Dodaj do ulubionych

czym tak urzekają Włochy ?

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.06, 21:24
Powiedżcie czym urzekają Włochy? Jak widzicie je na tle ostatnio obleganych
przez Polaków krajów jak Tunezja, Turcja, Egipt. Jakich argumentów
urzylibyście by przyciągnąć turystów do Włoch a nie np. do Tunezji.
Ciekawa jestem bo nigdy nie byłam we Włoszech. Chętnie poczytam.
Obserwuj wątek
    • marghe_72 Re: czym tak urzekają Włochy ? 29.01.06, 00:20
      poczytaj forum:)
      za długo by tu pisać
      włochy to włochy, drugiego takiego kraju nie ma.

Co nie znaczy,ze inne sa bee ;-)
    • Gość: Turystka Moje Włochy.. IP: *.chello.pl 29.01.06, 01:07
      Witam
      Dla mnie Włochy to inny świat. Inna kultura. bajeczne krajobrazy, ludzie
      wyzwoleni i zawsze przyjaźni.
      Kocham Włochy bo tam poznałam swoją MIŁOŚC. Kocham ten kraj za jego piękno
      wewnętrzne za jego "smak i aromat".
      Włochy są piękne ze wzgledu na swoj krajobraz - wszystko w jenym miejscu. Góry,
      morza, jeziora. Najbardziej za kuchnię i za to wszystko czego nie ma u nas.
    • linn_linn Re: czym tak urzekają Włochy ? 29.01.06, 11:12
      Mozna dyskutowac dlugo, ale po co... Przyjechac raz, posmakowac i powracac,
      kiedy mozna.
      • luania Re: czym tak urzekają Włochy ? 29.01.06, 11:42
        Jak powiedziano wyżej najlepiej przyjechać, zobaczyć samemu i na 100% wróci się
        ponownie :)
        • kitop Re: czym tak urzekają Włochy ? 29.01.06, 15:16
          Trudno to opisać w kilku zdaniach. To sprawa bardzo osobista. Najlepiej
          pojechać, zobaczyć i poczuć. Dalej już wszystko będzie jasne. Nie można nie
          kochać Włoch!
          • vojager29 Re: czym tak urzekają Włochy ? 30.01.06, 09:00
            "Jakich argumentów
            urzylibyście by przyciągnąć turystów do Włoch a nie np. do Tunezji."

blizej niz do Tunezji
            kraj cywilizowany

pytanie chyba nie zbyt fortunne
            • ewa553 Re: czym tak urzekają Włochy ? 30.01.06, 09:36
              dla mnie cudownym polaczeniem jest to, ze i wspaniala natura - i morze i gory,
              a rownoczesnie dostatecznie duzo kultury, jest co zwiedzac. Tak wiec mozna
              polaczyc przyjemne z pozytecznym.
              (ewa553 - byla basia553)
            • bynek Re: czym tak urzekają Włochy ? 30.01.06, 13:42
              Niemcy są jeszcze bliżej a kraj jeszcze bardziej cywilizowany więc to żadne
              argumenty, vojager.
              Pytanie jednak rzeczywiście mało fortunne, bo jak porównywać Italię z Tunezją?
              Chyba że ktoś wybiera się tam tylko po to, by poleżeć na plaży ale czy nie
              lepiej wtedy nad Bałtyk?
              pzdr.
              • Gość: lili Re: czym tak urzekają Włochy ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.06, 16:25
                Nie chodzi tylko o plaże ale o całokształt (wakacje nad Bałtykiem są naprawdę
                rzadko udane -zimno,pogoda, syf,jarmarczność,snobizm, drogo). Jeśli chodzi zaś
                czy pytanie jest fortunne - dla mnie tak. Nie chodzi tu o porównanie
                konkretnych krajów ale preferencji turystów i interesuje mnie czym się kierują
                wybierając Włochy.
                Dziękuję za wszystkie powyższe wypowiedzi.
                • Gość: abi lili! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.06, 21:51
                  Pojedź, zobaczysz... Zakochasz się, jeżeli masz wrażliwośc większą od
                  kaloryfera. Znajdziesz świat inny od innych, miejsca piękniejszze od znanych,
                  ludzi przjaznych i uśmiechnietych na codzień.. A także miejsca magiczne, które
                  nie pozwolą Ci zapomnieć, o których będziesz pamiętała cale życie, które każą
                  Ci tam wracać! I w myślach i w uczynkach, czyli w kolejnych podróżach.... Tak
                  jak w tej piosence - wróć do Sorrento!
                  • vojager29 Re: lili! 31.01.06, 08:54
                    bynek 30.01.06, 13:42 + odpowiedz

