy za darmo.
            Polecam poszukać apartamentów na Homelidays i Booking
            • katja_24 Re: Male, ciche miasteczko miedzy Triestem a Wene 18.04.12, 15:45
              No to kiepsko. Do tej pory nie trafialam na tak drogie pokoje, a liczylam na to, ze te tansze po prostu sie nie oglaszaja na necie.
              • makda Re: Male, ciche miasteczko miedzy Triestem a Wene 18.04.12, 16:04
                We Włoszech nie jest tak, jak w Chorwacji, Austrii czy Polsce nawet, że na domach wiesza się ogłoszenia o wolnych pokojach/kwaterach. Na miejscu i tak musiałabyś pójść do jakiejś agencji, przez którą wynajmuje się mieszkania wakacyjne.
                • katja_24 Re: Male, ciche miasteczko miedzy Triestem a Wene 18.04.12, 16:59
                  Serio? Nie wiedzialam. Myslalam, ze wlasnie na domach sa informacje, mozna pochodzic i sie popytac. My zawsze tak robilismy, oprocz pierwszego wyjazdu do Cro, jechalismy w ciemno.
              • jeepwdyzlu Re: Male, ciche miasteczko miedzy Triestem a Wene 18.04.12, 16:50
                Rozwiązaniem jest apartament odległy od plaży o jakieś 3-10 km.
                I dojazdy autem. Tego i tak sie nie uniknie, bo konieczne są wycieczki do Cinque Terre, Portofino, Lucci, Florencji, Chianti... Jeden tydzień to minimum minimum :-)
                O leżeniu na plaży zapomnij, dookoła tyle skarbów :-))
                Tylko nie pękaj - masz szansę się zakochać!
                Już Ci zazdroszczę...
                papa
                jeep
                • katja_24 Re: Male, ciche miasteczko miedzy Triestem a Wene 18.04.12, 17:02
                  Wlasnie powoli dojrzewam do tego, ze trzeba poszukac czegos dalej od wody.
                  Czy to prawda, ze do kilku z 5 miejscowsoci Cinque Terre nie ma dojazdu? Tylko pociag albo statek? Pytam, bo srednio lubie publiczne srodki transportu. Nie moj snobizm, tylko wzgledy zdrowotne ;)
    • katja_24 Re: Male, ciche miasteczko miedzy Triestem a Wene 18.04.12, 14:03
      Nie wiem, czy to mozliwe, ale chcialabym znalezc cos dla 2 osob za 300e za tydzien.
      Ogladajac oferty na necie zaczynam w to bardzo watpic ;)
      • vojager29 Re: Male, ciche miasteczko miedzy Triestem a Wene 18.04.12, 18:12
        Tu masz link do Agencji, ktora znam
        www.vacanzeinversilia.com/appartamenti/holidayvillas/index.php
        napisz do nich, jestem przekonany, ze w tej cenie maja apartamenty
      • Gość: vvv powinnaś coś znaleźć IP: *.ists.pl 18.04.12, 18:39
        otworzyłem na chybił trafił pierwszy kemping z linku podanego przez voyagera i mają tam bungalow we wrześniu dla 2/3 osób za 300 e do sosboty do soboty
        • katja_24 Re: powinnaś coś znaleźć 19.04.12, 14:06
          Dziekuje :)
          Znalazlam tez na Casamundo, ale oczywiscie nie nad samym morzem, glownie w miejscowosci Moneglia, polecanej przez kolezanke wyzej.
          Jak to jest z tymi dodatkowymi oplatami za energie/gaz i sprzataniem? Czy jesli w ogloszeniu nie ma nic na ten temat, to znaczy ze jest w cenie? Bo czasem jest napisane, co jest w cenie a co dodatkowo platne, a czasem nie, a nie chce sie naciac.
    • katja_24 A okolice Imperii? 19.04.12, 14:34
      Znalazlam tam kilka tanszych kwater, czy to dobra lokalizacja?
      • katja_24 Re: A okolice Imperii? 19.04.12, 14:39
        Chociaz chyba nie, Viamichelin mowi, ze stamtad daleko do Cinque Terre itp.
      • makda Re: A okolice Imperii? 19.04.12, 14:41
        Dobra/niedobra zależy od tego, co chcesz zobaczyć i czy chcesz traktować to miejsce jako bazę wypadową.
        Z Imperii można skoczyć do Genui, Piemontu, Francji- do Cinque Terre też, ale to z przesiadką w Genui.
        • katja_24 Re: A okolice Imperii? 19.04.12, 16:58
          Baza wypadow jak najbardziej, myslalam o wypadzie do Francji, moze Monako, a w druga strone max do Pizy. Jedziemy samochodem, wiec akurat przesiadki mnie nie dotycza, tyle tylko, ze zastanawiam sie, gdzie by tu sie ulokowac, zeby bylo ladnie polozone i mniej wiecej wszedzie blsiko. Nie wiem juz sama, czy na wschod czy na zachod od Genuy?
          • makda Re: A okolice Imperii? 19.04.12, 17:20
            Uwierz mi, akurat do Cinque Terre lepiej jest pojechać pociągiem (do ostatniego miasteczka, Riomaggiore, i potem przejść wykutą w skałach promenadą do kolejnych miasteczek). W ten sposób ominiecie megaseprentyny i problem z parkingiem.

Co do bliskości, to nie ma miejsca, z którego jest blisko WSZĘDZIE. Albo będzie bliżej do Francji, albo do Toskanii. Sama musisz zadecydować, co chcecie zobaczyć.
            • jeepwdyzlu katja na jak długo się wybierasz? 19.04.12, 18:20
              na tydzień?
              Do Włoch..
              Gdzie masz niewyobrażalną ilość atrakcji - w samej Lucce mógłbym spędzić dwa tygodnie..
              I chcesz jechać DO FRANCJI??????????????????????????????????

bez sensu
              jeep
              • katja_24 Re: katja na jak długo się wybierasz? 19.04.12, 18:46
                No na tydzien...Chcialam chociaz rzucic okiem na Lazurowe Wybrzeze ;)
                Widzisz, ja jestem bardziej nastawiona na piekno przyrody, niz zabytki, wiec w miastach duzo czasu nie spedze. Oslawiony Dubrovnik zwiedzilam w zabojczym tempie kilku godzin, a podobno trzeba kilku dni.Bardziej spodobal mi sie widok z wzgorza nad miastem niz samo miasto. Za to Durmitor mnie zachwycil, bylam dwa lata pod rzad. Boka kotorska piekna, chetnie kiedys wroce. Ale miasta, chocby pelne zabytkow, nie kreca mnie, nie interesuje sie ani architektura ani historia.
                • jeepwdyzlu szczera rada 19.04.12, 23:15
                  Ale miasta, chocby peln e zabytkow, nie kreca mnie, nie interesuje sie ani architektura ani historia.
                  ---------------
                  Ok. Nie podzielam, ale rozumiem.
                  Jedź w Dolomity.
                  Val Gardena.
                  Plus 2 dni nad Gardą.
                  Naprawdę szczerze radzę.

Gdyby miało koniecznie być morze - to Sycylia.
                  Odpuść północne Włochy, nawet 4T, nie mówiąc o Adriatyku - bo będziesz rozczarowana...
                  jeep
                  • katja_24 Re: szczera rada 20.04.12, 09:43
                    Wiedzialam, ze tak powiesz.
                    Nie lubie duzych miast, natomiast ciekawostki i male miasteczka jak najbardzej.
            • katja_24 Re: A okolice Imperii? 19.04.12, 18:50
              Co do C. Terre to slyszalam wlasnie o tym pociagu...Ale tam nie da sie dojechac, czy po prostu wymagany jest dobry kierowca i brak choroby lokomocyjnej? ;)
              Masz racje, musze sie zdecydowac, co chcialabym zobaczyc. No i w sumie wypadaloby sie spytac małza, jak sie na to zapatruje.;)
              • makda Re: A okolice Imperii? 19.04.12, 19:16
                Da się dojechać, ale:
                1. są serpentyny
                2. są problemy z miejscami parkingowymi
                3. połowa radochy- zwłaszcza, jeśli lubisz widoki, nie zabytki- jest przejście się Sentiero dell'Amore z Riomaggiore do Manaroli, albo i dalej. Jakbyście jechali samochodem, musicie potem wrócić tą samą drogą do miejsca wyjściowego. Przy pociągu po prostu wsiadasz w kolejnym miasteczku.

Jak nie lubisz miast, olej Monaco. Z okolic Imperii można pojechać zwiedzić Piemont. Jest piękny - i można zahaczyć o winnice ;-)
                A Toskańskie pejzaże są piękne- nie trzeba zwiedzać miast. Wystarczy po przejażdżce między pagórkami zasiąść w jakiejś mieścinie przy winie i bruschettcie ;-)
                • vojager29 Re: A okolice Imperii? 19.04.12, 20:24
                  Bylismy kilka lat temu 10 dni w Pietra Ligure, na Lazurowym Wybrzezu. Zwiedzilismy a raczej objechalismy w japonskim tempie czyli tak jak ty chcesz prawie cala Ligurie, od La Spezia do Imperi. Mozna to zalatwic w ciagu dwuch dni. Z Pietra Ligure do La Spezia, najdluzszy odcinek, to niecale 2 godziny jazdy w jedna strone.
                  Cinque Terre, proponuje wam tak:
                  a) jezdzie samochodem wszystko jedno skad do La Spezia i zostawcie tam na parkingu, natepnie koleja do Monterosso al Mare, po zwiedzeniu ponownie do kolei i do Vernazza, tu wysiadacie i wspaniala trasa piechotka do Corniglia przez Manarola do Riomaggiore a stad w pociag i do La Spezia. To calo dzienna wycieczka.
                  b) jedzcie do Riomaggiore, zostawcie samochod na parkingu, jadac z La Spezia prawie tuz przed Riomaggiore sa duze parkingi i stad piechotka do miasta, tu kupcie bileciki na statek do Montereso al Mare i z powrotem ta sama trasa statkiem albo kolejka do Riomaggiore. Wystarczy pol dnia..
                  c) samochodem do kazdego miasteczka po kolei, we wrzesniu juz nie ma takiego tloku i latwiej o parking, oby nie w wikend. Serpentyny nie sa takie straszne. Kazdy, nawet malo doswiadczony kierowca da sobie z nimi rade jadac od La Spezia. Wycieczka na 3 - 4 godziny.

Koniecznie zaliczcie Portofino. To slynne miejsce ale drogie. Dla przykladu, za dwie pizze, dwie kawusie i cole zaplacilismy 35 euro, a innym razem za dwie zupy rybne (niespecjalne), dwa florenckie steki (super), dwie kawy i butelke ligurskiego wina 150 euro. To bylo kilka lat temu jak jest dzis nie wiem. Mimo to warto to miejsce zaliczyc i popatrzyc na pieknych i bogatych, chocby tylko przy Aqua Minerale robiac pamiatkowa fotke.
                  • vojager29 Re: Pardon za to Lazurowe Wybrzeze 19.04.12, 20:27
                    Ciagle mi sie myle, oczywiscie chodzi to wloska Riwiera.
                    • Gość: monika Attenzione! troll powyzej, nie czytac, nie draznic IP: *.250-95-r.retail.telecomitalia.it 20.04.12, 13:44
                      nie karmic, ignorowac!
                  • katja_24 Re: A okolice Imperii? 20.04.12, 09:47
                    Dzieki wielkie :)
                    Serpentyn sie nie boimy, jesli nie jest gorzej niz w Czarnogorze czy Cro, to damy rade. Ale rozwaze tez opcje pociagu, skoro tak mozna wiecej zobaczyc.
                    Pozdrawiam :)
                • katja_24 Re: A okolice Imperii? 20.04.12, 09:44
                  Dzieki, wlasnie o to mi chodzilo :)
                  a jak wyglada ten pociag? Taka mala ciuchcia kolebiaca sie po torach nad przepascia, czy cos mniej ekstremalnego? Sorry, chyba naogladalam sie za duzo filmow ;)
                  • makda Re: A okolice Imperii? 20.04.12, 10:14
                    Nie ;-)
                    to zwykły pociąg, jeździ głównie tunelami wydrążonymi w górze
                    • katja_24 Re: A okolice Imperii? 20.04.12, 10:22
                      No to wszystko w porzadku ;)
                      Wlasnie wyczytalam w watku ponizej, ze 5T jest zniszczone przez powodz z zeszlego roku, aktualnie trwa renowacja, czesc miasteczek jest zamknieta dla turystow i nie wiadomo, kiedy beda otwarte :( Teraz jestem w kropce, nie znalazlam nigdzie info, do kiedy ma trwac odbudowa.
                      • makda Re: A okolice Imperii? 20.04.12, 10:35
                        Najbardziej zniszczona była Vernazza. Z tego, co wiem, Riomaggiore i Manarola nie ucierpiały i promenada między miejscowościami jest otwarta (właśnie sprawdzałam na stronie parku krajobrazowego)
                        • katja_24 Re: A okolice Imperii? 20.04.12, 10:37
                          Dzieki za informacje, ja przed chilka szukalam info na stronie parku i nie znalazlam. Chyba slepne na starosc ;)
                          Pozdrawiam
                        • makda Re: A okolice Imperii? 20.04.12, 10:40
                          Tu masz w miarę aktualne informacje
                          www.cinqueterre.com/blog/the-cinque-terre-paths-situation-updated
                          • makda Re: A okolice Imperii? 20.04.12, 10:42
                            A tu strona parku z info o ścieżkach
                            press.parconazionale5terre.it/news_dett.asp?id_prodotto=1436&id_lingue=1
                            • katja_24 Re: A okolice Imperii? 20.04.12, 11:17
                              dzieki, w miedzyczasie udalo mi sie je znalezc :)
                              Szkoda tylko, ze nie ma info, kiedy dostepna bedzie calosc.
                              • makda Re: A okolice Imperii? 20.04.12, 11:30
                                Będzie dostępna, jak zrobią.
                                To są Włochy, nie Szwajcaria ;-) (i całe szczęście)
                                • katja_24 Re: A okolice Imperii? 20.04.12, 17:43
                                  W Szwajcarii tez nie bylam, ale na razie sie wstrzymam ;)
                                  Jestem Ci bardzo wczieczna za dotychczasowa pomoc, czy mozesz mi cos jeszcze powiedziec odnosnie ogloszen na Casamundo? jak pisalam wyzej, niektore oferty maja napisane, co jest w cenie, a co nie. A niektore nie posiadaja tej informacji. Czy jesli nie jest napisane, ze cena nie zawiera zuzycia energii/gazu to nalezy miec nadzieje, ze ja zawiera, czy lepiej sie w to nie pakowac?
                                  • makda Re: A okolice Imperii? 20.04.12, 18:01
                                    Przykro mi, nie wynajmowałam stamtąd nigdy. Nie spotkałam się z tym, żeby przy wynajmowaniu apartamentu w lecie trzeba było dopłacać za gaz czy elektryczność (zimą czasem trzeba dopłacać za ogrzewanie). A nie można wysłać zapytania?
                                    • katja_24 Re: A okolice Imperii? 20.04.12, 18:35
                                      Wiesz co, ja tu widze tylko formularz rezerwacji, albo telefon na infolinie. Nie widze opcji wyslania maila do wlasciciela.
                                      • Gość: irek_mik Re: A okolice Imperii? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.07.12, 23:03
                                        Polecam Riviera del Fiori od strony zachodniej.Spędziłem z rodziną piekny tydzień w Imperii latem 2011.Jeśli ktoś nie potrzebuje bezpośredniego zasięgu plaży,a lubi spokój,ogród,piękny widok na morze polecam apartamenty u Francesci/www.i99olivi.com/.W bliskim zasięgu San Remo,Allasio z piękną plaża/ale nie w weekendy-tłok!!/,gorska,spokojna wioska Triora/tu spalono najpóżniej kobietę posądzoną o czary/.Sąsiednie Porto Maurizio dostojne,ładna plaża,ale polecam spacery na górne Stare Miasto z piękną katedrą.Kusi także pobliskie Lazurowe Wybrzeże/kto nie lubi jeżdzić daleko może pobyć i zakochać się w Menton.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka