Dodaj do ulubionych

camping Ca'Savio

21.04.13, 09:19
My jedziemy z 3 dzieci 10,13,15lat w terminie od 13 do 29 czerwca z Vacansoleil. Czy ktoś może był na tym kempingu w domkach Bali2, jak są usytuowane, jakie są sklepy w pobliżu? Jedzie z nami jeszcze jedna rodzina z Polski z dziećmi w wieku 9 i 10 lat. Wyjeżdzamy z okolic Warszawy.
Może ktoś poleci jakąś ciekawą trasę?.W zeszłym roki byliśmy na campingu Laguna Village, chętnie podzielimy sie informacjami zdjęciami...
Obserwuj wątek
    • Gość: aga Re: camping Ca'Savio IP: *.catvzlotoryja.pl 27.04.13, 15:57
      Witam,
      Byliśmy na tym campingu już dwa razy w zeszłym roku w czerwcu tylko że selectampem.
      na campingu jest market ale jakieś 500 m od campingu masz hipermakret PENNY przy rondzie jak będziesz wjeźdzał na camping. Fajne animacje na campingu dla dzieci jak dla dorosłych.
      jesli coś konkretnego chcesz wiedzieć to pytaj
      • Gość: desperado.p Re: camping Ca'Savio IP: *.adsl.inetia.pl 09.05.13, 07:32
        Czy może orientujecie się gdzie
        są położone domki Vacansoleil?czy dobrze jest zaopatrzony PENY MARKET,
        czy w okolicy są jeszcze jakieś inne większe markety? Co ciekawego
        zwiedzaliście w okolicy oprócz Wenecji ? Jakie są udogodnienia
        na campingu i jak campingowe restauracje-cenowo i smakowo.Czy jest tam
        tak fajnie, że wracacie tam. Jesteśmy chłonni wszelkich
        informacji.Pozdrawiamy i odliczamy dni do wyjazdu "Czy korzystałaś z karty KLUB CAMPING CA'SAVIO? I jak z internetem na campingu.Czy na basenie wymagane są czepki ?
      • Gość: Joanna Re: camping Ca'Savio IP: *.dynamic.chello.pl 13.05.15, 20:43
        Witam My z córką wybieramy się na Ca Savio od 1.06.2015 r. Mam parę pytań. Jedziemy z Gliwic chcielibyśmy po drodze jakiś nocleg. Czy coś polecicie? ile jest do Verony? jak najlepiej dostać się do Venecji ale nie autem bo słyszeliśmy że bardzo drogie parkingi w samej Venecji. co jeszcze warto zobaczyć , co warto zabrać ze sobą bo będziemy gotować, jakie ceny produktów itp. Czekam na odpowiedź. Pozdrawiam. Kontakt zala23@o2.pl
        • aseretka Re: camping Ca'Savio 13.05.15, 21:28
          Do Werony ok. 150 km. Warto zwiedzić. Ale bliżej do Triestu (ok. 80 km), które to miasto moim zdaniem bardziej warte jest uwagi niż Werona.
          fotoforum.gazeta.pl/72,2,91,154765142,154874407.html
          No i ten prześliczny zamek Miramare, wzniesiona na cyplu skalistego przylądka nad samym brzegiem morza na zlecenie arcyksięcia Maksymiliana Ferdynanda, brat cesarza Austrii Franciszka Józefa.
          fotoforum.gazeta.pl/72,2,91,154765142,154887466.html
          Warto wpaść późnym popołudniem do uroczego Caorle oraz do otoczonego parkiem romantycznym zamku Roncade.
          Można też popłynąć na wyspy Murano i Burano.
          fotoforum.gazeta.pl/72,2,91,142594822,142594822.html
          Dojazd tramwajem wodnym z portu w Treporti.
          Jeśli chodzi o Wenecję, to też można tam dopłynąć z Portu w Treporti lub dojechać do Punta Sabbioni (można własnym samochodem i zostawić go na parkingu płacąc kilka euro za cały dzień lub autobusem, a nawet przejść te 4-5 km od campingu na pieszo ;)).
          Co do cen, to np. w Lidlu nieznacznie różnią się od naszych. Możesz sprawdzić na stronie:
          www.lidl.it/it/index.htm
          Naprawdę nie warto ciągnąć z sobą wiktuałów z Polski. :) Najbliższy Lidl jest w Jesolo.
          • Gość: Joanna Re: camping Ca'Savio IP: *.dynamic.chello.pl 27.05.15, 16:55
            Witam serdecznie czy jadąc do Ca Savio warto wziąć sprzęt do nurkowania i kajak czy nie będzie co oglądać pod wodą ani jak popływać kajakiem bo będą zbyt duże fale. Proszę pisać na zala23@o2.pl. Dzięki
            • sempre_dritto Re: camping Ca'Savio 28.05.15, 08:03
              Gość portalu: Joanna napisał(a):