Niemcy są jeszcze bliżej a kraj jeszcze bardziej cywilizowany więc to żadne
                    argumenty, vojager.

no tak tylko ze te mam na codzien

Tak
                    > jak w tej piosence - wróć do Sorrento!

juz dzis nie spiewana
                    • Gość: bleeeeeeee Re: lili! IP: *.acn.waw.pl 01.02.06, 01:18
                      a co robisz tam gdzie jestes u siebie? czym sie zajmujesz na co dzien?
    • Gość: Marina Re: czym tak urzekają Włochy ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.06, 10:05
      Atmosfera.Klimatem.Koloremmorza.Widokami.Sztuka.Kuchnia.Trattoriami.Muzyka.Neore
      alizmem.Leonardem.OstatniaWieczerza.Michalem Aniolem.Kaplica
      Sykstynska.Mantegna.Carravaggiem.Giotto,FraAngelico.Swietym
      Antonim.SwietaMonika.Asyzem.Padwa.Neapolem.Florencja.Mediolanem.Rzymem.Verona.We
      necja.Piza.SanRemo.Uficjami.BazylikaSw.Piotra.Pieta.Dolomitami.RomeoiJulia.Toska
      nia.Umbria.5Terre.Kalabria.Liguria.Como.Pasta na milion sposobow.Winem....i
      znaczenie wiecej..ach wszystko to razem i osobno najlepiej
      smakowac,doswiadczac,chlonac wlasnie tam....
      • Gość: abi Re: czym tak urzekają Włochy ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.06, 00:16
        a co robisz tam gdzie jestes u siebie? czym sie zajmujesz na co dzien?
        Wspominam moją ostatnią podróż do Włoch. Reszta mnie nie interesuje.
        Kiedy tam pojadę teraz, będę szukał miejsca, gdzie mógłbym zamieszkać. I będę
        myślał tylko o tym.

• Gość: lili Re: czym tak urzekają Włochy ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.06, 09:18
          a stać cię na to? Ile masz przeznaczonych pieniążków na spełnienie marzeń?
          • Gość: abi Re: czym tak urzekają Włochy ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.06, 23:31
            Nie liczę pieniążków! Nie mam ich wiele. Liczy się marzenie. Bez marzeń nie ma
            życia. Jak podrośniesz to mnie zrozumiesz.
            • Gość: niki Re: czym tak urzekają Włochy ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.06, 08:30
              rozumiem, rozumiem nawet bardziej niż możesz się domyślać, ale już jestem za
              duża i dlatego myslę o pieniązkach - chcę aby moje marzenia chopć odrobinkę się
              spełniły. Tobie oczywiście też życzę , napawasz nadzieją innych.
              • kayek Re: czym tak urzekają Włochy ? 09.02.06, 10:34
                dobrze ze jestes juz pelnoletnia, moge ci zalatwic lekka prace
                • Gość: NIKI Re: czym tak urzekają Włochy ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.06, 10:46
                  LEKKĄ JUŻ MAM MOŻE TROCHĘ CIĘZSZĄ?
                  • kayek Re: czym tak urzekają Włochy ? 09.02.06, 14:10
                    lekka ale dluga, bedziesz miala czas tylko na spanie, zeby nie usnac przy
                    robocie
                    • asso1 Re: czym tak urzekają Włochy ? 13.02.06, 22:48
                      Nie zwracaj uwagi na tych świntuchów! Jedź i pokochaj Włochy! I niczego się nie
                      obawiaj! Już po pierwszym dniu będziesz się czuła tak, jakbyś mieszkała tam od
                      lat. Od czasu jak tam pojechałem po raz pierwszy mój czas liczy się od i do
                      kolejnego wyjazdu! Oczywiście tam i tylko tam! Jestem coraz starszy i coraz
                      poważniej myślę o tym, żeby tam zamieszkać na stałe. Jakiś obłęd, obsesja,
                      diabli wiedzą...Ale już się nie mogę doczekać kolejnej wyprawy do Włoch.
                      • Gość: niki Re: czym tak urzekają Włochy ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.02.06, 08:17
                        i to jest prawdziwa pasja. Spodziewam się zobaczyć magiczne miejsca i ludzi.
                        Pojadę tam w tym roku. Dziękuję i pozdrawiam.
    • ab_extra Które Włochy? Bo nie ma Włoch jako takich 14.02.06, 16:12
      Każdy region jest tak inny od innych jak róznią się kraje o o odmiennych
      kulturach, z pewnością bardziej niż np. Polska z Czechami czy Słowacją. Róznia
      się ludźmi, roslinnoscią, krajobrazem, architekturą, kuchnią, zwyczajami. Ja
      najbardziej lubię Kampanię i Sycylię - ale to kwestia gustu
    • margheritajamel Re: czym tak urzekają Włochy ? 15.02.06, 15:28
      LUDZIE,A GDZIE NASZ POLSKI PATRIOTYZM!!!Wszedzie dobrze-gdzie nas nie ma!!!Ja
      mieszkam w Bolognii juz 10 lat.Miasto piekne,jak sie przyzwyczaisz-to zyjesz
      tak jak w Polsce.Sprubojcie spojrzec na Polske oczami turysty!!!Naprawde mamy
      sie czym pochwalic,wiem cos o tym ,bo moj maz nie jest Polakiem,a ja Polske-te
      prawdziwa-odkrylam wlasnie z nim.Co do Tunezji-to faktycznie jest piekna,ale
      gora na 2 tyg.Tam wychodza roznice:)
      • asso1 Re: czym tak urzekają Włochy ? 16.02.06, 00:04
        Między innymi tym, że są tak różne od Polski. I nie ma to nic wspólnego z
        patriotyzmem. Tak po prostu jest, niestety, szanowna Pani margheritajmel! Tam
        jestem wśród życzliwych ludzi którzy chcą mi pomóc. W każdej sytuacji! Polsce
        wsród Polaków którzy pragną mnie zniszczyć i ogólnie skasować. W każdej
        sytuacji! I mają mi wszystko za złe! A krajobrazy? Droga Pani! Znam parę miejsc
        na świecie z piękniejszymi krajobrazami. I co z tego?
        • Gość: ellam Re: czym tak urzekają Włochy ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.06, 11:17
          Po pierwszym pobycie we Włoszech byłam zawiedziona. W 2005 r. odwiedziłam
          Włochy po raz drugi. Byliśmy samochodem więc dużo zwiedzaliśmy. I muszę
          powiedzieć, że dla mnie Włochy to nie plaża i morze/a właściwie nie tylko/, ale
          urokliwe małe miejscowości położone na wzgórzach. Rzym trzeba zobaczyć, jednak
          Rzym to nie kończące się tłumy wycieczek, idących stadem za swoim
          przewodnikiem, bez możliwości rozejrzenia się wokoło. Poza tym Włochy to
          wspaniałe wina, pizza w małych pizzeriach /ale tylko ta z pieca/, kościoły,
          klasztory. Włochy maja niepowtarzalny klimat, który trudno opisac słowami.
          • Gość: desi45 Re: czym tak urzekają Włochy ? IP: *.cust-adsl.tiscali.it 16.02.06, 11:50
            Jak czasami jade do Polski w rejony Mazurskie.....czuje sie tak jak bym zostala
            wypuszczona z ,,ozloconej klatki,, na prosta przepiekna nature
            polska. ....zielen, przestrzen, zapachy lasu, mchu, lak. Nawet wiatr inaczej
            pachnie. Domy wiejskie, jeziora przepiekne. Dla mnie to prawdziwe wakacje.
            Relax i zapomnienie o calym innym swiecie gdzie widac tylko ludzi biegnacych
            niewiadomo za czym. Uwielbiam Polske.
            • b_fanka Re: czym tak urzekają Włochy ? 16.02.06, 16:00
              Właśnie o to chodzi - mamy wspaniałe krajobrazy i urokliwe miejsca, nie gorsze
              od włoskich, tylko po prostu trochę inne - ale prawie wyłącznie są to okolice
              zdecydowanie wiejskie, gdzie można się poczuć z dala od cywilizacji. To co nas
              kładzie, to architektura miast, miasteczek i wsi. Mam tu na myśli nie tylko
              brak (z niewielkimi wyjątkami) "centri storici" z prawdziwego zdarzenia, ale
              ogólne zaniedbanie, bylejakość i bezstylowość - zwłaszcza w tym, co zbudowano
              po wojnie. I nie można tego tłumaczyć faktem, że jesteśmy biedni, ale chyba
              jakimś brakiem poczucia estetyki. To się rzuca w oczy, kiedy przyjeżdża się
              stamtąd. Ale rzeczywiście głównym atutem Włoch są ludzie - życzliwi, chętni do
              pomocy i cudownie wyluzowani (nawet jeśli trochę w tym pozy). No i dlaczego
              nigdzie w Polsce kawa tak nie smakuje?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka