IP: *.centertel.pl 27.05.12, 19:29
Hej,
mam pytanie: w sierpniu wybieram się na południe Włoch i jeden dzień spędzam w Bari. Przejrzałam już mnóstwo przewodników, ale chciałabym zapytać, co polecacie w Bari, tzn. co trzeba tam obowiązkowo zobaczyć, bo po przeczytaniu przewodników mam mętlik w głowie, a tylko jeden dzień do dyspozycji.

z góry dziękuję za pomoc :)
Obserwuj wątek
    • Gość: turystka Re: Bari IP: *.pl 30.05.12, 06:51
      Nie wiem, jakie masz zapatrywania i zainteresowania. Będac w bari kilka lat z wycieczką z Itaki("Złota ostroga włoskiego buta" - teraz już jej nie ma; jest podobna trasa) weszlismy do katedry św. Mikołaja, gdzie w nawie głównej znajduje się bardzo ladny nagrobek Świętego,a przy głównym ołtarzu znajdziesz klęczącą białą figurę Bony Sforzy oraz św. Stanisława i po drugiej stronie św. Mikołaja.
      W krypcie przechowuje się szczątki sw. Mikołaja, przy którcy odprawia się też nabożeństwa - myśmy tak wlaśnie trafili i nie mogliśmy na spokojnie przyjrzeć się temu miejscu. Na dole, tuż przy schodach do krypty umieszczono słup, prawdopodobnie przywieziony (tak głosi legenda) z Jerozolimy, przy którym biczowano Chrystusa. Jes on odpowiednio zabezpieczony.
      • rege2 Re: Bari 09.06.12, 21:16
        niestety, trafiliśmy _ close
        i nic nie zobaczyliśmy
        przestrzegam przed złodziejami..
    • widelcemprzezswiat Re: Bari 12.06.12, 12:21
      Może nie do końca na temat, ale w okolicach Bari, nam bardzo podobało się Trani.. spokojne, białe miasteczko z portowymi restauracyjkami i lokalnym, kameralnym klimatem :) jakby Ci starczyło czasu, polecam :)
      • Gość: turystka Re: Bari IP: 79.162.96.* 14.06.12, 21:26
        Spędzam tam tylko jeden dzień, przyjeżdżam rano, chcę pozwiedzać miasto a w nocy odlot do Polski ;) ale dziękuję za informacje ;)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka