Dodaj do ulubionych

Topless nad Adriatykiem

25.06.15, 19:54
Chciałam zapytać jak popularny jest topless nad Adriatykiem we Włoszech. Konkretnie chodzi o Rimini i Caorle.

Do tej pory lataliśmy głównie do Hiszpanii. Znajomi byli rok temu w Civitanova Marche i twierdzą, że toplessu nie widzieli. To prawda? Nie chciałabym być jedyna na plaży. Ktoś z Was był w okolicy?
Obserwuj wątek
    • Gość: Luigi Re: Topless nad Adriatykiem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.06.15, 21:44
      Nie ma toplessu, koniec, kropka i wykrzyknik !
      • zuzanna184 Re: Topless nad Adriatykiem 25.06.15, 22:41
        Naprawdę Włochy to dziwny kraj :) W Hiszpanii nawet do morza idą topless!
        • Gość: Luigi Re: Topless nad Adriatykiem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.06.15, 07:37
          Moim zdaniem to Hiszpania jest dziwna
          • Gość: lobo 66 Re: Topless nad Adriatykiem IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 05.07.15, 16:06
            my jezdzimy do HR i MN nie ma żadnego problemu z opalaniem nago o toplesie nie wspomnę i nie dotyczy to tylko nagich campingów ale całego wybrzeża -
    • Gość: KoRniK Re: Topless nad Adriatykiem IP: *.radomsko.vectranet.pl 25.06.15, 22:58
      rok temu byliśmy z żoną w okolicach Cavallino(całkiem blisko Caorle gdzie wybieramy się w tym roku) i można było zaobserwować głownie panie z Niemiec opalające się topless. Jednak nie było ich za dużo. Dodam iż były to plaże prywatne.
      • singsing74 Re: Topless nad Adriatykiem 26.06.15, 22:14
        Na przełomie sierpnia i września gołe baloniki nad północnym Adriatykiem można zaobserwować, choć nie jest tych cukierków zbyt wiele. Żona też lubi się tak opalać (na leżąco). Podobnie jest z innymi amatorkami opalenizny bez ograniczeń. Tak jak inne panie, tak i my rozkładamy się w odpowiedniej odległości od tekstylnych turystów. Największy problem to natrętne kopciuchy z ręcznikami i innym badziewiem. Kiedyś traktowałem ich jako pewien folklor, ale po kilku pobytach, a teraz po tym co dzieje się na świecie, mam nadzieję, że cywilizowane kraje przepędzą tych natrętów i znów w Europie będzie można cieszyć się ze spkojnych wakacji.
        • potwor_z_piccadilly Re: Topless nad Adriatykiem 28.06.15, 07:25
          singsing74 napisał(a):

> Największy problem to natrętne kopciuchy z ręcznikami i innym b
          > adziewiem. mam nadzieję, że cywilizowane kraje prz
          > epędzą tych natrętów i znów w Europie będzie można cieszyć się ze spkojnych wak
          > acji.

Precyzuj.
          Jakich to natrętów mają przepędzić?
          • singsing74 Re: Topless nad Adriatykiem 29.06.15, 20:50
            potwor_z_piccadilly napisał:

> Precyzuj.
            > Jakich to natrętów mają przepędzić?

Gut prrrajs! Alibaba za darmo!
            Kojarzysz?
            • potwor_z_piccadilly Re: Topless nad Adriatykiem 30.06.15, 22:09
              singsing74 napisał(a):

> potwor_z_piccadilly napisał:
              >
              > > Precyzuj.
              > > Jakich to natrętów mają przepędzić?
              >
              > Gut prrrajs! Alibaba za darmo!
              > Kojarzysz?

Aha, a myślałem, że pijesz do nikotyniarzy.
              Uchodźcy?
              No wiesz, siła wyższa na którą my nie mamy wpływu.
              Czyli krótko.
              Jako, że świat zwariował od nadmiaru głodnego luda, a jak już wspomniałem, Ty ani ja wpływu na to nie mamy żadnego, to olej to.
              A co do przygody Twojej latorośli, to Twoja wina była, a nie czarnego. Źle dzieciaka pilnowałeś. Wk...ł Cię ten handlarz i Emocje Cię poniosły.
              Mnie też coś podobnego się przytrafiło. Wyjechałem autem rano bez śniadania. Gdzieś po drodze zauważyłem mcdonalda i pomyślałem, ze kupię cheesburgera. Podjechałem, wszedłem i dowiedziałem się, że cheesburgera mi nie sprzedadzą, bo oni teraz polecają jedynie zestawy śniadaniowe. Zapytałem czy w/g nich cheesburger to nie śniadanie i z jakiej to paki oni uzurpują sobie prawo do decydowania co ja mam zjeść na śniadanie. Pytania były retoryczne, bo chwilę po ich zadaniu wyszedłem i wk.....ny odjechałem by zamiast skupiać sie na drodze, wk....w swoj kontynuować i stało się. Flesz na słupku błysnął i powiastka przyszła o przekroczeniu o 31 km/godz i o 200 zł. do uiszczenia.
              Tak, że spoko i ciesz się, że dziecku nic się nie stało, tak jak ja się cieszę, że tylko 200, a nie trup na drodze.
              Co do tych uchodźców, to rzeczywiście, też odnosiłem wrażenie, że gdyby mogli, to dziś łeb miałbym oderżnięty.
              Ale siła wyższa i lepiej nie będzie.
              Raj się kończy.

• singsing74 Re: Topless nad Adriatykiem 01.07.15, 09:56
                potwor_z_piccadilly napisał:

> No wiesz, siła wyższa na którą my nie mamy wpływu.

> A co do przygody Twojej latorośli, to Twoja wina była, a nie czarnego. Źle dzie
                > ciaka pilnowałeś. Wk...ł Cię ten handlarz i Emocje Cię poniosły.

> Raj się kończy.
                >

My wpływu nie mamy ale władze danego kraju już tak. Tylko trzeba chcieć.

Co do pilnowania dziecka. Proszę mi nie wmawiać, że źle to robię. Gdyby koleś po pierwszej odmowie odszedł, tak jak robi to większość z nich to zauważyłbym go szybciej, choć i tak na szczęście nic się nie stało. Byłem na niego wtedy zły, ale nie to jest największy powód zmiany mojego stosunku do nich. Tak jak napisałeś "raj się kończy" , ale może warto jeszcze o niego powalczyć.

AFERA SŁOICZKOWA !!! Gerber - "padlina" dla polskich niemowlaków. Organix, Nestle, Hipp i Hole - toksyny. Nie dajcie się omamić reklamom !!!
        • Gość: Szmit Re: Topless nad Adriatykiem IP: *.dynamic.mm.pl 28.06.15, 12:38
          Jak się ma hotel z prywatną plażą w zatłoczonym kurorcie, to nie ma gdzie się przenieść na bezpieczną odległość od tekstylnych. Wtedy jest tak, że jedni opalają się topless, a wokół nich biegają inni, w tym dzieci i nie wiadomo jak się zachować.
        • Gość: krzysiekf1 Re: Topless nad Adriatykiem IP: 82.215.162.* 29.06.15, 22:17
          Pełno natretnych kopciuchów?Ja potrafię z uśmiechem grzecznie im podziękować,jeszcze korona mi z głowy nie spadła..Pan singsing pewnie nie zauważył że oni nie przyjechali sobie na wakacje.Wielu z nich 'zawraca głowę' szanownemu turyście żeby zarobić parę euro bo dzieci kopciucha w Afryce nie mają za co żyć...Ale pan turysta z Warszawy to na wczasach taki ważny że wszystkich wokoło gonić!Już się zapomniało jak sami niedawno klepalismy bidę..?
          • singsing74 Re: Topless nad Adriatykiem 29.06.15, 22:56
            Nie jestem z Warszawy. W zeszłym roku przez takiego gamonia utopiłby mi się 2 letni synek. Bawił się na samym brzegu, a ja 1,5m od niego siedziałem i go pilnowałem. Przyszedł kopciuch ze szmaciskami i mi go zasłonił. W kilku językach 15 razy grzecznie podziękowałem. Uparty dziad był uparty jak wredny komar. Kiedy miałem dość, wstałem i zobaczyłem, że mały leży na wodzie głową w stronę dna. Było tam z 30 cm. ale to wystarczy. Od tego momentu uważam ich za zbędny element krajobrazu.

Ponadto podobny kopciuch kilka dni temu wszedł z parasolem na plażę w Tunezji. Resztę znasz. Teraz wypoczywając na wakacjach, widząc takiego handlarza, za każdym razem będę się zastanawiał co ma pod ręcznikami, parasolkami ..... Czy tak ma od dziś wyglądać wypoczynek na europejskich plażach?

Są tam przeważnie nielegalnie, więc legalnie można ich z plaż wykurzyć i nie obchodzi mnie z jakiego powodu tam przyjechali. Ja też ciężko pracuję cały rok i chcę spokojnie wypocząć w cywilizowanym kraju i z tego powodu wybieram Włochy, Francję, czy Austrię, a nie Libię czy Syrię.
          • Gość: Luigi Re: Topless nad Adriatykiem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.15, 23:00
            Proponuję takiego zaprosić do własnego domu, a najlepiej zaproponować adopcję

Jak fajnie jest wyrażać współczucie i grać polityczną poprawność, jak to nic nie kosztuje i ogranicza się do wymądrzania w internecie
            • ja.s.i.u Re: Topless nad Adriatykiem 30.06.15, 16:29
              Nie zauważyłem by na prywatnych plażach byli nahalni. Oni wiedzą, na co mogą sobie pozwolić. Trochę mi ich żal, ale nie kupuję od nich. Oni krótkie "No" doskonale rozumieją.
              • Gość: Luigi Re: Topless nad Adriatykiem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.15, 22:26
                Wiadomo, że oni robią tylko to, co mafia im każe.
                Mafia każe nie przeginać, to nie przeginają,
                To są słupy mafii
                Ani jednego centa nie zobaczy ich biedna rodzina w Afryce

Trzeba robić to co Australijczycy, uratować z łódek, nakarmić i natychmiastowa deportacja.
                Inaczej problem będzie tylko narastał
                Byli Kadafi i inni dyktatorzy, trzymali ludzi twardą ręką i był spokój.
                Dopóki Obama nie wpadł na pomysł, żeby wprowadzać w Afryce demokrację, to tak jakby zrobić z krowy konia
        • telefonografia Re: Topless nad Adriatykiem 22.07.15, 10:47
          To tym bardziej tam nie będziesz pasował, bo przedstawiciele cywilizowanych krajów nie nazywają ludzi kopciuchami. Polski wielki Pan przyjechał na plażę nad Adriatyk i już wyraża swoje zdanie, kto i dlaczego mu się nie podoba. Żałość, a przy okazji typowo prowincjonalny, polski, wiejski rasizm.
    • Gość: Italiano Re: Topless nad Adriatykiem IP: *.google.com 30.06.15, 20:20
      Ale co to ma wspolnego z toplees ?

Oni sa tam "od wiekow". Nasi rodacy tez pracowali na czarno. Ci przynajmniej sa trzezwi.
      Twoje dziecko sam musisz pilnowac i podniesc tylek z lezaka. To zadne tlumaczenie.

• singsing74 Re: Topless nad Adriatykiem 01.07.15, 09:39
        Siedziałem na piasku praktycznie obok małego, a ciapaty wlazł między nas i nie chciał się odczepić. Jak pisałem był wyjątkowo upierdliwy.

Pomijając już kwes tego incydentu, bo dotyczy tylko mnie. Teraz doszedł problem o którym pisałem wyżej. To, że tam są od wieków specjalnie mnie nie obchodzi. Sytuacja zmieniła tydzień temu, po masakrze w Tunezji i zapowiedziach, że zamachy będą się powtarzać w Europie. Chcę wypoczywać w spokoju, więc wolałbym ich tam nie widzieć i tyle.
        • Gość: jasiu... Re: Topless nad Adriatykiem IP: *.hsi02.unitymediagroup.de 01.07.15, 18:18
          A czemu o interwencję nie poprosiłeś obsługi kąpieliska? Trzeba było zawołać, w końcu płacisz nie tylko za wynajem leżaków i parasola, a na hotelowej plaży masz to w cenie urlopu. Osoby odpowiedzialne za plażę bardzo szybko radzą sobie z tym problemem. Wystarczy tylko pokazać na natręta i ten mięknie bardzo szybko.
          • singsing74 Re: Topless nad Adriatykiem 01.07.15, 23:03
            I co miałem powiedzieć ochronie? Że nie rozumie co się do niego mówi? Kiedy zobaczył co się stało oddalił się niezwłocznie.
        • vojager29 Re: Topless nad Adriatykiem 01.07.15, 21:18
          proponuje nad Baltykiem, tam raczej terrorysci nie zagrazaja no i tych natretow nie ma albo jest ich mniej, nie wiem nie bywam od lat
          • singsing74 Re: Topless nad Adriatykiem 01.07.15, 22:55
            Wlaśnie z takim podejściem, za niedługo będziemy spędzać bezpieczne wakacje w swoich piwnicach.
          • singsing74 Re: Topless nad Adriatykiem 01.07.15, 22:58
            A może mam się schować we własnej piwnicy? Weź się ogarnij !
            • singsing74 Re: Topless nad Adriatykiem 01.07.15, 23:00
              Przepraszam za podwójny post ale pisząc z telefonu wychodzą jakieś błędy.
              • singsing74 Re: Topless nad Adriatykiem 01.07.15, 23:15
                Podsumowując. Europę należy oczyścić z potencjalnego zagrożenia. Teraz, stanowczo i bez patyczkowania się. Jeśli to prześpimy, to w pewnym momencie będzie za późno. I proszę nie wykeżdżać z głodnymi murzynami, bo w Polsce też są głodne dzieci.

Żeby było w temacie - wejdzie islam, skończy się topless.
                • ja.s.i.u Re: Topless nad Adriatykiem 02.07.15, 16:40
                  To będziemy na Fuerteventurę jeździć. Tam się toples (a nawet więcej) nigdy nie skończy. I tłumów nie ma i widoki takie: fotoforum.gazeta.pl/photo/4/ic/uc/ld1m/awt2BaygcEtai3QrJX.jpg (zdjęcie moje). ;-)
                  • Gość: vvv Re: Topless nad Adriatykiem IP: *.ists.pl 02.07.15, 20:21
                    Coś twój aparat długo ma wolnego autofocusa ;)
                • potwor_z_piccadilly Re: Topless nad Adriatykiem 02.07.15, 23:23
                  singsing74 napisał(a):

> Podsumowując. Europę należy oczyścić z potencjalnego zagrożenia. Teraz, stanowc
                  > zo i bez patyczkowania się. Jeśli to prześpimy, to w pewnym momencie będzie za
                  > późno.

Czyli atomówkę rzucić, bo

> Żeby było w temacie - wejdzie islam, skończy się topless.

to że wejdzie, jest pewne. Piachu i kamieni nie da się jeść. Pytanie tylko, czy wejdzie szmatami i paciorkami handlować, czy z kałachami łby nam rozwalać.
                  Rozumiesz teraz - mam nadzieję, politykę Europy.
                  Tam były rewolty, a jak historia uczy, po wszystkich rewoltach ludzie z głodu marli (w Rosji po rew. październikowej, zimą 50000 dziennie). Przykładowo, w Libii Kadafi wydobywał ropę, sprzedawał ją i karmił głodnych. Ale głodnym ktoś wmówił, że to za mało i głodni Kadafiego zaciukali. Dziś ci co namawiali ropę wydobywają, ale głodnych już nie karmią.
                  Powtarzam.
                  Raj się kończy.
                  • Gość: Gosc Re: Topless nad Adriatykiem IP: *.google.com 03.07.15, 07:43
                    Mam podobny poglad na sprawe. To jest islamizacja Europy i to przeprowadzana z cala premedytacja. Szkoda, ze nasi politycy nie chca tak to widziec i zabawiaja sie w humanitaryzm. Tak, nasi potomkowie nie beda mieli problemu z topless, na plazy bedzie obowiazywala burka.
                    • singsing74 Re: Topless nad Adriatykiem 03.07.15, 09:40
                      Najgorsze jest to, że mało które państwa wyciągają wnioski zawczasu, ucząc się na błędach innych. Teraz na plażach Tunezji można spotkać tysiące uzbrojonych policjantów i ochroniarzy, które pilnują piasku bo turystów prawie nie ma. Europa też czeka na swoją masakrę?
                      • Gość: jasiu... Re: Topless nad Adriatykiem IP: *.hsi02.unitymediagroup.de 03.07.15, 14:42
                        Panowie, jeśli ktokolwiek z was był ostatnio pod wieżą Eiffla, to wie, że Europa wcale problemu nie lekceważy. Problem leży zupełnie gdzie indziej. Po pierwsze, na pewno na wyprawę przez kontynent afrykański i przerzut przez morze decydują się najbardziej obrotni. Ci najsłabsi po prostu w krajach z których bystrzejsi uciekają po prostu giną. Ilu wśród uchodźców jest np. zakamuflowanych wysłanników, którzy po dostaniu się do Francji, czy Niemiec mają wspomagać, choćby poprzez terror bandytów, którzy ich wysłali, trudno określić.

Podobnie trudno określić, ilu wśród uchodźców jest zwykłych bandytów, uciekających przed miejscowym wymiarem sprawiedliwości. To strasznie delikatna z jednej, a trudna z drugiej strony i nikt recepty na rozwiązanie problemu nie znalazł.

Jeszcze raz przypominam, jacy Polacy np. w stanie wojennym prosili o azyl na zachodzie? Przecież ci, najbardziej operatywni, którym się udało z Polski uciec.

Problem jest jeszcze inny i ja to na codzień w Niemczech widzę. Trzecie, czwarte pokolenie nagle przypomina sobie o "wartościach" i to z tych ludzi, których ojcowie urodzili się już w Niemczech, pochodzi bardzo duża liczba ekstremistów. Uchodźca trochę się boi, ten, który na zachodzie się urodził, jest u siebie i nie zna co to strach. Właśnie tacy są najbardziej niebezpieczni, ale co takim zrobisz? Jeśli dziewczyna nosi kopftuch nie dlatego, że musi, ale dlatego, że chce pokazać swoją odrębność, to masz jakieś szanse ją przekonać, żeby zintegrowała się z narodem w którym życje?
                        • singsing74 Re: Topless nad Adriatykiem 03.07.15, 23:48
                          Problemem europejskiego prawa jest to, że jest skuteczne wobec drobnych przestępców. Grube ryby zawsze się wywiną, czego przykładem jest uniewinnienie Strauss-Kahna poparte jego idiotycznym wytłumaczeniem -"ja nie wiedziałem". Czy perfidnie bezczelny Breavik, który za zabicie kilkudziesìęciu dzieciaków dostał śmieszną karę, a teraz domaga się konsoli do gier i towarzystwa, twierdząc że łamane są jego prwa człowieka.

Jeśli nie daj Boże taka tragedia jak w Tunezji miałaby miejsce w Europie, to jeszcze z naszych podatków trzeba będzie dziada karmić, leczyć i ubierać. Chyba pezyszedł czas na radykalną zmianę prawa i kar.

Dziś w Tunezji aresztowano 120 osób, które maiały kontakty z ekstremistami, i zamykają 80 podejrzanych meczetów. To dobry krok choć zbyt późny. To samo powinno się zrobić na naszym kontynencie i to jak najszybciej. Zło trzeba zdusić w zarodku.

Topless rządzi ;)
    • cameel.m Re: Topless nad Adriatykiem 22.07.15, 07:08
      Nie wiem jak teraz, ale byłem w okolicach Barcelony 5 i 3 lata temu. Na plażach w Gavie czy Castelldefels więcej pań było topless niż ubranych. Na nikim to nie robiło wrażenia, pełen przekrój narodowościowy i wiekowy.
    • a_l_e_x Re: Topless nad Adriatykiem 22.07.15, 10:14
      Chyba sobie jaja robisz z tą Hiszpanią. Byłem w różnych częściach wiele razy i generalnie podział jest ok. 50/50. Z czego najwięcej toplessek to same Hiszpanki, które nie mają z tym żadnego problemu
    • tomasz_5_2010 Re: Topless nad Adriatykiem 22.07.15, 10:23
      Co za bzdury! Byłem w Hiszpanii kilka razy i widziałem dziewczyny opalające się na plaży zupełnie nago! I nikogo to nie dziwiło. No może z wyjątkiem mnie samego!
    • Gość: Jurek Re: Topless nad Adriatykiem IP: *.cg.shawcable.net 22.07.15, 15:10
      Ja sie opala dup-less.
      • Gość: SD Re: Topless nad Adriatykiem IP: *.olsztyn.mm.pl 27.07.15, 08:46
        Panowie, ale żeście odjechali. Zejdźcie na ziemię. Dziewczyna tylko chciała się poopalać w Rimini.
        Swoją drogą, jakieś 3 tyg. temu zamieściłem w tym wątku swojego posta wcześniej. Parę dni pobył, a teraz już go nie widzę, tak jak w tym właśnie wątku jeszcze parę postów innych internautów. Co się stało ?
        • singsing74 Re: Topless nad Adriatykiem 27.07.15, 12:47
          Smutna "ciekawostka": wiadomosci.onet.pl/swiat/francja-21-latka-pobita-przez-grupe-nastolatek-powod-opalala-sie-w-stroju-kapielowym/ptx35n

Można się tylko domyślać co to za "grupa". Media boją się nazywać rzeczy wprost, żeby nie rozzłościć "tych grup".
    • yosemitesam Re: Topless nad Adriatykiem 29.07.15, 23:59
      Nie wiem jak w Rimini, ale będąc niedawno na wakacjach 20 km na południe od Ancony (Marche) zaobserwowałem (z uwagi na obecność koleżanki małżonki obserwacja nastąpiła tak zwanym kątem oka) kilka pań opalających cycuszki. Choć wzrok mój skupiony był głównie (acz pokątnie) na przedmiotach opalania, to nie zauważyłem jakichkolwiek oznak zażenowania wśród pozostałych plażowiczów. No, może poza koleżanką małżonką.
      • singsing74 Re: Topless nad Adriatykiem 30.07.15, 00:10
        Polecam mocno zabudowane okulary słoneczne ;)
        • yosemitesam Re: Topless nad Adriatykiem 30.07.15, 00:16
          Miałem, a jakże. Ale ostrożności nigdy za wiele ;)
    • jeepwdyzlu Re: Topless nad Adriatykiem 30.07.15, 12:35
      Jak czytam wypociny panów europejczyków, specjalistów od wakacji, polityki imigracyjnej a także opalania się topless (spoko - można bez obaw)
      to wiem czemu to forum zeszło na psy....

smutne
      jeep

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka