Dodaj do ulubionych

Jak dostać się do Werony?

03.10.13, 16:37
Witam,
chcialabym zwiedzić Weronę, tak sobie wymyśliłam. Czy możecie mi podpowiedzieć, jak się tam dostać? Nigdy nie latałam samolotem na własną rękę, a autokar odpada ze względów zdrowotnych. Gdzie polecacie szukać połączeń? Chodzi mi tylko o to konkretne miasto, żeby poczuć jego klimat :)
Obserwuj wątek
    • giovanna09 Re: Jak dostać się do Werony? 03.10.13, 17:15
      Sporo lotow tanich ryanair lub wizzair lata do Bergamo, stad troche skomplikowany jest dojazd pociagiem do Werony ( na ogol z przesiadka w Bresci) mozna tez pojechac autobusem do Mediolanu i stad w zasadzie co godzine, poltorej kazdy pociag prawie do Wenecji zatrzyma sie w Weronie. Mozna tez sprobowac Eurolotem do samej Werony doleciec ( nie wiem czy wznowiono loty) lub w Bergamo wynajac samochod i 1,20 min jest sie w Weronie. Mozna tez znalezc kogos (sa firmy prewoznicze) kto Cie w Bergamo odbiera i przywozi do Werony. Jesli trzeba chetnie pomoge. Jestem na miejscu:)
      • kalinowaa Re: Jak dostać się do Werony? 05.10.13, 17:07
        Dzięki, dzięki! Wolałabym co prawda bezpośrednie połączenie, ale popatrze jeszcze :)
        • biust75d Re: Jak dostać się do Werony? 17.10.13, 17:37
          Tylko nie widzę sensu aby tam jechać. Tam nie ma kompletnie nic do zwiedzania. No fakt, jest jeden balkon, ale domniemany. Poza tym nic - strata czasu i pieniędzy. Leć do Wenecji i zarezerwuj tydzień na zwiedzanie.
          • j363 Re: Jak dostać się do Werony? 17.10.13, 21:14
            co Ty gadasz?? to ,ze Tobie się to miasto nie podoba,to nie znaczy że tam nic nie ma ciekawego.Miasto jest piękne,nie tylko balkon z podwórkiem Julii.Stara włoska architektura,Można chodzic i chodzic i ciągle spotyka się ciekawe kamieniczki.których już nikt nie buduje.Po za tym na wzgórzu rozciąga się niesamowity widok na całe miasto i rzeke.
            Wenecja za to zbyt tłoczna,lepiej już kupic bilet 12-to godz i popływac od wyspy do wyspy.Burano,Murano,Lido z piekną plażą na koncu.
    • Gość: verona Re: Romeo i Julia IP: *.247-95-r.retail.telecomitalia.it 04.10.13, 07:37
      Polecam najnowszy musical poswiecony historii 2 kochankow z Werony "Romeo e Giulietta Ama e cambia il mondo". Wczoraj moglismy zobaczyc jego premiere za posrednictwem RAI 2. Kolejne spektakle w Rzymie od 18.10.2013. Bilety od 23 euro.

• Gość: Grazka86 Re: Jak dostać się do Werony? IP: *.dynamic.chello.pl 05.10.13, 11:29
      Ja planowałam kiedyś podróż do Werony, ostatecznie niestety nic z niej nie wyszło, ale znalazłam wtedy wygodne połączenie samolotem czarterowym na stronie biura podróży Rainbow Tours. Tam jest zakładka o biletach. Jakoś przypadkiem na to trafiłam, ale akurat wydawało się w porzadku i cena tez była w przystępna, więc sprawdź sobie.
      • kalinowaa Re: Jak dostać się do Werony? 05.10.13, 17:14
        O, to fajnie wygląda, bezpośrednie połączenia! Co prawda najwięcej po nowym roku, ale w sumie mi to nie przeszkadza. Pooglądam jeszcze, być może na to się zdecyduję :) dziękuję :)
        • Gość: Robert Re: Jak dostać się do Werony? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.10.13, 23:12
          Ja bym wybrał lot do Wenecji a stamtąd bez problemu z dworca PKP do Werony... Sprawdzone i działa :)
          • Gość: ja36 Re: Jak dostać się do Werony? IP: 46.115.89.* 16.10.13, 17:31
            Werona--piękne miasto,przepiękne.Byłam tam w lipcu,ale ja jechałam z Monachium,po drodze zwiedzailśmy inne miast w DE i w Austrii i we Włoszech.Pociągi te zwykle nie są aż takie drogie.
    • ann-et Re: Jak dostać się do Werony? 17.10.13, 18:09
      Do Werony są bezpośrednie połączenia autokarowe, moja mama korzystała z takiego przejazdu, jechała z firmą Agat.
      • Gość: adrian Re: Jak dostać się do Werony? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.14, 12:28
        Proszę o przesłanie linka do włoskiego "PKS-u".
        Dziękuję i pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka