Gość: Ewa IP: *.wroclaw.mm.pl 08.08.04, 15:03 Kto był? Jak wspominacie?:-) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: włoch Re: Mirabilandia:-) IP: *.elblag.dialog.net.pl 08.08.04, 22:29 Ja byłem.To było z 5 lat temu.Świetna zabawa,bilet wtedy kosztował ok.70 zł na nasze.Warto tam być cały dzień.Znajduje sie ona pod Rawenną.POOlecam kolejkę z wagonikami,"Katun"-super szybka kolejka górska-uważaj bo możesz puścic "pawia" gdyz nie czujesz co sie w pewnym momencie dzieje tyle razy jeses do góry nogami- prędkość grupo ponad 100km/h,Diabelski Młyn-pół godziny jedziesz na górę, Winda- w kilka sekund na wysokość przeszło 70m.Do wszyskich obiektów kupa ludzi-ciągłe kolejki.Bardzo fajne sa pontony-szczególnie wieczorem kiedy woda jest podświetlana.Wieczorem polecam koncert fontann z muzyką bodajże Mozarta,pop i różnej.Podejdzce bliżej wody bo od cholery ludzi w pare minu będzie.warto zobaczyc koncert fontann.Pozdrawiam.Pisz do mnie na maila to jeszcze cos fajnego ci zaproponuję.MÓj mail:eurostudent@wp.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: michał Re: Mirabilandia:-) IP: *.pkobp.pl 09.08.04, 15:11 podpisuję się pod wszystkim co napisał przedmówca. Gorąco polecam także pokaz zatytułowany "szkoła policyjna". Jest to dobre widowisko samochodowe (jazda na dwóch kołach, piruety, kraksy, wybuchy itp). W tym roku bilet kosztował w przeliczeniu jakieś 98zł Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewa Re: Mirabilandia:-) IP: *.wroclaw.mm.pl 09.08.04, 20:44 Będę na obozie pod Wenecją, i będę w Mirabilandii:-))) I już się nie mogę doczekać. Wyjeżdżam już nie długo. Jak wrócę i znajdę wątek to wam opiszę moje wrażenia. Ja płacę bardzo dużo...35 Euro. Ale trudno:) Dziękuję! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aleksandra Re: Mirabilandia:-) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.04, 08:59 Wstęp do MIRABILANDI w tym roku kosztuje 21,-€ za osobę, chyba , że jest doliczony dojazd . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aghis Re: Mirabilandia:-) IP: *.cdh.it / *.cdh.it 09.08.04, 21:57 bylam w czerwcu, przez 6 godzin - wydaje sie duzo, ale tak nie jest .... miedzy bieganiem z jednej atrakcji do drugiej, i kolejki (ja bylam w srodku tygodnia,w czerwcu, i nie bylo wielkich kolejek) czas leci za szybko !!! ale mimo to udalo mi sie zaliczyc 17 atrakcji) bardziej niz katun podobala mi sie ta klasycza kolejka (biala, skrzypiaca, moj maz myslal,ze jest nieczynna !!! - tak sie prezenutje), szcegolnie w 1. wagoniku jest super. do katun dluga kolejka, a sama jazda trwa ...moze 2 minuty, ale oczywiscie to must. Dosc "mocny" ten mlot co kerci sie 360 st. (Hurricane), pamietaj,z e bilet trwa 2 dni, tj. mozna tam wrocic 2. dnia, za ten sam bilet (to chyba promocja w tym roku). Foto z przyjemnosci po od 3 do 4 E (te ktore robia automatycznie, fajna pamiatka), miasteczko zabaw wodnych BEACH platne osobno (chyba 8 E), ale w samej czesci tradyc. tyle zabawy, ze mzna Beach na ostatek dolozyc. coz ...milej zabawy !!!!! mape dostaniesz przy wejsciu, Niagara (wodna zabawa) przewiduje zmoczenie do suchej nitki. Aghis Odpowiedz Link Zgłoś
saavage Re: Mirabilandia:-) 11.08.04, 18:36 Super, polecam kazdemu. Swietne miejsce zeby sie wyszalec - oczywiscie przez dwa dni (jeszcze pamietam haslo "un giorno dopo entri gratis"). Spedzilysmy tam dwa dni w zeszlym roku, od rana do wieczora. Mialysmy o tyle latwiej, ze mieszkalysmy na kempingu w Rimini wiec nie bylo problemu z dojazdem (pociag, bezplatny autobus ze stacji i tyle). Goraco polecam Katun - dla mnie rewelacja! I fajnie nogi dyndaja... ;) Hurricane tez mi sie strasznie podobalo, zwlaszcza w nocy, rewelacyjny widok (choc do gory nogami)... I jeszcze pamietam jak na dziendobry skorzystalysmy z "promow" Columbia&Discovery... Niesamowite wrazenie sama nie wiem czy lepiej do gory, czy w dol :) Ogolnie - polecam bardzo bardzo ten typ rozrywki i naprawde fajnie jest pojsc tam na dwa dni, pierwszego dnia sie wszystko wybada, a nastepnego skorzysta z tych najfajniejszych zabawek i ewentualnie zrobi zdjecia. Aha - jeszcze cos - jest super bezpiecznie, zastanawialysmy sie czy nikt nam rzeczy nie zwinie ale chyba nie bylo takiej mozliwosci... Pozdrawiam i polecam stronke www.mirabilandia.it/attrazioni_it.htm Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rybka Re: Mirabilandia:-) IP: 81.219.242.* 15.08.04, 23:11 Mirabilandia- owszem,ale gorąco polecam będącym w tej okolicy odwiedzenie Italia in miniatura. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewa Re: Mirabilandia:-) IP: *.wroclaw.mm.pl 25.08.04, 17:50 Byłam w Mirabilandii, byłam na Katunie było the best:)))))))))))) Ale windy mi się też podobało:)))) Było super, wybawiłam się za wszystkie czasy i chcę jeszcze iść:)))) Właśnie dzisiaj wróciłam z Włoch. Idę spać:))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaja Re: Mirabilandia:-) IP: 62.233.185.* 30.08.04, 22:33 ja tez tam byłam w zeszłym tygodniu. Wstęp dla dorosłego 21Euro. Byłam w sobotę i na ten sam bilet mogła przyjść również w niedzielę. Straszne kolejki, ale fajna zabawa. jest tam dodatkowo basen ze zjezdzalniami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Malediwy Re: Mirabilandia:-) IP: ruter2.AK* / *.internetdsl.tpnet.pl 03.09.04, 11:33 Byłem w MIRABILANDII już 13 razy i zapewne jeszcze tam pojadę!!! :-) Polecam wszystkim forumowiczom!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewa Re: Mirabilandia:-) IP: *.wroclaw.mm.pl 03.09.04, 20:30 Jak byłeś już 13 razy to prawdziwy fan z Ciebie:-)))))))) Jateż jeszczenie raz pojadę:))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Malediwy Re: Mirabilandia:-) IP: ruter2.AK* / *.internetdsl.tpnet.pl 03.09.04, 22:13 Oczywiście nie jeździełm specjalnie tylko i wyłącznie do MIRABILANDII. Ale przy okazji częstych wyjazdów do Włoch właśnie tyle razy miałem okazje zabawić się w MIRABILANDII. Kiedyś mieszkałem półtora miesiąca w Rimini i w czasie tego pobytu odwiedziłem M pięć razy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: michal Re: Mirabilandia:-) IP: *.chello.pl 04.01.05, 12:03 HEJAHOOOOOOO ja juz bylem tam 67 razy. HURAAAA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Malediwy Re: Mirabilandia:-) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.05, 14:12 Michał a msz może coś wspólnego z biurem podróży AGAMAR? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wbialy Re: Mirabilandia:-) IP: *.ipartners.pl / *.ipartners.pl 24.01.05, 03:36 Ja mam, ze sie tak nieladnie wtrace. Jezdzilem z nimi jak pilot wycieczek :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Malediwy Re: Mirabilandia:-) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.05, 13:56 Ja znałem dobrze właścicieli biura AGAMAR. Miałem wielką przyjemność kiedyś z nimi pracować w Rimini. Jeśli Michał jest tym Michałem o którym myślę, to znaczy, że się poznaliśmy kiedyś właśnie podczas współpracy z biurem AGAMAR. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Madzia Re: Mirabilandia:-) IP: *.zicom.pl / *.zicom.pl 26.01.05, 17:53 Ja byłam w Mirabilandii w sierpniu 2004 r.i...wspominam to wspaniale. Istna rewelacja, zawsze marzyłam, żeby przejechać się kolejką górską i wreszcie moje marzenia się spełniły, mało tego byłam tam 2 dni pod rząd.Czy zwiedziłam wszystko? Nie jestem w stanie odpowiedzieć. Tak się cieszyłam tym pobytem,że pojeździłam nawet na wszelkiego rodzaju karuzelach dla dzieci. Jednak Katun pozostawił w moich wspomnieniach najlepsze wrażenia, byłam na nim 2 razy, a żałuję,że nie więcej, to co przeżyłam w ciągu tych paru sekund nie da się porównać z niczym innym, ale to wiecie tylko wy, którzy tam byli:) Odpowiedz Link Zgłoś
dorotaks74 Re: Mirabilandia:-) 30.04.17, 09:38 Jak zorganizować wyjazd do Mirabilandii? Czy ktoś może mi pomóc. 2 osoby dorosłe i 2 dzieci. Jak dolecieć z Polski? Gdzie nocować tam na miejscu? Odpowiedz Link Zgłoś
wislok1 Re: Mirabilandia:-) 30.04.17, 11:05 Do samej Mirabilandii ? Tylko do wesołego miasteczka ? Tylko tam ? Odpowiedz Link Zgłoś
dorotaks74 Re: Mirabilandia:-) 02.05.17, 10:14 to wesołego miasteczka, z noclegiem w mieście Odpowiedz Link Zgłoś
wislok1 Re: Mirabilandia:-) 02.05.17, 20:53 Jakim mieście ? Nie ma miasta Mirabilandia Moim skromnym zdaniem taniej wyjdzie wyprawa AUTEM do Energylandii w Zatorze lub innego wesołego miasteczka, może być poza Polską, np. w Niemczech, a atrakcje będą podobne... Jak już to trzeba samolotem do Bolonii, wyszukać połączenia, kupić bilety lotnicze, wynająć auto na lotnisku, zarezerwować noclegi niedaleko wesołego miasteczka, kupić bilety do Mirabilandii ( każdy jest ważny 2 dni )... Może lepiej zarezerwować pobyt nad morzem w okolicach Rawenny ( Mirabilandia jest w tym mieście ), pojechać AUTEM z Polski na minimum tydzień, wykąpać się, poplażować, zwiedzić wesołe miasteczko i przy okazji miasto Rawenna z fantastycznymi zabytkami ? Odpowiedz Link Zgłoś
nie-to-on-zaczal Re: Mirabilandia:-) 03.05.17, 19:23 Tak szczerze, to bym nie polecał jako główną i jedyną atrakcję. Fajnie można spędzić tam dwa dni, ale jednak to straszne marnotrawstwo. Pytanie jeszcze o wiek dzieci, jeśli mają poniżej 140 cm wzrostu, to sporo atrakcji będzie poza zasięgiem. Kolejna sprawa, broń Boże nie planować na weekend wyjazdu, dużo czasu wtedy można spędzić w kolejkach. Polecam Mirabilandię, ale jako deser do wypoczynku, nie jako danie główne. Spać trzeba w Rawennie, bo nawet z hotelu w pobliżu ciężko było gdzieś na nogach się dostać. Zero chodników, tylko droga z masą aut. M Odpowiedz Link Zgłoś