01.04.14, 22:54
witam. zamierzamy wybrać się w tym roku na wakacje do Abruzji. w ogóle nie znam tego regionu i prosze o pomoc w wyborze miejsca wypoczynku- morze, plaża, piaszczysta ???niezbyt uczęszczana (najlepiej z kwatery na piechotkę). kwatera dla 4 osób, vampingi raczej odpadają. 2-9 sierpień 2014. z góry dzięki.
Obserwuj wątek
    • Gość: rybnik Re: abruzja IP: *.leon.com.pl 02.04.14, 08:49
      Byliśmy w zeszłym roku tam: www.ilmioparadiso.com/index2.htm
      • Gość: oli Re: abruzja IP: *.lublin.mm.pl 06.05.14, 23:21
        dzięki :) czekam już tydzień na odpowiedź na mojego maila. a może jeszcze ktoś coś poleci?
    • Gość: Z.B. Re: abruzja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.14, 11:26
      Morze? Góry? Tam masz dwa w jednym. Plaże praktycznie wszędzie piaszczyste, szerokie, z błękitną flagą. Sporo ciekawych rzeczy do obejrzenia, tylko powiedz, co cię interesuje, z jaką ekipą (dzieci?), czy lubicie się ruszać, czy coś konkretnego cię interesuje. Dla mnie najciekawsze były górskie części regionu - Campo Imperatore (koniecznie), Gran Sasso, okolice Sulmony. Bliżej Marche jest więcej atrakcji typu parki wodne, jeśli będziesz bardziej na południe, przemyśl wypad na wyspy Tremiti. W tamtej części regionu fajne są okolice Lanciano, Ortony, Manopello, park narodowy Majella....
      Jeśli lubicie wino i dobrą oliwę, pomyślcie o zaopatrzeniu na zapas ;-)
      Kwater sporo, różnych, ja mam rozeznanie w domach wakacyjnych, hoteli na wakacjach nie lubię.
    • Gość: natalia Re: abruzja IP: 93.55.41.* 17.06.14, 21:29
      Belissima Abruzja!!!
      • Gość: max Re: abruzja IP: *.ip87.fastwebnet.it 23.11.14, 19:23
        zgadza sie.
    • Gość: max Re: abruzja IP: *.ip87.fastwebnet.it 19.01.15, 13:08
      Mieszkam rowniez w Abruzzo.Rewelacja:
    • martkris1 Re: abruzja 04.05.16, 16:06
      Troche info o Abruzji na www.wloskiewakacje.pl
    • madame_charmante Re: abruzja 13.05.16, 10:32
      Abruzja jest cudna, zwłaszcza dla miłośników gór :) Jeśli masz ochotę na morze - to najlepszym wyborem będą okolice Pescary. Nie ma tam spektakularnych zabytków, jednak jest mnóstwo malowniczych miasteczek - np Santo Stefano di Sessanio. Warto odwiedzić ruiny Rocca Calascio,najwyżej położonego zamku we Włoszech oraz Rocca Scalegna,wyjątkowo malowniczego zamku. Jeśli lubisz trekking - to polecam Campo Imperatore, w okolicy L'Aquili- niesamowita,piekna górska dolina. Są też fajniste trasy trekkingowe w parkach narodowych - bo Abruzzo to część Włoch, gdzie jako - tako uchowała się włoska przyroda.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka