Gość: Ania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.08.12, 15:53 Witam,będziemy 3 września w Padwie 4 dni,co polecacie aby oprócz niej jeszcze zwiedzić. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jeepwdyzlu Re: Co warto zwiedzić. 30.08.12, 16:13 Pytasz o miasta? Masz blisko do Wenecji i do Werony jeep Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: Co warto zwiedzić. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.08.12, 18:50 Wenecję już mamy zaliczoną,rok temu. Czyli mówisz Weronę też warto. A co masz na myśli jeśli nie miasta. Odpowiedz Link Zgłoś
nchyb Re: Co warto zwiedzić. 30.08.12, 19:12 a co masz/macie ochotę zobaczyć? miasta? okolice? jakieś zabytki? starożytność czy późniejszy okres? interesuje cię architektura? muzea? sklepy? parki rozrywki? ogrody botaniczne? bardzie zwiedzanie artystyczne, czy historyczne czy też wyczynowe? będziecie w Padwie i tam chcecie zwiedzać i w najbliższej okolicy? czy też jedziecie autem i po drodze coś chcecie zwiedzić? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: Co warto zwiedzić. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.08.12, 06:24 Będziemy autem,na pewno zabytki,ogólnie co zdążymy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: er Re: Co warto zwiedzić. IP: *.cable.tvk.wielun.pl 30.08.12, 20:55 W Wenecji byłam chyba z 5 razy i ciągle mam wrażenie , że daleko mi do zaliczenia jej Odpowiedz Link Zgłoś
jeepwdyzlu Re: Co warto zwiedzić. 31.08.12, 10:29 Wenecję już mamy zaliczoną,rok temu. --------------------- to smutne, współczuję Ci... eot jeep Odpowiedz Link Zgłoś
kjp83 Re: Co warto zwiedzić. 31.08.12, 11:03 Blisko Padwy- Werona i jezioro Garda. A nad gardą mnóstwo fajnych miejsc- wschodni brzeg gardalanda seelife, wjazd kolejką na monte baldo, na południu sirmione. Nie ma opcji na nudę www.italia.travel.pl/atrakcje.html Odpowiedz Link Zgłoś
nchyb Re: Co warto zwiedzić. 31.08.12, 13:25 muszę przyznać, że niezależnie od ilości wizyt w Wenecji - zawsze coś tam jeszcze znajdę do zobaczenia, to fakt :-) ale rozumiem też autorkę wątku, chce zobaczyć, może bardziej powierzchownie - ale za to więcej... koło Padwy jest urokliwe małe miasteczko, przynajmniej było pełne uroku parę lat temu gdy w nim byłam, Luvigliano di Torreglia, w zeszłym roku otwarto tam dla publiczności Villa de Vescovi www.villadeivescovi.it/ W okolicy jest też Eremo Monte Rua, średniowieczny klasztor Kamedułów. Niestety, gdy tam byliśmy, nie było możliwości zwiedzania wewnątrz... Odpowiedz Link Zgłoś
marghe_72 Re: Co warto zwiedzić. 31.08.12, 15:30 W samej Padwie koniecznie to: www.cappelladegliscrovegni.it/ Poza Padwą? Okoliczne miasteczka - Cittadella, Marostica.. nieco dalej urokliwe Asolo (60 km) Nieco większa Vicenza (47 km) Bassano del Grappa (49 km) jeszcze dalej Castelfranco Veneto i Vittorio Veneto masa tego.. Odpowiedz Link Zgłoś
marghe_72 Re: Co warto zwiedzić. 31.08.12, 15:32 a jeśli już "zaliczyłaś" Wenecję to możesz jeszcze zaliczyć Burano i Murano Odpowiedz Link Zgłoś