Gość: bozenab IP: 195.117.159.* 19.10.04, 15:29 Właśnie dwatygodnie temu wróciłam z Sycylii - służę wszelikimi informacjami Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
megis1 Re: Sycylia - Super 04.11.04, 11:23 Czesc, A ja zamierzam wybrac sie w wakacje, na razie jestem na etapie szukania ofert, apartamentow itp. Nie wiem gdzie szukac, czy przez interhomme czy jakies inne biuro, zamierzamy jechac w 4 osoby dorosle i 2 dzieci. Moze zasugierujesz mi jakies miejsce blisko morza, no i jak szukac takiego miejsca zeby 14 dni uplynelo milo i spokojnie. Pozdrawiam Meg Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Artur Re: Sycylia - Super IP: 82.160.18.* 28.11.04, 16:32 Wybieramy się na Sycylię we wrzesniu. Czy można tam mieszkać na kempingach "typu Eurocamp" tzn w takich dobrze wyposażonych domkach = przyczepach? Gdzie, jakie miasto? Może znasz jakieś str internetowe z tanimi noclegami i informacjami na temat promów na Sardynię? wielkie dzięki A. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: helll Re: Sycylia - Super IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.01.05, 10:28 chcielibysmy jechac(lecieć) na sycylie w podróz poślubną--mamy tam zaprzyjaznionych sycylijczyków...ale jak tam sie dostać?czy trzeba do włoch a pózniej promem ...i ile by mniej wiecej bilet kosztował(promu),czy da sie bezposrednio samolotem?trzeba miec paszport ze soba? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacektoyota Re: Sycylia - Super IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.05, 13:08 Najprosciej samolotem np z Wawy do Catanii, mozna tez samolotem do Rzymu i z Rzymu samolotem do Palermo albo Catanii lub z Rzymu pociagiem do Palermo, Messyny (ceny takiej imprezy ok 1800 pln, za dwie osoby w dwie strony, zakladajac ze korzystasz z tanich linii i wczesnie rezerwujesz bilety). Mozna tez np do Livorno czy Genui samochodem a pozniej promem do Palermo (kilka lat temu bilet w jedna strone za samochod i kabine 2os. kosztowal 350.000 L czyli ok 700 PLN, teraz nie wiem). Mozna tez samochodem, czas podrozy ok. 30 godz, zakladajac ok.4 godziny drzemki po drodze, brak korkow i przyzwyczajenie do pokonywania dluzszych tras - koszt w dwie strony z autostradami ok 2000 PLN. Co do paszportu to nie wiem ale chyba nie trzeba, ale lepiej miec Odpowiedz Link Zgłoś
julie_bella2001 Re: Sycylia - Super 12.01.05, 19:21 Paszportu juz nie trzeba. Aha i ten bezposredni samolot z Warszawy do Katanii jest tylko od polowy maja do 8 pazdziernika.Cena waha sie zaleznie od miesiaca i czasu tzn.ile przed wylotem zrobisz rezerwacje.A ceny sa rozne...za ten sam bilet w jednym miesiacu zaplacisz 600zl a w drugim juz 1000.Najlepiej zrob sobie taka rezerwacje probna na interesujacy Cie termin na www20.centralwings.com Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agi Re: Sycylia - Super IP: *.telkab.pl 16.01.05, 19:31 nowe tanie linie centralwings uruchomily wlasnie lotu do catanii-sprawdzalam cena w dwie strony ok 700 pl, w wakacje lata tam rowniez czarter lotu - do plaermo - cena ok. 1000 zloty- bardzo fajny lot, polecam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JJ Re: Sycylia - Super IP: *.zgrudna.kghm.com.pl / *.kghm.pl 14.01.05, 06:24 Jaka pogoda była? Czy woda w morzu ciepła? Odpowiedz Link Zgłoś