Dodaj do ulubionych

propozycja dla moderatora

06.06.05, 10:58
Zauwazylam, ze sporo tu nerwowych ludzi reagujacych alergicznie na
powtarzajace sie pytania. Wszystko przez to, ze uzytkownicy tego forum dziela
sie na dwie grupy - milosnikow-stalych-bywalcow i tych-co-wlasnie-wyjezdzaja-
i nie-maja-czasu-szukac. Wiec moze powyciagac niektore watki i umiescic je
pod tytulem forum?
Obserwuj wątek
    • Gość: Czuko Re: propozycja dla moderatora IP: *.sn1.eutelia.it 06.06.05, 12:56
      Popieram obiema lapami!
      Byloby super zrobic tak jak jest na przyklad tutaj:
      forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=10662Transport,
      Jedzonko,
      Kino wloskie,
      Fotografia,
      Muzyka wloska, itd...
      • basia553 Super pomysl!!! ntxt 06.06.05, 13:58
    • marwera Re: propozycja dla moderatora 06.06.05, 14:15
      To super pomysł i popieram w 100%. Niestety dzięki temu nie pozbędziemy
      się "alergików", a ja uważam że tworzenie nowych wątków, choćby powtarzały się
      100 razy, jest bardzo przydatne. Choćby dlatego że z Włoch wracają nowi ludzie,
      którzy mają świeże informacje, nowe ceny i inne rady które wcześniej nie
      zostały udzielone. I nie będą one szukać w starych wątkach komu by
      odpowiedzieć, bo i po co? Temat jest już zamknięty. Natomiast chętnie opowiedzą
      nam o swoich spostrzeżeniach, podzielą się info o cenach itp. w akurat nowo
      utworzonym wątku. Poza tym wszyscy odwiedzając to forum zaspokajamy swoją
      potrzebę pogadania z kimś, często nawiązania nowych znajomości itp. Grzebiąc w
      starych wątkach - owszem można się czegoś dowiedzieć i każdy pewnie korzysta z
      wyszukiwarki, ale zakładamy nowe wątki po to żeby się właśnie wygadać i mamy
      nadzieję że akurat nasze pytanie przeczyta osoba, która udzieli nam szerszej i
      aktualniejszej odpowiedzi. Dlatego proszę - nie kłóćcie się na tym forum, ono
      nie jest po to. Może jeżeli kogoś ono nudzi, to niech nie czyta i nie odpowiada
      w głupi sposób że to już było?
      • daisy123 uporzdkowac watki 06.06.05, 14:24
        Nie wiem czy odpowiadanie, ze "juz bylo" jest glupim sposobem. Nie kazdy ma
        czas na siedzenie przy komputerze pisanie po raz n-ty tych samych rzeczy.
        Tworzac glowne watki tematyczne zawsze mozna dopisac swoje spostrzezenia, nowe
        doswiadczenia itd.
        Jestem jak najbardziej za uporzadkowniem watkow.
        • marwera Re: uporzdkowac watki 06.06.05, 14:32
          Ale przecież odpowiadanie na tym forum nie jest żadnym przymusem i jeśli ktoś
          nie ma czasu to wcale nie musi tego robić szczególnie po raz n-ty!!! Osoby
          które wybierają się w podróż są wszystkiego ciekawe, każda informacja jest
          przydatna i dlatego pytają. Osoby które wróciły z podróży są pełne wrażeń i
          chętnie dzielą się swoimi wrażeniami. I jest ta trzecia grupa, która twierdzi
          że nie ma czasu ale skoro padło takie głupie pytanie to odpowiedzą, chociaż
          przecież już tyle razy było. Wtrącą swoje trzy grosze, stwierdzą że jesteś
          leniem itp bo nie chce ci się szukać, ubliżą. Skoro są tacy zapracowani to po
          co tu wogóle zaglądają. Nie chcesz - nie odpowiadaj, bo pytanie jest skierowane
          do tych co CHCĄ odopwiedzieć.
          • Gość: viki Re: uporzdkowac watki IP: *.pool8250.interbusiness.it 06.06.05, 22:30
            Pewnie, ze odpowiadanie na forum nie jest zadnym przymusem, ale jesli pada
            pytanie, na ktore wiem, ze niewiele osob odwiedzajacych to forum, zna odpowiedz
            to zal mi, ze nie mam czasu na napisanie odpowiedzi. Zdaje sobie sprawe, ze sa
            osoby, ktore nie odwiedzaja to forum stale i nie maja pojecia o tematach juz
            podjetych i dlatego jakies uszeregowanie tematow byloby pomocne.
            Nie chodzi mi o relacje z podrozy, wrazenia z pobytu itd, ale np. jesli po raz
            n-ty w ciagu tygodnia pada pytanie o LPG we Wloszech to wydaje mi sie , ze
            wiele osob po prostu nie wie, co to jest wyszukiwarka i do czego sluzy.
    • bynek Re: propozycja dla moderatora 07.06.05, 02:43
      To prawda, że ostatnio bardzo wiele odpowiedzi stałych bywalców forum
      jest irytująca - delikatnie mówiąc. Niektórym wydaje się, że muszą odpowiedzieć,
      bo inaczej może ktoś pomyśleć, że niewiedzą. Jednocześnie nie chce się im
      pisać kolejny raz. Przerost ambicji? Niewiara w to, że ktoś inny może coś dodać?
      Nie wspomnę tu już o epitetach , które padają przy okazji - z obydwu stron.
      Zawsze można przecież zrobić odnośnik do wcześniejszych wątków, zamiast
      pisać coś kolejny raz gdy brakuje czasu, tak jak to często robi bach7
      Jednak tworzenie stałych wątków chyba nie ma sensu. Z czasem byłoby ich
      bardzo dużo i gubilibyśmy się w nich. Nie jest to zresztą przyjętą praktyką.
      To co jest potrzebne i czego brakuje na tym forum to: spokój, zdrowy rozsądek.
      Dotyczy to zwłaszcza stałych bywalców, którym się wydaje ,że w każdym wątku
      muszą dodać coś mądrego. Nawet gdy nie maja nic do powiedzenia. np.:
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=206&w=24570514
      Całkiem rozsądne pytanie, paru uczestników i żadnych konkretów. Tak nie można.
      • dolce31 Re: propozycja dla moderatora 07.06.05, 07:40
        na zabawne pytania padaja zabawne odpowiedzi, mozna sie usmiac w miejsce
        epitetow

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka