Gość: p IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.09.05, 16:03 krotkie pytanie, czy orientujecie sie moze jakiej pogody mozna sie spodziewac w neapolu i okolicach w okresie 26 wrzesnia do 10 pazdziernika ? czy jest jeszcze ladnie ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: marghe_72 Re: pogoda w NEAPOLU ? IP: *.acn.waw.pl 12.09.05, 17:34 dość trudno przewidziec w tym roku pogodę we Włoszech :) zazwyczaj w Neapolu tym terminie jest ciepło i przyjemnie. Ale ostatnimi czasu pogoda we Włoszech ( i nie tylko) lekkiego bzika dostała) Odpowiedz Link Zgłoś
hernandez Re: pogoda w NEAPOLU ? 14.09.05, 18:25 dokladnie, w tym roku pogodowa "kicha" we Wloszech byla:(( Odpowiedz Link Zgłoś
ortodox Re: pogoda w NEAPOLU ? 12.09.05, 21:38 Trzeba pytać w IMiGW, może już mają prognozy długoterminowe :)). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: p Re: pogoda w NEAPOLU ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.09.05, 11:57 dziekuje za obie odpowiedzi. Odpowiedz Link Zgłoś
linn_linn Re: pogoda w NEAPOLU ? 14.09.05, 16:09 Powazne prognozy to te 6-dniowe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aside Re: pogoda w NEAPOLU ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.09.05, 20:54 można szukać na www.meteo.it - serwis dość wiarygodny się zdaje :-) Odpowiedz Link Zgłoś
linn_linn Re: prognoza do 20.9 15.09.05, 21:21 Tutaj jest do 20 wrzesnia. www.tempoitalia.it/meteoregione/previsione.php?reg=campania Sprawdzam na tej stronie i na ogol potwierdza sie co do 1 stopnia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stasio Re: pogoda w NEAPOLU ? IP: *.unreg.w-w.pl 17.09.05, 19:47 w tym terminie w Europie stalej, pewnej, dobrej pogody by sie mozna spodziewac chyba jedynie na Krecie czy Rodos, chyba tez na Costa del Sol i w Algarve. Nawet w Tunezji jest niepewna juz. Bylem kiedys we wrzesniu w poludniowych Wloszech i szlag mnie trafial, a zwlaszcza na tego, kto wymyslil okreslenie "sloneczna Italia". W tym roku wybralem sie do kraju o Włochopodobnym klimacie, czyli Tunezji. Deszcz juz pod koniec sierpnia lal nawet na pustyni. Ja bym powiedzial ze mozna sie spodziewac w tym okresie polskiego lata. Srednio 25 w dzien, 15 w nocy, z 9 dni pogody na 14, tzn. 7 super pogody, 4 dni ze pol dnia pogoda, 3 dni zupelnie niepogodne. Odpowiedz Link Zgłoś
linn_linn Re: pogoda w NEAPOLU ? 17.09.05, 20:25 Spodziewac sie mozna wszystkiego: ten rok jest wyjatkowo kaprysny. Ja mieszkam jednak w poludniowych Wloszech i naprawde nie narzekalam. Z tego, co wiem na Sycylii czy w okolicach Neapolu pogoda dopisywala. Tylko ich widac bylo w dziennikach tv. Gdzie indziej turysci po plazy mogli spacerowac, czesto pod parasolem. Oglonie, bylo to lato najbrzydsze od 20 lat. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stasio Re: pogoda w NEAPOLU ? IP: *.unreg.w-w.pl 18.09.05, 00:00 linn_linn, jak ja Ci zazdroszcze ze mieszkasz w poludniowych Wloszech! Wprawdzie krytykuje Włochy w swoich wypowiedziach, ale tak naprawde nadal je kocham, tylko moze sie sparzylem, bo bylem w nie najlepszych miejscach... A poza tym Tunezja all inclusiv samolotem tansza niz Włochy autokarem bez wyzywienia. Ale do rzeczy - polecam taki adres:polish.wunderground.com - wpisac Naples, jest cos takiego jak planowanie podrozy, wpisac 26wrz.-10 pazdz. i wyjdzie statystyka ok. 8-10 ost.lat, niestety stopnie w F, ale mozna przeliczyc (67 to 20 C, 77 to 25 C), raz bylo tak ze tylko 2 dni padal deszcz, raz z 10 dni padal. Odpowiedz Link Zgłoś
linn_linn Re: pogoda w NEAPOLU ? 18.09.05, 09:06 Mialbys czego zazdroscic, gdybym mieszkala nad morzem. Mam co prawda 2 morza w moim regionie, a takze niedaleko Adriatyk, ale to nie to samo. Poludniowe Wlochy maja swoje problemy, ale ja mieszkam w miejscowosci, jednej z nielicznych, gdzie rozpowszechniajaca sie wszedzie przestepczosc wlasciwie nie istnieje. Daje to ogromny komfort psychiczny, o czym gdzie indziej mozna tylko marzyc. Niestety Wlochy sa dosc drogie, ostatnio takze dla Wlochow. Odpowiedz Link Zgłoś