> Witam serdecznie czy jadąc do Ca Savio warto wziąć sprzęt do nurkowania i kajak
              > czy nie będzie co oglądać pod wodą ani jak popływać kajakiem bo będą zbyt duże
              > fale. Proszę pisać na zala23@o2.pl. Dzięki

Dla nurka, to tam raczej nie ma nic do oglądania - tak mi się wydaje :)
              Fale w normalnych warunkach, nie są zbyt wielkie. Wypożyczają tam rowery wodne, to i na kajaku dacie radę, no chyba że traficie na jakieś silne wiatry.
    • Gość: Aga Re: camping Ca'Savio IP: *.tvk3.pl 03.05.13, 12:26
      witam..

a my wybieramy się od 8 czerwca do 22 czerwca do namiotów z selectcampu- z 5 i 10 letnimi synami..chętnie się zbratamy :)pozdrawiamy można pisać na budzynskaaga@wp.pl ..jedziemy pod namioty z Jeleniej Góry
    • Gość: marek Re: camping Ca'Savio IP: *.warszawa.vectranet.pl 09.05.13, 21:52
      Byliśmy na tym kempingu trzy lata temu. Jest czysty i zadbany. Ceny w kempingowym markecie nieco wyższe niż w mieście. Za to winko nalewane z beczek i chłodzone. Butelka 2 l kosztowała wówczas jakieś 4 euro chyba :) Dla dzieci dużo animacji i zajęć. Bardzo blisko do Punta Sabioni skąd kursuje tramwaj wodny do Wenecji. W informacji turystycznej na przystani pracuje Polka więc z komunikacją nie ma problemów. Doradzi i podpowie. W okolicy jest najlepszy w Europie park wodny. Nazywa się Aqualandia. Każdy znajdzie tam coś dla siebie. Zjeżdżalnie są akurat dla tych którzy potrzebują adrenaliny :) Generalnie bardzo pozytywne oceny. Byliśmy pod namiotami z Vacansoleil. Bez problemów i przyjaźnie. W tym roku jedziemy tam ponownie z innymi znajomymi. Z czystym sumieniem mogę polecić to miejsce. Aha, jeszcze o cenach. Nie zabierajcie ze sobą wody mineralnej i zbyt dużo jedzenia. Ceny są porównywalne do tych w naszym marketach. A jeśli chcecie coś dobrego i w miarę tanio zjeść to unikajcie głównych szlaków turystycznych. Warto zjechać gdzieś na wieś i zobaczyć przy której knajpce stoją włoskie samochody. Macie wówczas gwarancję że będzie smacznie i tanio. Jeśli jeszcze jakieś pytania to śmiało, służę pomocą. MAREK
    • Gość: Joanna Re: camping Ca'Savio IP: *.dynamic.chello.pl 22.01.15, 15:15
      Wybieram się z rodziną na camping w pierwszej ołowie czerwca. Martwię się trochę o pogodę. Czy ktoś był w pierwszej połowie czerwca na campingu Ca Savio, San Franczesco lub Spiaggia e Mare? jak utrzymanie, czy jest drogie, bo będę gotować? jakie są ceny. Proszę Was o pomoc i napiszcie na maila zala23@o2.pl Z góry dziękuję
      • Gość: Joanna Re: camping Ca'Savio IP: *.dynamic.chello.pl 22.01.15, 15:31
        Nie wiem który camping wybrać na pierwszą połowę czerwca 2015r. a i miejsca są już pomału ograniczone. Jak będę tak się zastanawiać to nigdzie nie pojedziemy. Każdy z tych trzech campingów ma coś fajnego......i który wybrać. Pomóżcie
        • sempre_dritto Re: camping Ca'Savio 22.01.15, 18:28
          Ja z tych trzech wybrałbym Ca'Savio. Dawno tam nie byłem, ale mam do niego sentyment, liczy się też to, że można spacerkiem dojść do miasteczka (w San Francesco będzie z tym problem). Poza tym niezłe baseny i infrastruktura, choć pod tym względem na wszystkich będzie nieźle.
          • Gość: Joanna Re: camping Ca'Savio IP: *.dynamic.chello.pl 22.01.15, 19:18
            A co z pogodą w pierwszej połowie czerwca jak można się nastawić? jak trzeba się przygotować finansowo na urlopowanie-chodzi mi o zakupy na dzienne posiłki + piwko,pizza,lody,woda, soki...itp.( oczywiście tak mniejwięcej) Czy opłaca się coś więcej z jedzenia brać z Polski
            • mama.globtroterka Re: camping Ca'Savio 23.01.15, 10:45
              Cieżko odpowiedzieć na takie pytanie, bo to zależy jaki masz budżet i na jak długo jedziesz. Są osoby, które wszystko kupują na miejscu, a są takie co wiozą ziemniaki z Polski.
              Ja zabieram ze sobą ryż, kaszę czy makaron. A i płatki śniadaniowe. Mam też zawsze lodówkę turystyczną w której przewożę wędlinę, żółty ser czy kabanosy - zapas powiedzmy na kilka dni. Potem już kupuję i gotuję na miejscu. Na pewno do tych droższych produktów należy mięso.
              • sempre_dritto Re: camping Ca'Savio 23.01.15, 12:04
                mama.globtroterka napisała:

> Ja zabieram ze sobą ryż, kaszę czy makaron.

Na serio zabierasz tam ryż i makaron?
                Arborio, czy jakieś makarony, to ja raczej wożę do Polski.
                • mama.globtroterka Re: camping Ca'Savio 23.01.15, 14:43
                  Zabieram, co nie znaczy że nie przywożę z Włoch smakołyków do Polski ;) Tyle, że wolę wtedy udac się na jakieś małe targowiska lub producentów, żeby nabyć lokalne produkty. Makaron kupiony w Lidlu czy Coopie w Wenecji niczym się nie różni od makaronu kupionego w Polsce ;)
                  • sempre_dritto Re: camping Ca'Savio 23.01.15, 22:25

Makaron kupiony w Lidlu czy Coopie w Wenecji niczym się nie różn
                    > i od makaronu kupionego w Polsce ;)

No właśnie o to mi chodzi. Cena też jest podobna, albo nawet mniejsza :)
                    • mama.globtroterka Re: camping Ca'Savio 23.01.15, 22:56
                      no to się nie zrozumieliśmy :D Mi chodziło o to, że zabieram zawsze zapas na kilka dni. Nie lubię po przyjeździe biegać na zakupy. W ogóle staram się ograniczać do minimum zakupy na wakcjach, a jak mam jechać do jakiegoś supermarketu to jestem chora ;) Dlatego skoro jakość ta sama, cena zbliżona, to wolę przytargać z Polski ;)
                      • sempre_dritto Re: camping Ca'Savio 23.01.15, 23:21

Mi chodziło o to, że zabieram zawsze zapas na ki
                        > lka dni.

