Dodaj do ulubionych

Bolonia i Wenecja - odpowiem na pytania

IP: *.fordon.INTELINK.pl / *.n.INTELINK.pl 05.10.05, 14:25
Obserwuj wątek
    • myshen82 Re: Bolonia i Wenecja - odpowiem na pytania 05.10.05, 17:45
      nie wiem czy to na temat, ale: jak dojechac najkorzystniej z lotniska w bolonii do centrum (na dworzec kolejowy)? slyszalam ze jest jakis autobus: nie wiesz moze ile kosztuje?
      • Gość: VALDO Re: Bolonia i Wenecja - odpowiem na pytania IP: *.bp.com.pl 06.10.05, 12:11
        Jest jeden autobus bezpośrednio z lotniska na Dworzec Kolejowy (Stazione
        Centrale). Autobus zwie się AEROBUS. Kosztuje 4,5 euro. Kursuje w dni powszednie
        co 15 minut. Na Dworzec jedzie ok.20 minut (jak nie ma korków).
        • myshen82 Re: Bolonia i Wenecja - odpowiem na pytania 06.10.05, 12:35
          dzieki wielkie!
    • kashpir_pl Re: Bolonia i Wenecja - odpowiem na pytania 06.10.05, 15:50
      A ja mam pytanie dotyczace knajp: jak jest cenowo, tzn. ile trzeba wydac na
      kolacje w restauracji czy trattorii? Czy mozesz jakies polecic? I czy
      orientujesz sie moze w sprawach wynajmu samochodow na miejscu, najlepiej na
      lotnisku.
      • Gość: VALDO Re: Bolonia i Wenecja - odpowiem na pytania IP: *.bp.com.pl 06.10.05, 18:03
        Za kolację minumim 40 euro za 2 osoby. To jest naprawdę minimum. Trudno polecać
        mi jakąś knajpkę, bo byłem tam za krótko. Jeżeli chodzi o wynajem samochodu, to
        np. w Bolonii na lotnisku jest punkt, gdzie bodajże 8 firm wyjajmuje samochody,
        jest to wszystko na lotnisku oznakowane, także łatwo jest to znaleźć.
    • basia553 Re: Bolonia i Wenecja - odpowiem na pytania 06.10.05, 16:50
      lece za dwa tygodnie do Wenecji. Na najwazniejsze pytanie nie bedziesz mögl
      odpowiedziec: jaka bedzie pogoda:))))) ale moze polecisz jakas fajna knajpke,
      gdzie mozna i dobrze zjesc i wieczorem przy winku posiedziec?
    • ivrosze Re: Bolonia i Wenecja - odpowiem na pytania 10.10.05, 08:31
      w Wenecji jest drogo, w bardzo przeciętnej malutkiej knajpce, typu bar - piwo
      małe kosztuje niecałe 3 E, deser owocowy w podobnej cenie, cafe latte - 2,90 E -
      knajpka około 15 min. od centrum

na najbardziej uczęszczanych uliczkach i trasach ceny są wyższe - dotyczy to
      zarówno pamiątek jak i przekąsek...
      • basia553 Re: Bolonia i Wenecja - odpowiem na pytania 10.10.05, 08:47
        z tym sie licze, jadac do Wenecji. ale myslalam, ze mi ktos poda adres jakiejs
        fajnej knajpki, nie musi byc najtansza, chodzi o dobre jedzenie i mila
        atmosfere.
        • linn_linn Re: Wenecja 10.10.05, 10:24
          O pizzerii ktos wspominal:
          forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=206&w=28199746&v=2&s=0
          A restauracja moze ta:
          www.anticomartini.com/
        • Gość: Ted Re: Bolonia i Wenecja - odpowiem na pytania IP: *.cto.gda.pl / *.cto.gda.pl 10.10.05, 12:40
          Moje ulubione knajpki w Wencji to te przy moście Rialto - zwłaszcza na kolacje,
          natomiast na lunch to te w okolicy muzeum morskiego.
          Smacznego.
          Ted
          • basia553 Re: Bolonia i Wenecja - odpowiem na pytania 10.10.05, 14:08
            dziekuje Wam. zajrze kolo Rialto. Twoja, lin-lin jest mi za sztywna, za
            elegancka. wole cos przytulniejszego, z przyciemnionym swiatlem, swiecami.
            Ale Twoja restauracja ma sliczna prezentacje na necie, prawda? Z ta muzyczka...
            • Gość: Ted Re: Bolonia i Wenecja - odpowiem na pytania IP: *.cto.gda.pl / *.cto.gda.pl 10.10.05, 15:34
              Gwoli uzupełnienia, w knajpkach koło Rialto na kolację siadam na zewnątrz, nad
              brzegiem Canale Grande, obok pływają gondole, gondolierzy (opłaceni) śpiewają
              a pod mostem Rialto jest świetna akustyka i to jest prawdziwa Wenecja.
              Najlepiej jest w ogródku restauracji przy samym moście po stronie bliższej
              dworca kolejowego ( nie mam pojęcia który brzeg kanału jest prawy a który lewy).
              Pozdrowienia.
            • linn_linn Re: Bolonia i Wenecja - odpowiem na pytania 10.10.05, 16:13
              A przejrzalas wszystko?
              www.anticomartini.com/pianobar_it.htm
              www.anticomartini.com/vinovino_it.htm
              Mozna wybrac cos innego...
              • basia553 Re: Bolonia i Wenecja - odpowiem na pytania 10.10.05, 18:37
                linn-linn, o takich lokalach wlasnie myslalam!!!! Dzieki wielkie.
                a kolo Rialto tez pöjdziemy zjesc, popatrzec i posluchac i jesli nie bedzie
                padac - naturalnie na zewnatrz. A potem z lezka w oku bede tu opowiadac jak
                bylo:)))))
                • linn_linn Re: Bolonia i Wenecja - odpowiem na pytania 10.10.05, 19:29
                  To jest wlasciwie jeden lokal, ale ma rozne sale. Mozna wybrac. A kolo Rialto
                  byl kiedys "pizzaiolo" akrobatyczny: podrzucal pizze. Bylo to wiele lat temu,
                  ale w takim miejscu nie powinno sie to zmienic.
    • basia553 juz wrocilam, niestety:(((((( 24.10.05, 14:53
      4 dni minely o wiele, wiele za szybko. Bylo pieknie, Wenecja jest po prostu
      jednorazowa! Cudowne miasto, ale tylko od poniedzialku do piatku:)))) nie
      spodziewalam sie, ze w sobote absolutnie po sezonie, mozna przezyc jeszcze
      takie tlumy. Wrocilam wczoraj, a juz planuje nastepny wyjazd:))))))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka