Dodaj do ulubionych

Mirabilandia

15.08.10, 22:36
czy ktoś był i może powiedzieć jak rozplanować dzień, by skorzystać
maksymalnie ze wszystkich atrakcji?

www.youtube.com/watch?v=PTh5Jl-dYj8&translated=1
Obserwuj wątek
    • Gość: e Re: Mirabilandia IP: 212.160.190.* 16.08.10, 08:57
      Trzeba rozplanować dwa dni, bo na tyle jest (był) bilet. Wtedy bez
      pośpiechu!
      • amagda80 Re: Mirabilandia 16.08.10, 11:26
        w jeden dzień nie ma realnych szans skorzystac ze wszystkiego-
        zwłaszcza w sezonie turystycznym gdyż do każdej atrakcji są kolejki-
        nawet koło godziny można stac i czekac na dana atrakcje;
        proponuje zaplanowac tam przynajmniej 2 dni (przed wyjsciem
        pierwszego dnia musisz wziac bransoletke na reke zeby na drugi dzien
        wejsc za darmo); kolejne 2 dni mozesz wykupic chyba za 9 euro
        (polecam jesli masz taka mozliwosc bo zabawa przednia);
        jesli musisz sie zmiescic w jeden dzien to polecam wczesniej
        przestudiowac mapke atrakcji na stroni www mirabilandii i wybrac to
        co najnardziej cie interesuje i pojechac jak najwczesniej i zostac
        az do zamkniecia:)
        dodam, ze na tarenie mirabilandii jest jeszcze mirabilandia beach-
        dodatkowo platny (chyba 8 euro) kompleks wodny- z basenem lagunowym,
        zjezdzalniami itd- wiec jesli i z tego zechcesz skorzystac- to 2 dni
        to tez malo bedzie:)
        • prunio4 Re: Mirabilandia 16.08.10, 12:45
          czy o tę bransoletkę muszę poprosić przy wyjściu przy kasach? Na ich
          stronie napisane jest, że musi byćto na godzinę przed
          wyjściem/zamknięciem?

• Gość: gość Re: Mirabilandia IP: 79.139.13.* 16.08.10, 13:54
            Najlepiej po tą opaskę na rękę pójść około godziny 13-14 , wtedy nie ma kolejki , przed zamknięcięm Mirabilandii trzeba trochę odstać , a dzieci po całym dniu zabawy przeważnie są zmęczone .Opaski zapinane są przez obsługę przed kasami w okolicy fontanny .
            Do Mirabilandii warto ubrać się w szybkoschnące ubrania i obuwie, dzieci mogą być w kostiumach kąpielowych , bo są atrakcje gdzie można się zmoczyć
            Pozdrawiam i życzę udanej zabawy w Mirabilandii
            • milen-a7770 Re: Mirabilandia 16.08.10, 14:09
              1 dzień to stanowczo za mało. W dwa można co nie co się wyszaleć, a
              idealnie byłoby 3 dzień na mirabilndia bech. A planować to nie ma, z
              mapą trzeba się poruszać i to co po drodze nam się podoba to z tego
              korzystać. Fnatastycznie jest swoja drogą, jak dla mnie Disneyland
              sie chowa przy tym a i ludzi mniej niż tam .
              • amagda80 Re: Mirabilandia 16.08.10, 14:32
                opaske odbieralam przed samym wyjsciem- byla juz godzina zamkniecia
                i rzeczywiscie byla kolejka wiec warto odebrac ja sobie wczesniej;
                co do ubran to rzeczywiscie warto miec cos szybkoschnacego, nawet
                stroj kapielowy jest dobrym wyjsciem na kilku atrakcjach ale UWAGA!
                na wiele atrakcji nie wpuszczaja w stroju kapielowym (odkryte plecy)
                wiec tzreba zawsze miec koszulke pod reka:)
                napoje i jedzenie w mirabilandii sa bardzo drogie (maly hot-dog- 3
                euro) wiec polecam nabrac duzo prowiantu ze soba:) przy wejsciu sa
                szafki (platne:) ) gdzie mozna to zostawic zeby sie z tym nie nosic-
                warto skorzystac tym bardziej, ze wielkie plecaki z piciem i
                jedzeniem utrudniaja zabawe:)
                • prunio4 Re: Mirabilandia czy Fiabilandia 17.08.10, 09:45
                  dziękujęza szybkie odpowiedzi :)

A czy ktoś z Was był także w FiabilandiI?Czym różnią się obydwa
                  miejsca?

Bo sama Fiabilandia jest w Rimini, a do Mirabilandii trzeba już
                  dojechać...

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *
                  • linn_linn Re: Mirabilandia czy Fiabilandia 17.08.10, 10:04
                    Ja bylam w Fiabilandi, ale prawie 20 lat temu. Teraz jest wiecej atrakcji.
                    Jednej juz nie ma: nie ma juz filmowego King Konga!!! Co sie stalo z King Kongiem?
                    Mnie sie podobalo, ale nie mam porownania z Mirabilandia.
                    • amagda80 Re: Mirabilandia czy Fiabilandia 17.08.10, 13:06
                      na "chlopski" rozum ( "fiaba" to po wlosku "bajka" ) i wnioskujac z
                      folderow- fiabilandia jest bardziej dla dzieci :) nie bylam wiec nie
                      moge porownac z mirabilandia ale chyba nic nie jest w stanie
                      mirabilandii przebic:)
                      • linn_linn Re: Mirabilandia czy Fiabilandia 17.08.10, 13:59
                        Przebic pewnie nie przebije, ale nie jest tylko dla dzieci. Sa atrakcje dla
                        dzieci i sa atrakcje dla wszystkich. Poza tym jesli sie jest w Rimini, to
                        dlaczego nie pojsc?
              • Gość: kamila Re: Mirabilandia IP: *.dynamic.chello.pl 14.08.13, 21:32
                Witam. Czy ktos z was orientuje sie moze czy po wejsciu do mirabilandi mozna wyjsc (np. Do samochodu) i po kilku minutach spowrotem wejść? Jedziemy w dwie osoby, wiec napewno bedzie ciezko z aparatem, telefonem oraz innymi akcesoriami. Bardzo prosze o odpowiedz. Pozdrawiam:)
                • sempre_dritto Re: Mirabilandia 14.08.13, 22:55
                  z tego co pamiętam, to przy wyjściu zakładali opaskę na rękę i można było wrócić następnego dnia. Więc tego samego dnia też pewnie można
    • pandesk Re: Mirabilandia 22.08.10, 09:18
      Wystarczy jeden dzień , otwierają o 10 rano , kolejki ustaiają się już od około 9 ale nie warto stać w nich , lepiej usiaść na ławkach naprzeciwko a wejsć do kolejki około 15 minut przed otwarciem .

Ja zacząłem od zielonej wodnej 4 torowej zjeżdzalni na pontonach po lewej od wejścia . Kolejka na około 20 minut ale jesli jest sie samemu to można wejsć szybciej bo czasem brakuje czwartej osoby i wtedy gosć woła potrzebną osobę do kompletu więc warto patrzeć do góry na schody i nasłuchiwać . Dotyczy to także Speeda i Katuna

Potem poszedłem na SPEEDA ale tam kolejki zaraz po otwarciu są ogromne więc warto zostawić to na póżniej jak się troche przerzedzi . Co warto wiedzieć , są dwie kolejki , ten wężyk który przy wejsciu jest z lewej i przesuwa sie szybciej oznacza że bedziesz siedzieć od drugiego rzędu licząc , ten z prawej co wolno sie pzresuwa to znaczy że będziesz siedzieć w pierwszym rzędzie . Dotyczy to takze KATUNA .
      Potem była zjeżdzalnia w tym ogromym pontonie czy łódce o wodę strasznie rozchalpuje , tam najlepiej rozebrać sie bez krępacji do majtek i odłozyć wszystkie rzeczy takie jak aparat i dokumenty bo po prostu wszystko sie zamoczy i potem trzeba się i tak rozbierac i suszyć
      Potem był Katun , Discovery , raz do góry , raz na dół , potem ta jaskinia obok statuły wolności co sie jedzie i strzela w punkciki , potem , znów Speed , Katun X 2 a na końcu kino 4 D . Polecam wszystkim to kino bo tak naprawdę nawet miałem tam nie wchodzić a to jedna z lepszych atrakcji . Na inne rzeczy nie wchodziłem bo mi się nie podobały za bardzo . Jedzenie - najlepiej jeść kebaby za około 7 euro , mi starczyły 2 na cały dzień . Przed wyjściem dają te opaski co uprawniają do wejścia na drugi dzień

Reasumując zacząłbym idąc jak wcześniej w lewo i po kolei kosić co się podoba dochodząc do prawej strony . Na Katuna kolejki są takie same rano jak i wieczorem
    • marghe_72 Re: Mirabilandia 26.08.10, 16:55
      Nam śpiewająco starczył niecały dzień.
      Weszlismy z samego rana, koło 14 było po zabawie.
      Zaliczyliśmy większość atrakcji (jedynie Ispeed nie działał po
      burzy..).. NIektóre kilkakrotnie (na przykład Katun).

Fakt faktem, że całkiem niegłupio wybraliśmy dzień. Sobota 7
      sierpnia - dzień w którym większośc Włochów ruszała na wakacje :)
      Pogoda też nam sprzyjała - dzień wcześniej burza z piorunami plus
      oberwanie chmury prawdopodobnie odstraszyła co poniektórych.

Nie licząc Katuna .. Gardaland fajniejszy. Zwłaszcza z dzieckiem,
      Tam jeden dzień to za mało.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka