Gość: VALDO IP: *.fordon.INTELINK.pl / *.n.INTELINK.pl 05.10.05, 14:25 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
myshen82 Re: Bolonia i Wenecja - odpowiem na pytania 05.10.05, 17:45 nie wiem czy to na temat, ale: jak dojechac najkorzystniej z lotniska w bolonii do centrum (na dworzec kolejowy)? slyszalam ze jest jakis autobus: nie wiesz moze ile kosztuje? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: VALDO Re: Bolonia i Wenecja - odpowiem na pytania IP: *.bp.com.pl 06.10.05, 12:11 Jest jeden autobus bezpośrednio z lotniska na Dworzec Kolejowy (Stazione Centrale). Autobus zwie się AEROBUS. Kosztuje 4,5 euro. Kursuje w dni powszednie co 15 minut. Na Dworzec jedzie ok.20 minut (jak nie ma korków). Odpowiedz Link Zgłoś
myshen82 Re: Bolonia i Wenecja - odpowiem na pytania 06.10.05, 12:35 dzieki wielkie! Odpowiedz Link Zgłoś
kashpir_pl Re: Bolonia i Wenecja - odpowiem na pytania 06.10.05, 15:50 A ja mam pytanie dotyczace knajp: jak jest cenowo, tzn. ile trzeba wydac na kolacje w restauracji czy trattorii? Czy mozesz jakies polecic? I czy orientujesz sie moze w sprawach wynajmu samochodow na miejscu, najlepiej na lotnisku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: VALDO Re: Bolonia i Wenecja - odpowiem na pytania IP: *.bp.com.pl 06.10.05, 18:03 Za kolację minumim 40 euro za 2 osoby. To jest naprawdę minimum. Trudno polecać mi jakąś knajpkę, bo byłem tam za krótko. Jeżeli chodzi o wynajem samochodu, to np. w Bolonii na lotnisku jest punkt, gdzie bodajże 8 firm wyjajmuje samochody, jest to wszystko na lotnisku oznakowane, także łatwo jest to znaleźć. Odpowiedz Link Zgłoś
basia553 Re: Bolonia i Wenecja - odpowiem na pytania 06.10.05, 16:50 lece za dwa tygodnie do Wenecji. Na najwazniejsze pytanie nie bedziesz mögl odpowiedziec: jaka bedzie pogoda:))))) ale moze polecisz jakas fajna knajpke, gdzie mozna i dobrze zjesc i wieczorem przy winku posiedziec? Odpowiedz Link Zgłoś
ivrosze Re: Bolonia i Wenecja - odpowiem na pytania 10.10.05, 08:31 w Wenecji jest drogo, w bardzo przeciętnej malutkiej knajpce, typu bar - piwo małe kosztuje niecałe 3 E, deser owocowy w podobnej cenie, cafe latte - 2,90 E - knajpka około 15 min. od centrum na najbardziej uczęszczanych uliczkach i trasach ceny są wyższe - dotyczy to zarówno pamiątek jak i przekąsek... Odpowiedz Link Zgłoś
basia553 Re: Bolonia i Wenecja - odpowiem na pytania 10.10.05, 08:47 z tym sie licze, jadac do Wenecji. ale myslalam, ze mi ktos poda adres jakiejs fajnej knajpki, nie musi byc najtansza, chodzi o dobre jedzenie i mila atmosfere. Odpowiedz Link Zgłoś
linn_linn Re: Wenecja 10.10.05, 10:24 O pizzerii ktos wspominal: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=206&w=28199746&v=2&s=0 A restauracja moze ta: www.anticomartini.com/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ted Re: Bolonia i Wenecja - odpowiem na pytania IP: *.cto.gda.pl / *.cto.gda.pl 10.10.05, 12:40 Moje ulubione knajpki w Wencji to te przy moście Rialto - zwłaszcza na kolacje, natomiast na lunch to te w okolicy muzeum morskiego. Smacznego. Ted Odpowiedz Link Zgłoś
basia553 Re: Bolonia i Wenecja - odpowiem na pytania 10.10.05, 14:08 dziekuje Wam. zajrze kolo Rialto. Twoja, lin-lin jest mi za sztywna, za elegancka. wole cos przytulniejszego, z przyciemnionym swiatlem, swiecami. Ale Twoja restauracja ma sliczna prezentacje na necie, prawda? Z ta muzyczka... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ted Re: Bolonia i Wenecja - odpowiem na pytania IP: *.cto.gda.pl / *.cto.gda.pl 10.10.05, 15:34 Gwoli uzupełnienia, w knajpkach koło Rialto na kolację siadam na zewnątrz, nad brzegiem Canale Grande, obok pływają gondole, gondolierzy (opłaceni) śpiewają a pod mostem Rialto jest świetna akustyka i to jest prawdziwa Wenecja. Najlepiej jest w ogródku restauracji przy samym moście po stronie bliższej dworca kolejowego ( nie mam pojęcia który brzeg kanału jest prawy a który lewy). Pozdrowienia. Odpowiedz Link Zgłoś
linn_linn Re: Bolonia i Wenecja - odpowiem na pytania 10.10.05, 16:13 A przejrzalas wszystko? www.anticomartini.com/pianobar_it.htm www.anticomartini.com/vinovino_it.htm Mozna wybrac cos innego... Odpowiedz Link Zgłoś
basia553 Re: Bolonia i Wenecja - odpowiem na pytania 10.10.05, 18:37 linn-linn, o takich lokalach wlasnie myslalam!!!! Dzieki wielkie. a kolo Rialto tez pöjdziemy zjesc, popatrzec i posluchac i jesli nie bedzie padac - naturalnie na zewnatrz. A potem z lezka w oku bede tu opowiadac jak bylo:))))) Odpowiedz Link Zgłoś
linn_linn Re: Bolonia i Wenecja - odpowiem na pytania 10.10.05, 19:29 To jest wlasciwie jeden lokal, ale ma rozne sale. Mozna wybrac. A kolo Rialto byl kiedys "pizzaiolo" akrobatyczny: podrzucal pizze. Bylo to wiele lat temu, ale w takim miejscu nie powinno sie to zmienic. Odpowiedz Link Zgłoś
basia553 juz wrocilam, niestety:(((((( 24.10.05, 14:53 4 dni minely o wiele, wiele za szybko. Bylo pieknie, Wenecja jest po prostu jednorazowa! Cudowne miasto, ale tylko od poniedzialku do piatku:)))) nie spodziewalam sie, ze w sobote absolutnie po sezonie, mozna przezyc jeszcze takie tlumy. Wrocilam wczoraj, a juz planuje nastepny wyjazd:)))))) Odpowiedz Link Zgłoś