awe38 29.06.04, 20:25 podajcie mi prosze Wasza wersje-czy zeby wejcs do kosciola/ow/ w Wenecji nie mozna miec krotkich spodenek i.t.p. pozdrowka awe Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bellasnella Re: koscioly w Wenecji i dlugie spodnie ???? 29.06.04, 20:37 niestety nie, i bluzeczek bez rekawow tez nie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marghe_72 Re: koscioly w Wenecji i dlugie spodnie ???? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 29.06.04, 22:58 A co w tym takiego dziwnego? I chyba nie dotyczy wyłacznie Wenecji, np do Watykanu tez Cie w takim lekko rozneglizowanym stroju nie wpuszczą. Odpadają bluzeczki na ramiaczkach, gołe brzuchy i bardzo bardzo krótkie spodnie. W bermudach , rybaczkach itp wejdziesz. Co do gołych ramion wystarczy lekki szalieczek i po kłopocie. To jest miejsce kultu i trzeba uszanowac panujące tam zwyczaje. Odpowiedz Link Zgłoś
awe38 Re: koscioly w Wenecji i dlugie spodnie ???? 30.06.04, 10:09 a czemu tak ostro Marghe_72 ja to rozumiem tylko chcialam sie upewnic roznie to ludzie "mowia" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marghe_72 Re: koscioly w Wenecji i dlugie spodnie ???? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 30.06.04, 12:35 Awa, przepraszam, nie chciałam zeby zabrzmiało agresywnie. Zgoda? :)) m. Odpowiedz Link Zgłoś
awe38 Re: koscioly w Wenecji i dlugie spodnie ???? 30.06.04, 13:16 zgoda, zgoda -ty chyba jeszcze przed wakacjami to dlatego taka "nerwowita" Odpowiedz Link Zgłoś
magda1306 Re: koscioly w Wenecji i dlugie spodnie ???? 30.06.04, 10:29 Potwierdzam. Zero krotkich spodenek, spodniczek, bluzek na ramiaczka i zbyt odkrytych czesci ciala. Dotyczy to wszystkich kosciolow - nie tylko w Wenecji, ale i Florencji, Rzymie itp. Odpowiedz Link Zgłoś
awe38 Re: koscioly w Wenecji i dlugie spodnie ???? 30.06.04, 13:19 no to dajcie mi prosze "tipa"-jak sie wybierzemy do Wenecji-to caly dzien moj maz chodzic ma w spodniach albo bermudach -przy temp.35,jak to rozwiazac-brac extra ciuchy ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olo Re: koscioly w Wenecji i dlugie spodnie ???? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.06.04, 13:20 Może trzeba zabrać takie z dopinanymi nogawkami. 33 zł na jarmarku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mielin Re: koscioly w Wenecji i dlugie spodnie ???? IP: *.chello.pl 30.06.04, 14:26 Nam problem ten idealnie rozwiązywały ciuchy z lnu (bardzo przewiewne). Naprawdę długie nogawki nic nie przeszkadzają, a czasem na lido lub wyspach to rozwiazują problem komarów wieczorami:)) Poza tym w szortach za kolano - pozwalają wchodzić, chodzi tylko o nierobienie ostentacji. Pozdro M. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olo Re: koscioly w Wenecji i dlugie spodnie ???? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.06.04, 15:54 Ostatnio moja wspaniała małżonka stała kilkanaście minut przed sklepem "lnianym". Dalibóg, nie potrafiłem jej pomóc. Mój syn jedzie do Włoch bo ma bogatego ojca, a to nie moja wina, że Maria nie ma zamożnego taty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mielin Re: koscioly w Wenecji i dlugie spodnie ???? IP: *.chello.pl 30.06.04, 16:03 No co Ty :-)??? Len nie jest wcale drogi, to pewnie jeszcze zależy jaki i w jakim sklepie! M :-). Odpowiedz Link Zgłoś
vojager29 Re: koscioly w Wenecji i dlugie spodnie ???? 30.06.04, 17:40 najlepiej ubrać się tak jakbyś szła do kościoła w Polsce w gorące lato Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marghe_72 Re: koscioly w Wenecji i dlugie spodnie ???? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 30.06.04, 18:44 W plecak zapakować szal.. a dla meza cienkie portki w gumkę:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sylwia Można inaczej IP: *.iel.wroc.pl 01.07.04, 14:10 Nauczyli mnie tego zakonnicy z Gargano, mieli przygotowane płócienne husty dla turystów. Dla nich ważne jest by mieć przykryte kolana i ramiona. Husty uważam są świetnym rozwiązaniem, łatwo można je wyjąć założyć, a potem schować, są lekkie i wszędzie się zmieszczą. I jeszcze jedno, od mniejszych dzieci nie wymaga się okrywania kolan i ramion. Odpowiedz Link Zgłoś