Ja jeżdżę z trzema kobietami i miejsce w samochodzie potrzebne jest na szafę z ubraniami :D. Samochody coraz większe, a miejsca coraz mniej.
          • Gość: Joanna Re: camping Ca'Savio IP: *.dynamic.chello.pl 22.01.15, 19:22
            Proszę coś więcej napisać na maila zala23@o2.pl byłabym wdzięczna. Nie umiem się zdecydować z rodziną na który, boję się też o pogodę. Ludzie piszą na forach, że pierwsza połowa czerwca to chłodna i nie można za bardzo się kąpać w morzu.
            • mama.globtroterka Re: camping Ca'Savio 23.01.15, 10:34
              Cieżko przewidzieć jaka będzie pogoda w czerwcu. Morze faktycznie może być chłodne. Nie wiem czy pomogę w wyborze, ale Ca Savio to faktycznie fajny kemping. Moja opinia o nim tutaj globtroterek.blogspot.com/2014/07/przeglad-europejskich-kempingow-ca.html , więc nie będę się powtarzać. Namioty vacansoleil były umieszczone blisko basenów i sklepu. Nie kojarzę gdzie były domki vacansa.
              • Gość: Emi Re: camping Ca'Savio IP: *.dynamic.chello.pl 26.01.15, 21:41
                Czy ktoś kiedyś jechał na wakacje z www.eurocamp.ie? Wchodziłam na stronę eurocampu Włoskiego, z Wielkiej Brytani, Niemieckiego i Polskiego. włosi maja najtańsze ceny. Czy ktoś jechał w Włoskiego eurocampu? jak z depozytem który wynosi 150 euro i przy wyjeździe jak w campingu wszystko gra zwracają. A za 10 dniowy pobyt w mobilehome Esprit życzą 450 euro. Z Polskiego eurocampu kosztuje 2692zł. Proszę podzielcie się doświadczeniami i poradami.
                • Gość: Emi Re: camping Ca'Savio IP: *.dynamic.chello.pl 26.01.15, 21:51
                  Te ceny które napisałam to za okres od 1.06.2015 do 11.06.2015.
                • singsing74 Re: camping Ca'Savio 27.01.15, 13:47
                  Gość portalu: Emi napisał(a):

> Czy ktoś kiedyś jechał na wakacje z www.eurocamp.ie? Wchodziłam na stronę euroc
                  > ampu Włoskiego, z Wielkiej Brytani, Niemieckiego i Polskiego. włosi maja najtań
                  > sze ceny. Czy ktoś jechał w Włoskiego eurocampu? jak z depozytem który wynosi 1
                  > 50 euro i przy wyjeździe jak w campingu wszystko gra zwracają. A za 10 dniowy p
                  > obyt w mobilehome Esprit życzą 450 euro. Z Polskiego eurocampu kosztuje 2692zł.
                  > Proszę podzielcie się doświadczeniami i poradami.

W polskim eurocamp`ie w tym terminie masz promocję 10 za 7. Czyli za pobyt w Ca`Savio płacisz 2x274 + 5x305 co daje 2073 za najprostszy domek, do tego dopłata za ESPRIT 7x21, co daje w sumie 2220 zł. Do tego trzeba doliczyć opłatę rezerwacyjną, która u nas wynosi 160zł. Nie wiem ile we Włoszech. W przypadku naszego oddziału nie ma żadnej kaucji.
                  • singsing74 Re: camping Ca'Savio 27.01.15, 14:06
                    Nie wiem czy dobrze doczytałem, ale za ubezpieczenie we włoskim oddziale trzeba zapłacić osobno min. 104 euro, do tego ubezpieczenie sprzętów 17,5 euro, lub kaucja 150 euro (wynika z tego , że zwrotna, jak niczego nie uszkodzisz). W polskim podstawowy pakiet ubezpieczenia jest w cenie pobytu.
                    • Gość: Emi Re: camping Ca'Savio IP: *.dynamic.chello.pl 27.01.15, 17:28
                      O tego nie doczytałam, że 104 euro za ubezpieczenie...dodatkowo płatne.
                      • singsing74 Re: camping Ca'Savio 27.01.15, 22:16
                        Wydaje mi się, że nie jest obowiązkowe, ale moim zdaniem warto wykupić. Koszty np. transportu medycznego portrafią być dość wysokie, nie wspomnę o jakichś nietypowych usługach. W polskim eurocampie ubezpieczenie masz w cenie.
                  • Gość: Emi Re: camping Ca'Savio IP: *.dynamic.chello.pl 27.01.15, 17:23
                    Jak się udało wyliczyć 2220zł za esprit jak eurocamp polski wyliczył 2692zł za esprit za 10 nocy + 160 opłata rezerwacyjna. We włoskim za 10 nocy esprit kosztuje 1976zł + 150 euro kaucji która jest zwrotna przy wyjeździe do domu z kampingu.
                    • singsing74 Re: camping Ca'Savio 27.01.15, 22:30

> Jak się udało wyliczyć 2220zł za esprit jak eurocamp polski wyliczył 2692zł za
                      > esprit za 10 nocy + 160 opłata rezerwacyjna. We włoskim za 10 nocy esprit koszt
                      > uje 1976zł + 150 euro kaucji która jest zwrotna przy wyjeździe do domu z kampin
                      > gu.

Cytat ze strony: "Jeżeli Wasze wakacje zakończą się 27 czerwca rano lub wcześniej albo rozpoczną się 9 września lub później, za 10 noclegów zapłacicie jak za 7."

Domek Marco Polo na Ca`Savio w terminie 30 maj - 6 czerwiec kosztuje 274 zł za dobę, w terminie 6 czerwiec - 13 czerwiec kosztuje 305 zł. Płacisz za 7 najdroższych dni ze swojego turnusu (1-10 czerwca), czyli 5x305 + 2x274 = 2073 zł. Dopłata do domku ESPRIT z dwoma sypialniami to 21 zł dziennie czyli 147 zł, co w sumie daje 2220 zł.

Zadzwoń do nich i podaj im to wyliczenie.
                      • singsing74 Re: camping Ca'Savio 27.01.15, 22:37
                        Jeszcze jedno. Jeśli macie klimę to dodatkowo 8 zł dziennie, a za taras 4 zł. Czyli razem 84 zł, jeśli oczywiście te opcje są dostępne.
                        • Gość: Emi Re: camping Ca'Savio IP: *.dynamic.chello.pl 27.01.15, 22:54
                          No tam mamy z tarasem ale bez klimy
                      • Gość: Emi Re: camping Ca'Savio IP: *.dynamic.chello.pl 27.01.15, 22:52
                        Zadzwonię. Jak robiłam rezerwację od 1.06 do 11.06.2015 na domek Esprit to ona od razu mi przez telefon wyliczyła 2692 zł. Nie gniewaj się ale nie bardzo rozumiem Twoje wyliczenie. Wyliczasz na początku dla innego domku a potem robisz dopłatę do Esprit. Ja przez telefon od razu powiedziałam, że chcę Esprit i tak zrobiła wyliczenie. Jestem ciekawa jak Ty byś zadzwonił i podał ten termin, który pisałam i domek jaką kwotę Tobie by podała???? Dziękuję za odpisanie. Pozdrawiam
                        • singsing74 Re: camping Ca'Savio 27.01.15, 23:32
                          W cenniku na stronie eurocampu masz ceny za podstawowy domek, a po prawej stronie tabelki wszelkie dopłaty. Tak właśnie robi się wycenę i tak ją otrzymasz na rachunku.
                      • Gość: Emi Re: camping Ca'Savio IP: *.dynamic.chello.pl 28.01.15, 09:58
                        Najpierw sprawdziłam w cenniki, potem zadzwoniłam i wszystko jasne. Ja wybrałam mobilehome esprit z dwiema sypialniami. Włochy Adriatyk od 1.06 do 6.06 płacę 6x367, od 7.06 do 11.06 płacę 5x341. A że jest promocją 10 dni w cenie 7 to ostatnie 3 dni mam gratis i końcowa cena wynosi 2 543 + 7x21( esprit z dwiema sypialniami) = 2692 zł
                        Nie wychodzi mi taka cena jaką podałeś. Pozdrawiam
                        • singsing74 Re: kemping Ca'Savio 28.01.15, 13:48

> Najpierw sprawdziłam w cenniki, potem zadzwoniłam i wszystko jasne. Ja wybrałam
                          > mobilehome esprit z dwiema sypialniami. Włochy Adriatyk od 1.06 do 6.06 płacę
                          > 6x367, od 7.06 do 11.06 płacę 5x341. A że jest promocją 10 dni w cenie 7 to ost
                          > atnie 3 dni mam gratis i końcowa cena wynosi 2 543 + 7x21( esprit z dwiema sypi
                          > alniami) = 2692 zł
                          > Nie wychodzi mi taka cena jaką podałeś. Pozdrawiam

OK ALE ! Wcześniej podałaś, że pobyt 10 dniowy, a w twoim wyliczeniu noclegów jest 11. Temat tego wątku to kemping Ca`Savio, który jest nieco tańszy niż pozostałe w tym regionie. Ja liczyłem 10 noclegów na Ca`Savio, a ty podałaś cenę 11 noclegów na innym, droższym kempingu i stąd ta różnica ;) Pozdrawiam.
                          • singsing74 Re: kemping Ca'Savio 28.01.15, 13:54
                            Dodam tylko, że cennik kempingu Ca`Savio jest dwie kolumny w lewo od cennika "Włochy Adriatyk" :)
                          • Gość: Emi Re: kemping Ca'Savio IP: *.dynamic.chello.pl 28.01.15, 21:47
                            Zakręcona jestem :) ale już podjęliśmy decyzję i zapłaciliśy. W tym roku jedziemy na Ca Savio z eurocampu w pierwszej połowie czerwca i zobaczymy jak to będzie. Zawsze była Chorwacja, czas na zmiany :) Dziękuję za opisy i doradztwo Wasze!!!
                            • singsing74 Re: kemping Ca'Savio 28.01.15, 22:26
                              Będzie dobrze. Życzę udanych wakacji :)
                            • Gość: Agaa Re: kemping Ca'Savio IP: *.dynamic-ww-4.vectranet.pl 07.12.15, 20:58
                              Witaj Emi i jaka była pogoda początkiem czerwca? Byliście zadowoleni z pobytu przez eurocamp?
            • singsing74 Re: camping Ca'Savio 24.01.15, 10:27
              Z tych trzech byłem tylko na Ca` Savio. Możesz brać w ciemno. Kemping duży, ale czysty z dostępem do ładnej plaży. Ostatnimi laty do basenu wrzucili statek piracki, więc dodatkowa atrakcja dla maluchów. Blisko miasteczka, w którym można zrobić zakupy, lub pojechać autobusem do portu. Jest nieco drożej niż w Polsce, ale tragedii nie ma. Makarony, sosy do tychże makaronów, wina są tańsze, natomiast mięsa i dobre wędliny sporo droższe. W restauracjach niedrogo można zjeść pizze, czy różnego rodzaju makarony, inne dania są stosunkowo drogie. Dobrej kiełbasy na grilla tam nie kupisz, więc warto zabrać z Polski jeśli oczywiście lubicie (i można) grillować.
              • singsing74 Re: camping Ca'Savio 24.01.15, 10:40
                Co do pogody, to niestety nikt ci jej w czerwcu nie zagwarantuje, choć nie wykluczone, że będzie ładnie. Najpewniej jest w lipcu i sierpniu, choć jak pokazuje przykład zeszłego lata i z tych miesiącach może być różnie. Trzeba po prostu mieć nadzieję, a w zanadrzu pakiet na deszczowe dni: gry, karty, pelerynki ;)
                • onlyzuzia Re: camping Ca'Savio 28.02.15, 07:23
                  Meldujemy sie pod namiot selectcampu w Ca`Savio 30 maja na 2 tyg. z dzieciakami 3 i 5 lat. Liczymy na ciepły czerwiec i miłe towarzystwo :-)
                  • Gość: Robson Re: camping Ca'Savio IP: *.dynamic.chello.pl 01.04.15, 14:08
                    my dzień po Was na 10 dni z 2 łobuzami wiek ten sam, pozdrawiamy i do miłego zobaczenia
                    p.s będzie ciepło
                    • Gość: Joanna Re: camping Ca'Savio IP: *.dynamic.chello.pl 13.05.15, 20:49
                      Witam My też się wybieramy od 1.06 na 10 dni z 10-cio latką. Mamy nadzieję, że się spotkamy i poznamy. A wiecie gdzie po drodze można się przespać? i ile kosztują autostrady we Włoszech ? skąd jedziecie ?
                  • Gość: Joanna Re: camping Ca'Savio IP: *.dynamic.chello.pl 13.05.15, 20:35
                    Witam My też będziemy na Ca Savio z 6-cio latką od 1.o6 na 10 dni. Również liczymy na miłe towarzystwo i wspólne zwiedzanie :) oraz na pogodę. Skąd jedziecie ? My jesteśmy z Lubina ale 30.05 jedziemy do Gliwic i 31.05 będziemy na camping ruszać z Gliwic.
              • Gość: ptica Re: camping Ca'Savio IP: *.cli.nitronet.pl 25.06.15, 15:20
                Hej, ja ma info że nie można grillować na kampingu Ca Savio, pani z Eurocampu mnie poinformowała że niestety ale akurat tam nie grillowac nie można... a ty grillowałeś czy masz info od kogoś??

Wybieram sie tam za kilka dni...
              • edytapolo Re: camping Ca'Savio 12.05.16, 11:53
                Witam, a jak stan morza przy tym kempingu, bo rozważam też alternatywnie Spiaggia E Mare, a tam są opinie, że może to jeden wielki syf.
                • aseretka Re: camping Ca'Savio 12.05.16, 14:02
                  Bez przesady... Byłam i tu i tu. Zarówno w Ca`Savio, jak i w Spiagga e Mare stan morza jest zadawalający (w Porto Garibaldi nawet jest błękitna flaga, chociaż ja nie do końca w tę flagę wierzę). Zmącenie wody zależy tak, jak wszędzie od fal. W Porto Garibaldi, gdy byłam było dużo krabów, których nie było w okolicach Laguny Weneckiej. Jeżeli chodzi zaś o plaże, to piasek nie jest tam tak złocisty, jak nad Bałtykiem, a ich czystość niestety zależy od turystów.
    • Gość: pankracy Re: camping Ca'Savio IP: *.neanet.pl 02.04.15, 10:00
      Czy na te campingi przy Wenecji (i inne we Włoszech)można jechać w ciemno po 10 września, czy raczej są problemy ze znalezieniem miejsc i lepiej rezerwować? Chodzi o dwie dorosłe osoby. Proszę o poradę osób które mają takie doświadczenia.
      • singsing74 Re: camping Ca'Savio 02.04.15, 16:51
        Spokojnie można jechać w ciemno. Zazwyczaj jeżdżę na przełomie sierpnia i września. Wtedy zaczyna robić się luźno, ale nie pusto ;)
        • Gość: pankracy Re: camping Ca'Savio IP: *.neanet.pl 03.04.15, 07:33
          Dzięki za odpowiedź. A czy z kwaterami prywatnymi jest podobnie? Czy ktoś mógłby podać przykładowe ceny za pokój dwuosobowy (bez rezerwowania wcześniej).
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka