Dodaj do ulubionych

weekendowo w okolicach Bergamo

24.01.16, 19:13
witajcie,

w marcu wybieramy się wraz z mężem na weekend w okolice bergamo. lądujemy w piątek ok. 14 i wylatujemy o tej samej porze w poniedziałek. planujemy wypożyczyć auto. zastanawiamy się czy wyruszyć w okolice jeziora como czy jeziora garda - a może zdążymy poczuć klimat ich obu?

moglibyśmy to zorganizować np. tak:
piątek - popołudnie i wieczór w weronie
sobota - garda - z samego rana riva del garda, po południu sirmione
niedziela - como - varenna, bellagio
poniedziałek - bergamo

zgodnie z google maps czekałoby nas w tej konfiguracji 9 godzin w aucie na 3 doby. nie wydaje się to jakoś bardzo straszne, ze względu na fakt, że mało ciekawe pod względem widoków odcinki moglibyśmy pokonywać po 18, po zachodzie słońca. intuicyjnie wydaje nam się, że lepiej byłoby się zdecydować na jeden kierunek i wybrać na ten weekend albo jezioro garda, albo jezioro como. które z tych miejsc polecacie? a może powyższy plan wydaje się Wam sensowny i możliwy do zrealizowania? będę wdzięczna za wszelkie podpowiedzi :).
Obserwuj wątek
    • aseretka Re: weekendowo w okolicach Bergamo 24.01.16, 19:56
      Oba jeziora piękne, a miasteczka nad ich brzegami urocze. Moim zdaniem jednak trzy dni weekendu, to mało, aby decydować się na jedno i drugie. Więc jeśli Werona, to pozostać przy Jeziorze Garda, a jest tam co zwiedzać oprócz Sirmione.
      fotoforum.gazeta.pl/72,2,91,62167750,62209359,0,2.html?v=2
      Na koniec zwiedzić piękne Bergamo Alta.
      • reeseslovers Re: weekendowo w okolicach Bergamo 24.01.16, 20:09
        czytałam (a raczej oglądałam :)) już Twoją relację. nie zależy mi jakoś specjalnie na weronie - zamiast niej może być równie dobrze katedra w mediolanie :). zastanawiam się tylko które jezioro jest piękniejsze na pierwsze spotkanie z północnymi włochami. jaki jest Twój osobisty typ :)?
        • aseretka Re: weekendowo w okolicach Bergamo 24.01.16, 20:16
          Oba są piękne.:) I trudno je porównywać. A moim faworytem jest Jezioro Maggiore. :)
          • reeseslovers Re: weekendowo w okolicach Bergamo 24.01.16, 21:24
            A może da się połączyć Como i Maggiore w trakcie jednego weekendu :)?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka