cubusek 25.07.04, 20:48 Co robi straz pozarna gdy jedzie do pozaru robi 3 koleczka wokol miejsca pozaru (nie wiedzac ze tam sie pali) i szuka go Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
basia553 Re: To moze sie zdazyc tylko we Wloszech 25.07.04, 20:50 a co robi wloski kierowca, jak widzi przechodzaca przez ulice osobe? Glupie pytanie, dodaje gazu, to jasne! Odpowiedz Link Zgłoś
dorrit Re: To moze sie zdazyc tylko we Wloszech 26.07.04, 09:21 A z moich doswiadczen to raczej polski kierowca dodaje gazu albo wymija pieszego zygzakiem, natomiast tu prowadzi mi sie albo chodzi calkiem znosnie... Odpowiedz Link Zgłoś
linn_linn Re: To moze sie zdazyc tylko we Wloszech 26.07.04, 09:46 Mnie we Wloszech podoba sie to, ze nigdy nie zdarzylo mi sie przejscie kawalka chodnika zygzakiem / gdy z przeciwnej strony nadchodzi osoba w stanie wskazujacym na spozycie /. Pierwszego dnia w Polsce zdarza mi sie to co najmniej raz. Dobrze jest czasem spojrzec krytycznie na siebie. Odpowiedz Link Zgłoś
cubusek Co moze robic Wloski kierowca za kierownica 26.07.04, 17:04 rozmawiac przez telefon komorkowy Odpowiedz Link Zgłoś
makda Re: Co moze robic Wloski kierowca za kierownica 26.07.04, 18:15 ..a polski kierowca nie?? Generalnie nie jestem jakims wielkim fanem narodu wloskiego, ale: 1) nie cierpie stereotypow 2) w Polsce wcale nie jest lepiej 3)nasluchalam sie wystarczajaco duzo dowcipow o durnych Polakach, zeby teraz powtarzac podobne kawalki o innych... Odpowiedz Link Zgłoś
vojager29 Re: Co moze robic Wloski kierowca za kierownica 30.07.04, 08:47 makda napisała: > ..a polski kierowca nie?? > > Generalnie nie jestem jakims wielkim fanem narodu wloskiego, ale: 1) nie > cierpie stereotypow 2) w Polsce wcale nie jest lepiej 3)nasluchalam sie > wystarczajaco duzo dowcipow o durnych Polakach, zeby teraz powtarzac podobne > kawalki o innych... byc milosnikiem a fanatykiem to dwie dwie rozne sprawy, lubie, bardzo lubie Wlochow ale wcale mi to nie przeszkadza widziec ich takich jacy sa, a sa rozni, bardzo rozni jak inne narody i trudno wszystkich wsadzac do jednego garka osobiscie staram sie byc zawsze obiektywny jednak stereotypow sie nie uniknie, narodzily sie po to zeby byc, bo jest nam z tym wygodnie - Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asia Re: To moze sie zdazyc tylko we Wloszech IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.07.04, 20:36 Niestety ale masz rację ! Pozdrawiam :) Odpowiedz Link Zgłoś
basia553 Re: To moze sie zdazyc tylko we Wloszech 26.07.04, 17:28 Lubie Wlochow, dobrze sie tu czuje, ale mozna oszalec, jakie oni robia numery za kierownica! Po prostu smiech mnie juz ogarnia, jak to wszystko widze. Jedno jest pewne: sa znakomitymi kierowcami, u nas w Niemczech kazda taka sytuacja konczyla by sie wypadkiem! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ruua Re: To moze sie zdazyc tylko we Wloszech IP: *.aster.pl / *.aster.pl 30.07.04, 17:10 ja tez uwielbiam wlochow, cudowny, pogodny i zyczliwy narod. i tez zdumienie mnie ogarnialo, jak widzialam ich jazde i - uwaga - zadnego wypadku, stluczki itp. oni chyba tak jezdza z temperamentu, ale kierowcami sa swietnymi. Odpowiedz Link Zgłoś
linn_linn Re: To moze sie zdazyc tylko we Wloszech 31.07.04, 09:13 Zadnego wypadku, stluczki... Chyba nie wierzysz w to, co piszesz. Kazdy weekend to 40-60 ofiar smiertelnych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fredzio Re: To moze sie zdazyc tylko we Wloszech IP: *.zwnet.bmj.net.pl / *.bmj.net.pl 31.07.04, 15:36 Obserwując wielokrotnie włoski styl jazdy (im dalej na południe tym bardziej włoski) byłem zaskoczony, że ANI razu nie byłem świadkiem jakiegoś wypadku. Odpowiedz Link Zgłoś
linn_linn Re: To moze sie zdazyc tylko we Wloszech 31.07.04, 16:52 Na szczescie. Bywaja. Nie wiem, czy byles w Neapolu: tam samochod bez sladow stluczki jest rzadkoscia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fredzio Re: To moze sie zdazyc tylko we Wloszech IP: *.zwnet.bmj.net.pl / *.bmj.net.pl 01.08.04, 11:27 Byłem w Neapolu, przezornie pociągiem (z Agropoli), zachwyciłem się tym rozczochranym miastem, specjalnie starałem się znaleźć - bez skutku - pojazd bez śladów kolizji. Odpowiedz Link Zgłoś
linn_linn Re: To moze sie zdazyc tylko we Wloszech 01.08.04, 14:14 Rozczochrane... fajne okreslenie. Mysle, ze pierwsze wrazenie jakie robi na kims, kto tam przyjezdza, jest piorunujace. W moim przypadku i drugie takie bylo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aghis Re: To moze sie zdazyc tylko we Wloszech IP: *.cdh.it / *.cdh.it 26.07.04, 22:12 czy aby Basia ... z Wloch pisze ??? buziaki, to i do mnie napisz, A Odpowiedz Link Zgłoś
basia553 oj Aghis! 29.07.04, 19:23 Obudz sie, taka jestes roztrzepana! Dzis w nocy wröcilismy i przeciez meldowalam sie z Pisy! Buzka do Ligurii! Odpowiedz Link Zgłoś