Dodaj do ulubionych

Sycylia - Super

IP: 195.117.159.* 19.10.04, 15:29
Właśnie dwatygodnie temu wróciłam z Sycylii - służę wszelikimi informacjami
Obserwuj wątek
    • megis1 Re: Sycylia - Super 04.11.04, 11:23
      Czesc,

A ja zamierzam wybrac sie w wakacje, na razie jestem na etapie szukania ofert,
      apartamentow itp.
      Nie wiem gdzie szukac, czy przez interhomme czy jakies inne biuro, zamierzamy
      jechac w 4 osoby dorosle i 2 dzieci. Moze zasugierujesz mi jakies miejsce
      blisko morza, no i jak szukac takiego miejsca zeby 14 dni uplynelo milo i
      spokojnie.

Pozdrawiam
      Meg
    • Gość: Artur Re: Sycylia - Super IP: 82.160.18.* 28.11.04, 16:32
      Wybieramy się na Sycylię we wrzesniu.
      Czy można tam mieszkać na kempingach "typu Eurocamp" tzn w takich dobrze
      wyposażonych domkach = przyczepach? Gdzie, jakie miasto?
      Może znasz jakieś str internetowe z tanimi noclegami i informacjami na temat
      promów na Sardynię?

wielkie dzięki
      A.
    • Gość: helll Re: Sycylia - Super IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.01.05, 10:28
      chcielibysmy jechac(lecieć) na sycylie w podróz poślubną--mamy tam
      zaprzyjaznionych sycylijczyków...ale jak tam sie dostać?czy trzeba do włoch a
      pózniej promem ...i ile by mniej wiecej bilet kosztował(promu),czy da sie
      bezposrednio samolotem?trzeba miec paszport ze soba?
      • Gość: jacektoyota Re: Sycylia - Super IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.05, 13:08
        Najprosciej samolotem np z Wawy do Catanii, mozna tez samolotem do Rzymu i z
        Rzymu samolotem do Palermo albo Catanii lub z Rzymu pociagiem do Palermo,
        Messyny (ceny takiej imprezy ok 1800 pln, za dwie osoby w dwie strony,
        zakladajac ze korzystasz z tanich linii i wczesnie rezerwujesz bilety). Mozna
        tez np do Livorno czy Genui samochodem a pozniej promem do Palermo (kilka lat
        temu bilet w jedna strone za samochod i kabine 2os. kosztowal 350.000 L czyli
        ok 700 PLN, teraz nie wiem). Mozna tez samochodem, czas podrozy ok. 30 godz,
        zakladajac ok.4 godziny drzemki po drodze, brak korkow i przyzwyczajenie do
        pokonywania dluzszych tras - koszt w dwie strony z autostradami ok 2000 PLN.
        Co do paszportu to nie wiem ale chyba nie trzeba, ale lepiej miec
        • julie_bella2001 Re: Sycylia - Super 12.01.05, 19:21
          Paszportu juz nie trzeba. Aha i ten bezposredni samolot z Warszawy do Katanii
          jest tylko od polowy maja do 8 pazdziernika.Cena waha sie zaleznie od miesiaca
          i czasu tzn.ile przed wylotem zrobisz rezerwacje.A ceny sa rozne...za ten sam
          bilet w jednym miesiacu zaplacisz 600zl a w drugim juz 1000.Najlepiej zrob
          sobie taka rezerwacje probna na interesujacy Cie termin na
          www20.centralwings.com
      • Gość: agi Re: Sycylia - Super IP: *.telkab.pl 16.01.05, 19:31
        nowe tanie linie centralwings uruchomily wlasnie lotu do catanii-sprawdzalam
        cena w dwie strony ok 700 pl, w wakacje lata tam rowniez czarter lotu - do
        plaermo - cena ok. 1000 zloty- bardzo fajny lot, polecam!
    • Gość: JJ Re: Sycylia - Super IP: *.zgrudna.kghm.com.pl / *.kghm.pl 14.01.05, 06:24
      Jaka pogoda była? Czy woda w morzu ciepła?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka