10.01.14, 18:47
witam ,
Jak dojechać z Katowic do Turynu pociągiem .Próbował już ktoś , jakie są koszty takiej eskapady.
Obserwuj wątek
    • Gość: xxxx Re: Włochy IP: *.dynamic.vectranet.pl 07.04.14, 19:42
      Tak pytając popełniasz totalny błąd, na który np. promotor pracy magisterskiej by zaraz zareagował (np. zatytułowanie rozdziału jak całej pracy magisterskiej).
      Kogo na forum Włochy zainteresuje tytul "Włochy"?
      Napisz proszę tytuł: pociąg Katowice-Turyn to może ktoś odpowie.
      Aha, a druga osoba (juz skasowane) ze spamem z promami. Droga Katowice - Turyn jest raczej lądem :)
      • grekan Re: Włochy 07.04.14, 23:53
        ..a ja zastanawiam sie , komu potrzebni sa na tym forum tacy "moderatorzy", nie wnoszacy NIC merytorycznego w sprawie. Po prostu zasmiecanie forum zamiast rzetelnej odpowiedzi.
        • Gość: xxxx Re: Włochy IP: *.dynamic.vectranet.pl 08.04.14, 18:37
          grekan, podbiłem komus wątek :) którego nikt by nie zauwazył
    • geomax Re: Włochy 08.04.14, 07:32
      Spróbuj tu:
      www.bahn.de/i/view/POL/pl/index.shtml
      • ennka Re: Włochy 08.04.14, 13:27
        Jeśli chodzi o połączenia kolejowe, to ja korzystam z tej strony.
        rozklad-pkp.pl/bin/query.exe/pn?
        To jest , mimo pewnych niedogodności , bardzo wygodna strona, pokazuje połączenia w całej Europie, nawet lokalne.
        Niemniej trzeba trochę samemu pokombinować, bo na stronie wyświetlą Ci się równiez cudaczne propozycje.
        Najlepiej zobaczyć co pokazuje się na stronie, a potem samemu poszukać sensownych połączeń.
        Poklikałam chwilę i stwierdziłam ,że do Turynu trzeba jechać minimum z 3 przesiadkami.
        Z Katowic do Wiednia ,z Wiednia do Wenecji ,z Wenecji do Turynu albo z wiednia do Mediolanu i dalej do Turynu.
        Popatrz na podanej stronie jakie połączenie będzie najszybsze.
        Wpisuj poszczególne etapy ,bo wpisanie tylko stacji końcowych daje różne dziwne propozycje.
        Co do kosztów, to gorsz sprawa.
        U nas możesz się tego dowiedzieć tylko w kasie kolejowej.
        Kupienie u nas biletu na całą trasę może być niemożliwe.
        Wszystko zależy jakie umowy maja poszczególne firmy przewozowe ze sobą.
        Koszty biletów poza Polską trzeba sprawdzać na stronach kolei w danym kraju.
        Powodzenia i cierpliwości.
        To jest do przebrnięcia .
    • Gość: st1956 Re: Włochy IP: *.dynamic.chello.pl 08.04.14, 13:37
      Ennko , dziekuję za konkrety.Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka