11.03.13, 11:28
Witam,

wybieramy się na święta Wielkanocne do Mediolanu.
Naszym celem są spacery, krótkie zwiedzanie i zakupy (wino i oczywiście ubrania).
Wyszukiwanie w sieci mam za sobą, ale oczywiście nie ma jak rada, tych którzy byli i widzieli, dlatego proszę o informacje.
Będziemy nocować w hotelu Best Western Hotel Galles, Piazza Lima 2.
Czy ktoś z Was może polecić w okolicy (powiedzmy, że do około 70 km od Mediolanu) winnicę z klimatem i dobrym winem?
Który outlet byłby najlepszy na zakupy (pobyt jest krótki i tylko jeden dzień chcemy przeznaczyć na bieganie po sklepach, dlatego zależy mi na dobrym wyborze) - chodzi mi raczej o odzież średnich marek (typu np. benetton, zara w tym także odzież dziecięca)?

Z góry dziękuję za odpowiedzi.
Obserwuj wątek
    • maddalena81 Re: Mediolan 12.03.13, 11:07
      Jesli chodzi o outlety to sa one raczje poza Mediolanem

www.franciacortaoutlet.it/website/web/app.php/it/home
      www.outlet-village.it/vicolungo/
      W Mediolanie, w Centrum jest Diffuzione Tessile, ale ma tylko odziez damska
      www.diffusionetessile.it/it/Home-Page
      Mozesz sie tez wybrac na wycieczke do Szwajcari do Fox Town (sa autobusy z Mediolanu)
      www.foxtown.ch/
      Ktory jest najlepszy trudno powiedziec, najlepiej sprawdz na stronie liste sklepow i zobaczysz czy sa takie marki, jakie Cie interesuja.

Winnicy nie polece, ale w okolicy Frnacia Corta na pewno cos znajdziesz.
      • Gość: beta3x Re: Mediolan IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.03.13, 11:24
        Z dojazdem nie ma problemu, myślę że odwiedzę oba :).
        Dziękuję!
        A jak wygląda sprawa Świąt Wielkanocnych we Włoszech?
        Tak jak u nas - niedziela i poniedziałek jest dniem wolnym?
        • maddalena81 Re: Mediolan 12.03.13, 12:16
          Tak to dzien wolny. Poniedzialek jest tradycyjnie dniem wycieczek za miasto. Nie ma smigusa-dyngusa.
          • jot.be Re: Mediolan 15.03.13, 11:28
            maddalena81 napisała:

> Poniedzialek jest tradycyjnie dniem wycieczek za miasto.

Czyli wieczorem należy spodziewać się korków?
            Pytam bo tez jadę na Wielkanoc a muszę wieczorem w poniedziałek oddać samochód w
            Bolonii i zastanawiam się jaki wziąć zapas...
            Pozdr
      • miriam_73 Re: Mediolan 14.03.13, 11:57
        Duże Diffusione Tessile (to jest outlet dla wszystkich marek koncernu Max Mara, część sprzedają pod oryginalnymi metkami, część prebrandowane na "Intrend") masz w outlecie Vicolungo:
        vicolungo.thestyleoutlets.it/ Ten w centrum Mediolanu jest maleńki i z niewielkim wyborem.
        • Gość: beta3x Re: Mediolan IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.13, 08:22
          A tak przy okazji nasunęło mi się pytanie odnośnie jeszcze Świąt. Znacie tradycje Wielkanocne Włochów?
          Jadę z dziećmi więc jestem szczególnie ciekawa - zajączek Wielkanocny?, pisanki?, śniadanie?.
          Śmingusa nie ma to już wiem, dzięki forum i w sumie to się cieszę, że będzie można rano wyjść z hotelu bez stresu..
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka