Gość: zosia samosia IP: *.dietrich.untertrifaller.com 26.07.04, 10:07 Dokad pojsc najlepiej? Chodzi mi o ciuchy! :-) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dorrit Re: Zakupy w Mediolanie 26.07.04, 11:06 Zalezy, ile masz zamiar wydac... tzw. wielcy projektanci maja swoje butiki przy Via Montenapoleone, ew. via della Spiga i okolice. Jesli natomiast chodzi Ci o srednie ceny i duza liczbe sklepow, to cale corso Buenos Aires oraz via Torino. Albo moze centrum handlowe, np. IPER w Rozzano? Odpowiedz Link Zgłoś
zuzinkas Re: Zakupy w Mediolanie 26.07.04, 12:53 dodalabym jeszcze c.so Vittorio Emanuele, C.so Vercelli e C.so di Porta Romana. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marghe_72 Re: Zakupy w Mediolanie IP: *.aster.pl / *.aster.pl 26.07.04, 13:13 ale ogólnie rzecz biorąc wszedzie jest to samo.. m. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tea Re: Zakupy w Mediolanie IP: *.dsl.pipex.com 26.07.04, 15:30 Bardzo czesto bywam w Mediolanie i prawde mowiac jestem bardzo rozczarowana zakupami. Utarla sie opinia, ze jest taniej i swietny wybor. Moze kiedys bylo, teraz roznice sa minimalne. Porownuje z Londynem. Z Mediolanu przywoze podkoszulki i skarpety z Coinu. Kupowalam tam kiedys swietne podkolanowki Dim, ale juz ich nie maja. Moj facet kupuje wiekszos ciuchow tam, a ja wole Londyn. Odpowiedz Link Zgłoś
zuzinkas Re: Zakupy w Mediolanie 26.07.04, 15:58 oj nie do konca, czasami znajdziesz cos np. w Sisley'u czy Benettonie i jest to tylko w tym jednym sklepie, a w innych nie. nie raz mi sie tak juz zdarzylo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marghe_72 Re: Zakupy w Mediolanie IP: *.aster.pl / *.aster.pl 26.07.04, 19:08 Nic na to nie poradzę ,ze nie lubie Mediolanu :)) Złaziłam od góry do dołu i prawie nic nie nabyam drogą kupna - dla siebie i dla męza (ale On sporawy, ciezko dla Niego gdziekolwiek coś znaleźć), za to dla dziecka - szaleństwo:) Polecam np Du Pareil Au Meme, albo dział dzieciecy w Oviesse. I mówie tu o ubraniach, bo do domu to i owszem, kosmetyli itp równiez. Globalizacja robi swoje.. u nas prawie tio samo co w Mediolanie:) m. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: italiana proponuje Viale Papiniano IP: *.pool8250.interbusiness.it 27.07.04, 14:55 czesc, mieszkam tu od paru mc-y i proponowalabym wybrac sie na viale Papiniano (latwy dojazd z centrum metrem- zielona linia, stacja: Sant Agostino) ale tylko jesli zamierzasz byc we wtorek lub sobote. Viale Papiniano w te dni zamienia sie w prawdziwy bazar- ciuchy, buty, bielizna.. jest w czym wybierac. jest pare stoisk z markowymi ciuchami- nie wiem czy oni je kradna czy jak bo ceny b. niskie jak na max mare czy benettona, no i wszystko praktycznie w pojedynczych sztukach. jest i czesc bazaru z jedzeniem gdzie taniej niz w sklepie kupisz parmezan, owoce, wino. chodze czesto i na prawde- oplaca sie:) pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
zuzinkas Re: proponuje Viale Papiniano 27.07.04, 17:55 musze przyznac ze chodzilam tam kilka lat temu; wròcilam 2 tygodnie temu przypadkowo i nie znalazlam kompletnie nic godnego uwagi. A jezeli chodzi o targi z jedzeniem to jest ich cale mnòstwo w Mediolanie. Odpowiedz Link Zgłoś