prunio4 15.08.10, 22:36 czy ktoś był i może powiedzieć jak rozplanować dzień, by skorzystać maksymalnie ze wszystkich atrakcji? ************************ www.youtube.com/watch?v=PTh5Jl-dYj8&translated=1 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: e Re: Mirabilandia IP: 212.160.190.* 16.08.10, 08:57 Trzeba rozplanować dwa dni, bo na tyle jest (był) bilet. Wtedy bez pośpiechu! Odpowiedz Link Zgłoś
amagda80 Re: Mirabilandia 16.08.10, 11:26 w jeden dzień nie ma realnych szans skorzystac ze wszystkiego- zwłaszcza w sezonie turystycznym gdyż do każdej atrakcji są kolejki- nawet koło godziny można stac i czekac na dana atrakcje; proponuje zaplanowac tam przynajmniej 2 dni (przed wyjsciem pierwszego dnia musisz wziac bransoletke na reke zeby na drugi dzien wejsc za darmo); kolejne 2 dni mozesz wykupic chyba za 9 euro (polecam jesli masz taka mozliwosc bo zabawa przednia); jesli musisz sie zmiescic w jeden dzien to polecam wczesniej przestudiowac mapke atrakcji na stroni www mirabilandii i wybrac to co najnardziej cie interesuje i pojechac jak najwczesniej i zostac az do zamkniecia:) dodam, ze na tarenie mirabilandii jest jeszcze mirabilandia beach- dodatkowo platny (chyba 8 euro) kompleks wodny- z basenem lagunowym, zjezdzalniami itd- wiec jesli i z tego zechcesz skorzystac- to 2 dni to tez malo bedzie:) Odpowiedz Link Zgłoś
prunio4 Re: Mirabilandia 16.08.10, 12:45 czy o tę bransoletkę muszę poprosić przy wyjściu przy kasach? Na ich stronie napisane jest, że musi byćto na godzinę przed wyjściem/zamknięciem? ************************ www.youtube.com/watch?v=PTh5Jl-dYj8&translated=1 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Mirabilandia IP: 79.139.13.* 16.08.10, 13:54 Najlepiej po tą opaskę na rękę pójść około godziny 13-14 , wtedy nie ma kolejki , przed zamknięcięm Mirabilandii trzeba trochę odstać , a dzieci po całym dniu zabawy przeważnie są zmęczone .Opaski zapinane są przez obsługę przed kasami w okolicy fontanny . Do Mirabilandii warto ubrać się w szybkoschnące ubrania i obuwie, dzieci mogą być w kostiumach kąpielowych , bo są atrakcje gdzie można się zmoczyć Pozdrawiam i życzę udanej zabawy w Mirabilandii Odpowiedz Link Zgłoś
milen-a7770 Re: Mirabilandia 16.08.10, 14:09 1 dzień to stanowczo za mało. W dwa można co nie co się wyszaleć, a idealnie byłoby 3 dzień na mirabilndia bech. A planować to nie ma, z mapą trzeba się poruszać i to co po drodze nam się podoba to z tego korzystać. Fnatastycznie jest swoja drogą, jak dla mnie Disneyland sie chowa przy tym a i ludzi mniej niż tam . Odpowiedz Link Zgłoś
amagda80 Re: Mirabilandia 16.08.10, 14:32 opaske odbieralam przed samym wyjsciem- byla juz godzina zamkniecia i rzeczywiscie byla kolejka wiec warto odebrac ja sobie wczesniej; co do ubran to rzeczywiscie warto miec cos szybkoschnacego, nawet stroj kapielowy jest dobrym wyjsciem na kilku atrakcjach ale UWAGA! na wiele atrakcji nie wpuszczaja w stroju kapielowym (odkryte plecy) wiec tzreba zawsze miec koszulke pod reka:) napoje i jedzenie w mirabilandii sa bardzo drogie (maly hot-dog- 3 euro) wiec polecam nabrac duzo prowiantu ze soba:) przy wejsciu sa szafki (platne:) ) gdzie mozna to zostawic zeby sie z tym nie nosic- warto skorzystac tym bardziej, ze wielkie plecaki z piciem i jedzeniem utrudniaja zabawe:) Odpowiedz Link Zgłoś
prunio4 Re: Mirabilandia czy Fiabilandia 17.08.10, 09:45 dziękujęza szybkie odpowiedzi :) A czy ktoś z Was był także w FiabilandiI?Czym różnią się obydwa miejsca? Bo sama Fiabilandia jest w Rimini, a do Mirabilandii trzeba już dojechać... * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * www.youtube.com/watch?v=PTh5Jl-dYj8&translated=1 Odpowiedz Link Zgłoś
linn_linn Re: Mirabilandia czy Fiabilandia 17.08.10, 10:04 Ja bylam w Fiabilandi, ale prawie 20 lat temu. Teraz jest wiecej atrakcji. Jednej juz nie ma: nie ma juz filmowego King Konga!!! Co sie stalo z King Kongiem? Mnie sie podobalo, ale nie mam porownania z Mirabilandia. Odpowiedz Link Zgłoś
amagda80 Re: Mirabilandia czy Fiabilandia 17.08.10, 13:06 na "chlopski" rozum ( "fiaba" to po wlosku "bajka" ) i wnioskujac z folderow- fiabilandia jest bardziej dla dzieci :) nie bylam wiec nie moge porownac z mirabilandia ale chyba nic nie jest w stanie mirabilandii przebic:) Odpowiedz Link Zgłoś
linn_linn Re: Mirabilandia czy Fiabilandia 17.08.10, 13:59 Przebic pewnie nie przebije, ale nie jest tylko dla dzieci. Sa atrakcje dla dzieci i sa atrakcje dla wszystkich. Poza tym jesli sie jest w Rimini, to dlaczego nie pojsc? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kamila Re: Mirabilandia IP: *.dynamic.chello.pl 14.08.13, 21:32 Witam. Czy ktos z was orientuje sie moze czy po wejsciu do mirabilandi mozna wyjsc (np. Do samochodu) i po kilku minutach spowrotem wejść? Jedziemy w dwie osoby, wiec napewno bedzie ciezko z aparatem, telefonem oraz innymi akcesoriami. Bardzo prosze o odpowiedz. Pozdrawiam:) Odpowiedz Link Zgłoś
sempre_dritto Re: Mirabilandia 14.08.13, 22:55 z tego co pamiętam, to przy wyjściu zakładali opaskę na rękę i można było wrócić następnego dnia. Więc tego samego dnia też pewnie można Odpowiedz Link Zgłoś
pandesk Re: Mirabilandia 22.08.10, 09:18 Wystarczy jeden dzień , otwierają o 10 rano , kolejki ustaiają się już od około 9 ale nie warto stać w nich , lepiej usiaść na ławkach naprzeciwko a wejsć do kolejki około 15 minut przed otwarciem . Ja zacząłem od zielonej wodnej 4 torowej zjeżdzalni na pontonach po lewej od wejścia . Kolejka na około 20 minut ale jesli jest sie samemu to można wejsć szybciej bo czasem brakuje czwartej osoby i wtedy gosć woła potrzebną osobę do kompletu więc warto patrzeć do góry na schody i nasłuchiwać . Dotyczy to także Speeda i Katuna Potem poszedłem na SPEEDA ale tam kolejki zaraz po otwarciu są ogromne więc warto zostawić to na póżniej jak się troche przerzedzi . Co warto wiedzieć , są dwie kolejki , ten wężyk który przy wejsciu jest z lewej i przesuwa sie szybciej oznacza że bedziesz siedzieć od drugiego rzędu licząc , ten z prawej co wolno sie pzresuwa to znaczy że będziesz siedzieć w pierwszym rzędzie . Dotyczy to takze KATUNA . Potem była zjeżdzalnia w tym ogromym pontonie czy łódce o wodę strasznie rozchalpuje , tam najlepiej rozebrać sie bez krępacji do majtek i odłozyć wszystkie rzeczy takie jak aparat i dokumenty bo po prostu wszystko sie zamoczy i potem trzeba się i tak rozbierac i suszyć Potem był Katun , Discovery , raz do góry , raz na dół , potem ta jaskinia obok statuły wolności co sie jedzie i strzela w punkciki , potem , znów Speed , Katun X 2 a na końcu kino 4 D . Polecam wszystkim to kino bo tak naprawdę nawet miałem tam nie wchodzić a to jedna z lepszych atrakcji . Na inne rzeczy nie wchodziłem bo mi się nie podobały za bardzo . Jedzenie - najlepiej jeść kebaby za około 7 euro , mi starczyły 2 na cały dzień . Przed wyjściem dają te opaski co uprawniają do wejścia na drugi dzień Reasumując zacząłbym idąc jak wcześniej w lewo i po kolei kosić co się podoba dochodząc do prawej strony . Na Katuna kolejki są takie same rano jak i wieczorem Odpowiedz Link Zgłoś
marghe_72 Re: Mirabilandia 26.08.10, 16:55 Nam śpiewająco starczył niecały dzień. Weszlismy z samego rana, koło 14 było po zabawie. Zaliczyliśmy większość atrakcji (jedynie Ispeed nie działał po burzy..).. NIektóre kilkakrotnie (na przykład Katun). Fakt faktem, że całkiem niegłupio wybraliśmy dzień. Sobota 7 sierpnia - dzień w którym większośc Włochów ruszała na wakacje :) Pogoda też nam sprzyjała - dzień wcześniej burza z piorunami plus oberwanie chmury prawdopodobnie odstraszyła co poniektórych. Nie licząc Katuna .. Gardaland fajniejszy. Zwłaszcza z dzieckiem, Tam jeden dzień to za mało. Odpowiedz Link Zgłoś