Dodaj do ulubionych

To moze sie zdazyc tylko we Wloszech

25.07.04, 20:48
Co robi straz pozarna gdy jedzie do pozaru robi 3 koleczka wokol miejsca
pozaru (nie wiedzac ze tam sie pali) i szuka go
Obserwuj wątek
    • basia553 Re: To moze sie zdazyc tylko we Wloszech 25.07.04, 20:50
      a co robi wloski kierowca, jak widzi przechodzaca przez ulice osobe? Glupie
      pytanie, dodaje gazu, to jasne!
      • dorrit Re: To moze sie zdazyc tylko we Wloszech 26.07.04, 09:21
        A z moich doswiadczen to raczej polski kierowca dodaje gazu albo wymija
        pieszego zygzakiem, natomiast tu prowadzi mi sie albo chodzi calkiem znosnie...
        • linn_linn Re: To moze sie zdazyc tylko we Wloszech 26.07.04, 09:46
          Mnie we Wloszech podoba sie to, ze nigdy nie zdarzylo mi sie przejscie kawalka
          chodnika zygzakiem / gdy z przeciwnej strony nadchodzi osoba w stanie
          wskazujacym na spozycie /. Pierwszego dnia w Polsce zdarza mi sie to co
          najmniej raz. Dobrze jest czasem spojrzec krytycznie na siebie.
          • cubusek Co moze robic Wloski kierowca za kierownica 26.07.04, 17:04
            rozmawiac przez telefon komorkowy
            • makda Re: Co moze robic Wloski kierowca za kierownica 26.07.04, 18:15
              ..a polski kierowca nie??

Generalnie nie jestem jakims wielkim fanem narodu wloskiego, ale: 1) nie
              cierpie stereotypow 2) w Polsce wcale nie jest lepiej 3)nasluchalam sie
              wystarczajaco duzo dowcipow o durnych Polakach, zeby teraz powtarzac podobne
              kawalki o innych...
              • vojager29 Re: Co moze robic Wloski kierowca za kierownica 30.07.04, 08:47
                makda napisała:

> ..a polski kierowca nie??
                >
                > Generalnie nie jestem jakims wielkim fanem narodu wloskiego, ale: 1) nie
                > cierpie stereotypow 2) w Polsce wcale nie jest lepiej 3)nasluchalam sie
                > wystarczajaco duzo dowcipow o durnych Polakach, zeby teraz powtarzac podobne
                > kawalki o innych...

byc milosnikiem a fanatykiem to dwie dwie rozne sprawy, lubie, bardzo lubie
                Wlochow ale wcale mi to nie przeszkadza widziec ich takich jacy sa, a sa rozni,
                bardzo rozni jak inne narody i trudno wszystkich wsadzac do jednego garka
                osobiscie staram sie byc zawsze obiektywny jednak stereotypow sie nie uniknie,
                narodzily sie po to zeby byc, bo jest nam z tym wygodnie -

• Gość: asia Re: To moze sie zdazyc tylko we Wloszech IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.07.04, 20:36
            Niestety ale masz rację ! Pozdrawiam :)
    • basia553 Re: To moze sie zdazyc tylko we Wloszech 26.07.04, 17:28
      Lubie Wlochow, dobrze sie tu czuje, ale mozna oszalec, jakie oni robia numery
      za kierownica! Po prostu smiech mnie juz ogarnia, jak to wszystko widze.
      Jedno jest pewne: sa znakomitymi kierowcami, u nas w Niemczech kazda taka
      sytuacja konczyla by sie wypadkiem!
      • Gość: ruua Re: To moze sie zdazyc tylko we Wloszech IP: *.aster.pl / *.aster.pl 30.07.04, 17:10
        ja tez uwielbiam wlochow, cudowny, pogodny i zyczliwy narod. i tez zdumienie
        mnie ogarnialo, jak widzialam ich jazde i - uwaga - zadnego wypadku, stluczki
        itp. oni chyba tak jezdza z temperamentu, ale kierowcami sa swietnymi.
        • linn_linn Re: To moze sie zdazyc tylko we Wloszech 31.07.04, 09:13
          Zadnego wypadku, stluczki... Chyba nie wierzysz w to, co piszesz. Kazdy weekend
          to 40-60 ofiar smiertelnych.
          • Gość: Fredzio Re: To moze sie zdazyc tylko we Wloszech IP: *.zwnet.bmj.net.pl / *.bmj.net.pl 31.07.04, 15:36
            Obserwując wielokrotnie włoski styl jazdy (im dalej na południe tym bardziej
            włoski) byłem zaskoczony, że ANI razu nie byłem świadkiem jakiegoś wypadku.
            • linn_linn Re: To moze sie zdazyc tylko we Wloszech 31.07.04, 16:52
              Na szczescie. Bywaja. Nie wiem, czy byles w Neapolu: tam samochod bez sladow
              stluczki jest rzadkoscia.
              • Gość: Fredzio Re: To moze sie zdazyc tylko we Wloszech IP: *.zwnet.bmj.net.pl / *.bmj.net.pl 01.08.04, 11:27
                Byłem w Neapolu, przezornie pociągiem (z Agropoli), zachwyciłem się tym
                rozczochranym miastem, specjalnie starałem się znaleźć - bez skutku - pojazd
                bez śladów kolizji.
                • linn_linn Re: To moze sie zdazyc tylko we Wloszech 01.08.04, 14:14
                  Rozczochrane... fajne okreslenie. Mysle, ze pierwsze wrazenie jakie robi na
                  kims, kto tam przyjezdza, jest piorunujace. W moim przypadku i drugie takie
                  bylo.
    • Gość: aghis Re: To moze sie zdazyc tylko we Wloszech IP: *.cdh.it / *.cdh.it 26.07.04, 22:12
      czy aby Basia ... z Wloch pisze ???
      buziaki, to i do mnie napisz,
      A
      • basia553 oj Aghis! 29.07.04, 19:23
        Obudz sie, taka jestes roztrzepana! Dzis w nocy wröcilismy i przeciez
        meldowalam sie z Pisy! Buzka do Ligurii!
        • vojager29 Re: oj Aghis! 30.07.04, 08:38
          mysle, ze Wlosi zapatrzyli sie na nas

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka