kasia_p45
16.06.15, 11:12
Latem wybieram się na zwiedzanie Werony, Padwy i Wenecji samochodem. Jestem na etapie zbierania informacji i kompletowania własnej trasy zwiedzania. Z Weroną i Wenecją nie mam większego problemu ponieważ w sieci znalazłam bardzo fajny e-przewodnik, z którego zamierzam skorzystać... Szkoda, że nie ma tam Padwy i póki co tu potrzebuje podpowiedzi. Poza tym nie wiem jeszcze, gdzie w Padwie zaparkujemy samochód na cały dzień tak by móc spokojnie zwiedzać. Śpimy w okolicach Werony niedaleko lotniska więc Weronę zwiedzamy dojeżdżając do niej komunikacją miejską.. Do Wenecji pojedziemy samochodem i zostawimy na wielkim parkingu przed wjazdem do miasta. No i właśnie ta nieszczęsna Padwa... nie za bardzo wiem co tam zwiedzać tak aby starczyło na jeden dzień, no i co z samochodem?..
Zwiedzać będziemy po jednym dniu bo śpimy tylko 4 noce... po drodze jeszcze chcemy zahaczyć o GardaSee ale to tak w przelocie chyba bo czasu nie wystarczy...
Liczę na jakieś podpowiedzi odnośnie Padwy.. może ma ktoś jakiś niewyczerpujący plan zwiedzania.. no i gdzie ten samochód postawić? Oczywiście zdaję sobie sprawę z tego, że parkingi są płatne i jestem na to przygotowana.. Z góry dziękuję za rady i pozdrawiam podróżników :))