IP: *.centertel.pl 18.09.12, 14:36
niedawno byłam w Pizie - tutaj znajdziecie krótki opis i trochę zdjęć ;)
ciasteczkowekrolestwo.blogspot.com/2012/09/piza.html
Obserwuj wątek
    • jeepwdyzlu Re: Piza 19.09.12, 10:53
      zdjęcia miłe
      ale opis....
      :-(
      zabrakło też info, że jak już się tam jest - warto zboczyć nieco z utartych szlaków i poszukać (na przykład) uroczego targu warzywnego nad rzeką....
      nie mówiąc o praktycznych radach dotyczących np parkingów, knajpek (UNIKAĆ plastikowych molochów w okolicach placu!!!)
      Za to zdjęcia przesympatyczne :-)
      ciao
      jeep
      • Gość: magdapos Re: Piza fajna knajpka IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 15.04.15, 21:41
        Własnie wróciłam z Pizy.
        Wystawa Mitoraja ( cel wyjazdu) fantastyczna. Poniewaz bardzo lubie wracac do Włoch to Piza też mnie nie rozczarowała ale tez nie powaliła. Krzywa wieża oblegana przez japończyków- mieszkałam w hotelu przy samej wieży i tylko rano od siódmej do ósmej można było spokojnie sobie pospacerowac , potem horror zwiazany z ilościa turystów próbujcych podtrzymywać wieże.
        Polecam tez wszystkim wypad do Lukki ( pociąg 3,40 Euro, ca 30 minut) piękne miasteczko.

Chciałabym polecic forumowiczom kapitalne miejsce na dobry posiłek w rozsądnej cenie , na które natknęliśmy sie ostatniego dnia - Tratorria da Cucciola przy ulicy Vicolo Rosselmini 9, na lewobrzeżnej stronie Pizy , lokalizację znajdziecie w trip advisor -
        pl.tripadvisor.com/Restaurant_Review-g187899-d743685-Reviews-
        Da_Cucciolo_Trattoria-Pisa_Province_of_Pisa_Tuscany.html#MAPVIEWByliśmy w porze lunchu, prawie sami lokalni, jedzenie które wybraliśmy - ja spaghetti z owocami morza, których w porównaniu z jedzonym poprzedniego wieczora w innej knajpie, było mnóstwo, mąż jakies pierożki z nadzieniem mięsnym w sosie mięsnym- było doskonałe, białe wino tez bardzo dobre. Za obiad ( dwie przystawki, dwa dania plus 0,7l wina plus 1 kawa -45 Euro. Dla mnie wystarczyłoby danie zasadnicze mimo ze raczej jadam dość dużo.
        Od obsługującego nas młodzieńca dowiedzieliśmy się że gotuje jego 75 letnia babcia ( od 60 lat w kuchni), dla mnie miejsce z duszą.
        Miejsce nie dla lubiących wypasione restauracje.
    • jo.hanna wstaw opcję etykiety 19.09.12, 22:43
      bo masz je pod każdym (wnioskuję) postem, ale nie są wyszczególnione na stronie.
    • bah77 Re: Piza... 01.09.14, 15:58
      Dodam jeszcze kilka moich fotek z Pizy:
      fotoforum.gazeta.pl/uk/piza,bah_77.html :)

bah77
      • Gość: smakosz Chyba pizza? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.09.14, 16:40
        Ze wszystkim? I na jakim ciescie?
    • grzegorz.pekala Re: Piza 02.10.14, 18:25
      Byłem rok temu w Viareggio - kurorcie pod Pizą, oraz w Pizie, bo tam najłatwiej było dolecieć. Rzeczywiście okolice Krzywej Wieży są spoko, ale samo miasto jakoś szczególnie nie zachwyca. Wieczorami sympatyczna atmosfera, młodzież się bawi, turyści spacerują. Ogólne wrażenia sympatyczne praktycznyprzewodnik.blogspot.com/2014/01/piza-przewodnik-atrakcje-mapa.html

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka