30.01.14, 13:22
Witam serdecznie.
Powoli planuje wakacje na Sardynii. Planujemy wylot z Krakowa w czerwcu lub we wrześniu. Na miejscu chcemy wypożyczyć samochód. Tu moje pytanie o wypozyczalnie w Cagliari.
Czy małe dzieci 4 latki, potrzebują fotelik?
Nasz urlop chcemy podzielić pomiędzy plażowanie i zwiedzanie wyspy.
Szukamy tez apartamentu blisko fajnej, czystej plaży co przy małym dziecku jest dla nas ważne.
Wstepnie planujemy wakacje 4 dorosłych jedno dziecko lub 2+1.
Polecacie jakies sprawdzone apartamenty? Najlepiej z balkonem/ tarasem i ogrodem?

Będe wdzięczna za wszelkie rady i wskazówki.
Obserwuj wątek
    • drk0202 Re: Sardynia 30.01.14, 13:49
      Kiedy wysiądziesz na lotnisku w Cagliari kieruj się znakami Autonoleggio, w jednym pomieszczeniu jest kilkanaście firm, ja pożyczałem w autoeurope i przy zwrocie naciągnęli mnie na rysy których na pewno nie zrobiłem , lecz ponieważ miałem pełne ubezpieczenie to podarowałem sobie reklamacje, tłumaczenia itp. (ma tym forum jest post "sycily by car ostrzegam" -czy jakoś tak - autoeurope to to samo co sycily by car, więc też ostrzegam, ale Oni mają najtaniej)
      Co do fotelika, dla 4 latka oczywiście że być musi, ale cena wypożyczenia fotelika w Włoszech oscyluje w granicach 11 Euro za dobę, a gdzieś widziałem po 16 Euro, jest więc drogo.
      Na Sardynii podobno od kilku lat nie można nic budować w pasie 3 km od wybrzeża, tamtejsze plaże są raczej niezagospodarowane, ale piękne. Mieszkaliśmy w hotelu Sport Village na przedmieściach Iglesias, godzinę drogi na zachód z lotniska. Szału nie było, ale czysto, dobra cena, przyjemny basen i ristorante z pyszną pizzą . Jedzenie/naspoje można było brać "na pokój" więc wygodnie. Minusy to wszędzie daleko, ale jak się ma samochód to nie było problematyczne.
    • dkholiday Re: Sardynia 02.02.14, 14:10
      Jesli wciąż szukacie tanich i sprawdzonych noclegów na Sardynii, proszę o kontakt na priv; domin@autograf.pl
      • aka10 Re: Sardynia 02.02.14, 17:22
        Dla 4-latka nie potrzebujesz fotelika. Moze byc podstawka. W ub. roku mieszkalam w Villasimius. Ladne miasteczko.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka