Dodaj do ulubionych

nocleg w samochodzie

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.12, 18:33
Czy we Wloszech mozna spac w zaparkowanym samochodzie? Czy ktos moze dac mi za to mandat?
Obserwuj wątek
    • vojager29 Re: nocleg w samochodzie 14.07.12, 21:37
      Mozesz ale rob to tylko na duzych stacjach benzynowych, dla wlasnego bezpieczenstwa.
      • Gość: martyna Re: nocleg w samochodzie IP: *.tom-sp.pl 17.07.12, 15:27
        My spaliśmy, ale to było 20 lat temu.
    • troms Re: nocleg w samochodzie 25.07.12, 13:28
      Wśród mojego podróżniczego towarzystwa to częsta praktyka i jeszcze nikomu mandat się nie przytrafił, ale jak to wygląda ze strony prawne to przyznam szczerze nie zastanawiałem się.
    • tomaszozog1990 Re: nocleg w samochodzie 25.07.12, 22:31
      Teoretycznie w UE nie powinno być problemu z noclegiem w samochodzie, skoro kierowcy zawodowi nocują i to nie tylko mówię o samochodach ciężarowych typu TIR które są wyposażone w łóżka ale także o autach nie przystosowanych do spania (wg. mnie nieodpowiedzialne ze strony pracodawcy ale takie sytuacje się zdarzają). Ale jak coś można się tłumaczyć tym, że porostu kierowca poczuł się senny i lepiej, żeby się zatrzymał i przespał w aucie niż stwarzał zagrożenie na drodze i miałby usnąć za kierownicą :)
    • shilaa Re: nocleg w samochodzie 26.07.12, 02:19
      Mozna, ale tak, jak napisal vojager, wybieraj tylko duze stacje benzynowe/Autogrill przy autostradach.
      • Gość: echo Parcie na monitor IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.12, 07:23
        Shilaa, po co dublujesz wczesniej podana informacje?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka