warmiak2 01.09.16, 14:34 Proszę o pilną podpowiedź - jakie śmieci do jakiego koloru wrzucać we Włoszech. Mam brązowy, zielony, żółty, niebieski i biały ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
warmiak2 Re: Pilne - segregacja odpadów 01.09.16, 18:26 Nikt nie pomoże bo wydaje mi się że właścicielka coś pokręciła z niebieskim i chciałem się upewnić ? Odpowiedz Link Zgłoś
aseretka Re: Pilne - segregacja odpadów 01.09.16, 18:40 Nie pamiętam już włoskiej instrukcji (ulotkę o segregacji otrzymaliśmy w czerwcu na campingu Eden), ale wydaje mi się, że powinno być tak, jak i u nas: żółty-plastik, niebieski-papier, zielony-szkło, brązowy -odpady organiczne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomek Re: Pilne - segregacja odpadów IP: *.cgn1.cld.meteor.ie 01.09.16, 21:18 jesli jestes na poludniu, to tam (niestety) i tak wszystko do jednej dziury na koncu wpada :-( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: segregacja Re: Pilne - segregacja odpadów IP: *.23-79-r.retail.telecomitalia.it 05.09.16, 11:11 Nie ma zasad obowiazujacych w caych Wloszech: co gdzie zalezy od danej gminy. Odpowiedz Link Zgłoś