Dodaj do ulubionych

włochy karta euro 26

IP: *.zgora.sdi.tpnet.pl 12.06.05, 15:59
witam
mam pytanko czy warto posiadac karte euro 26 we włoszech jakie sa kożyści z
takiej karty
wybieram sie do toskani i mam pytaka jak tam z ta karta
Obserwuj wątek
    • basia553 koRZysci? 12.06.05, 16:02
      to ja tez pytam, czy dla 13-latka warto cokolwiek wykupic, co mu korzysci
      przyniesie?
    • Gość: natalia113 Re: włochy karta euro 26 IP: 83.103.40.* 13.06.05, 15:33
      nigdzie nie wiedzialam karty euro 26 jako tej ktora honoruja choc sa znizki dla
      studentow. Na pewno sprawdza sie zielona ISIC studencka
    • erka44 Re: włochy karta euro 26 14.06.05, 13:44
      Moje dzieci miały takie karty w ubiegłym roku we Wloszech i jedyne miejsce
      gdzie potrzebna była taka karta /miały karty ISIC/ to amerykanskie muzeum w
      Wenecji kolekcja Peggy Guggenheim,wszedzie indziej wystarczyl paszport jako ze
      jestesmy w Unii syn mial lat 22 a corka 16
      • julie_bella2001 Re: włochy karta euro 26 14.06.05, 18:37
        A co ma jedno do drugiego?? Karta Euro26 to karta dla wszystkich ponizej 26
        roku zycia i sa na nia odpowiednie znizki.Unia nie ma tu nic do
        rzeczy.Najlepiej sprawdzic sobie tutaj
        www.cartagiovani.it/
        • Gość: funghettino Re: włochy karta euro 26 IP: *.pool82190.interbusiness.it 14.06.05, 19:06
          ma wbrew pozorom. karta euro 26 powinna upowaznac do wszelkich znizek
          uczniowskich i studenckich tzn w praktyce zastepowa legitymacje szkolna badz
          studencka.tak samo zreszta jak karta ISIC-u. w tej chwili tak wlasnie jest,
          wczesniej nie zawsze byly one uznawane (patrz wywieszki na wiekszosci okienek z
          biletami w muzeach i innych przybytkach kultury wloskiej : tylko dla obywateli
          UE)

ja osobiscie polecam kare ISIC, jest bardziej znana chyba
        • erka44 Re: włochy karta euro 26 14.06.05, 21:18
          Ja sprawdziłam owe karty doświadczalnie,bardzo intensywnie zwiedzając
          muzea ,galerie,katedry i inne w całych Włoszech i jak już wspomniałam tylko raz
          poproszono mnie o jakiś dokument gdy prosiłam o zniżki ,było to ww muzeum w
          Wenecji,być moze ze wzgledu na jego amerkański rodowód,wszędzie indziej brany
          był pod uwagę wiek i fakt,że się jest mieszkańcem UE a to wynika z paszportu
          • erka44 Re: włochy karta euro 26 14.06.05, 21:22
            Dokładnie wytłumaczyła mi to pani u której rezerwowalam telefonicznnie bilety
            do galerii Uffizi we Florencji,gdzie podawalam o jakie bilety mi chodzi,córka
            nie płaciła za bilet nic bo miała 16 lat ,miała przy odbiorze okazac tylko
            paszport
            • Gość: M. Autorowi chyba chodzi jednak o co innego IP: *.chello.pl 14.06.05, 22:10
              Nie chodzi o zniżki wynikające z określonego wieku, co można udokumentować
              paszportem czy dowodem osobistym, tylko o zniżki wynikające z posiadania
              euro26. Co do tych znaleźć je można na www.euro26.org/ w dziale
              discounts- zaznaczasz kraj, możesz i miasto i masz miejsca gdzie przysługują
              owe zniżki. Ze swojego doświadczenia mogę napisać tylko tyle- nie uzyskałem
              zniżki w akwarium w Genui (choć to jest umieszczone na liście)- pani w kasie
              zrobiła wielkie oczy, stwierdziła że pierwsze słyszy i tyle- płaciliśmy
              normalnie. Nam właściwie bardziej zależało na ubezpieczeniu- na szczęście
              jednak nie korzystaliśmy, więc trudno się wypowiedzieć czy wszystko byłoby ok.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka