nautika1 20.05.05, 09:33 Czy znacie jakiś fajny ośrodek nad morzem w Toscanii lub na ELbie? NAdaja=ący się dla dzieci? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ro_bb Re: Toscania, Elba 20.05.05, 10:32 Przed chwilą w radio Piotr Kraśko mówił, że do Toskani jeżdżą wielcy tego świata, że np. Sting ma willę i tam wypoczywa. Ja też mam zamiar tam wypoczywać w Marina di Cecina. Morze, piaszysta szeroka plaża, aquapark, las piniowy - to są informacje z folderów - nie mam jeszcze własnych doświadczeń - może ktoś mógłby podzielić się wrażeniami z pobytu w tym rejonie, interesuje mnie szczególnie jakość plaż? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: www.bellatoscana.p Re: Toscania, Elba IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.05, 01:01 Najpiękniejsze plaże są w Vada Pozdrowienia Bella Toscana Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SylVka Re: Toscania, Elba IP: 217.153.81.* 30.05.05, 16:56 potwierdzam- Vada najpiękniejsze plaże - białe piaski - cuuuuuuuuuudownie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tom Re: Toscania, Elba IP: *.streamcn.pl 30.05.05, 11:36 Masz rację ,ale nie do końca."Wielcy "tego świata spędzają wakacje w Toskanii,lecz nie na wybrzeżu które jest nieciekawe ,ale w głębi lądu w zameczkach i rezydencjach ,których jest mnóstwo rozsianych po pagórkach Toskanii. A jak ktoś lubi morze to wybiera wyspy n.p. Sardynię. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: b Re: Toscania, Elba IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.05.05, 11:43 Ja wybieram się do Marina di Bibbione, to niedaleko. Jak się nazywa ten aquapark o którym piszesz i gdzie się znajduje? Czy znasz może jego stronę internetową? Będę wdzięczna za informacje. Jeden tydzień spędzę w okolicach Wenecji i tam też jest jakiś aquapark, ale ze względów finansowych będę musiała wybierać atrakcje no i chciałabym porównać który jest lepszy i z którego bardziej warto skorzystać. Odpowiedz Link Zgłoś
ro_bb Witaj b 30.05.05, 13:50 Domyślam się, że chodzi ci o Marina di Bibbona koło Ceciny i park w Cecinie. Niestety nie udało mi się znaleźć zbyt wielu informacji o tym aquaparku, poza tym że jest. W tym wątku Kasia pisze, że nic specjalnego. Dlatego wydaje mi się, że ten koło Wenecji w Lido di Jesolo (i koło Bibione też) wydaje mi się ciekawszy. Nazywa się Aqualandia (www.aqualandia.it/eng/index.php). Na marginesie - plany mamy chyba podobne, ja planuję najpierw tydzień intensywnego zwiedzania w Toskanii, potem tydzień luźniejszy właśnie w Lido di Jesolo. Może podzielimy się posiadanymi informacjami przed wyjazdem (rob_b@op.pl) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: b Re: Witaj b IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.05.05, 14:05 No właśnie o to mi chodzi. Tylko jakoś nie moge zapamiętać tych nazw :-). Plany mamy chyba podobne - tylko że chyba w drugą stronę. Ja wyruszam 25 czerwca do Bibbione właśnie i na stronie firmy z której rezerwowałam apartament znalazłam informację że od miejsca noclegu do aquaparku jest tylko kilka minut na piechotkę. Wstęp dla mojej rodzinki to ok. 250 zł za całość, więc trochę kosztuje, ale strona internetowa kusi. Zwiedzimy też oczywiście Wenecję. Następny tydzień przenosimy się do Marina di Bibbona i z tego miejsca zamierzamy zwiedzić Pizę i Rzym (a właśnie - czy Ty zamierzasz się wybrać do Rzymu? To jest około 300 km do przejechania, będę z dwójką dzieci i zastanawiam się czy taka podróż nie będzie dla nich zbyt męcząca - w jeden dzień 600 km + zwiedzanie przynajmniej tego co trzeba zobaczyć). Gdybyś miał jakiś info to pisz - marwera@gazeta.pl - Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Re: Toscania, Elba IP: 194.63.132.* 30.05.05, 12:42 W Marina di Cecina plaze nie sa niestety piekne.Piasek sprawia wrazenie brudnego (choc nie jest-po prostu taki kolor), no i pelno lezakow z parasolami w samym centrum. Las piniowy bardzo ladny. W acquaparcu nie ma nic szczegolnego, choc jesienia zeszlego roku zaczal sie remont, wiec jest nadzieja, ze zostal zupelnie zmieniony. Odpowiedz Link Zgłoś
bir.ke lido do jesolo 31.05.05, 00:15 bylam tam kiedys zmuszona zatrzymac sie jeden dzien na kampingu (z 8 lat temu) i wspominam to doswiadczenie koszmarnie, brudno, obskurnie i oczywiscie polak na polaku.. ale moze cos sie zmienilo? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewa Re: lido do jesolo IP: *.streamcn.pl 31.05.05, 09:50 Lido di jesolo ??? to chyba nie to wybrzeże o którym mówimy, pomyliłaś rejon Wencji z Toskanią -Bibione i Lido di Jesolo leżą nad Adriatykiem i jest tam zawsze mnóstwo rodaków ,natomiast Marina di Bibbona koło Ceciny nad Morzem Tyreńskim a w tej części Włoch ,Polacy nie są tak dominującą nacją..... Ewa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga Re: Marina de Pietrasanta IP: 217.11.148.* 03.06.05, 16:23 A był ktoś może w marina de Pietrasanta? Wybieram się tam juz 25.06.05.. jedziemy na dwa tygodnie, plaża, wino , sery i zwiedzania. Już się nie moge doczekać. Odpowiedz Link Zgłoś
basia553 Re: Marina de Pietrasanta 03.06.05, 19:38 Jesli czegos nie pomylilam, to stamtad jest tylko skok w Alpy Apeninskie. Pieknie tam jest. zröbcie koniecznie wycieczke. Odpowiedz Link Zgłoś