wojtek37k
09.04.13, 19:34
Witam , wyszukiwarka już zrobiona , pozostaje trochę pytań i wątpliwości ....
Najpierw parkowanie w samej Wenecji :
Lepiej położonym parkingiem w stosunku do naszego zarezerwowanego hotelu , jest ten na Piazzale Roma , z niego z buta mamy do hotelu 7-8 minut pieszo , koszt na stronie parkingu 30euro/doba i możliwość rezerwacji internetowej , wszystko jest OK , a koszty do zaakceptowania .
Tu jednak pojawiają się wątpliwości , jest ponoć nakaz pozostawienia kluczyków w samochodzie . Wenecja to przystanek z noclegiem , w drodze do Toskanii , jest nas czwórka , bagaż bedzie spory , większość bagażu chcemy pozostawić w samochodzie na noc . Czy mamy się czego obawiać , czy jednak zamknąc samochód i zabrać kluczyki , czy ów nakaz pozostawiania kluczyków jest już nieaktulny .
Drugi parking jest na Isola Tronchetto , tu ponoć nakazu pozostawienia kluczyków nie ma , cena jest niższa 21euro/doba , nie znalazłem możliwości rezerwacji przez internet i nie wiem jaki czas jest potrzebny aby pieszo dojść do Piazzale Roma , które jest jakimś punktem orientacyjnym dla mnie , bo byłem już Wenecji , ale bez samochodu .
Parkowanie w Maestre i dojazd 1-2 przystanki komunikacją (autobus , pociąg) , czy to w ogóle ma sens i jak duże mogą być oszczędności , przy wydaniu (chyba) 8 euro , dodatkowo na komunikację w obie strony ??? Jeśli ma to sens i nie jest kłopotliwe , to gdzie zaparkować w miarę możliwości blisko grobli ???