Dodaj do ulubionych

park wodny aqualandia Lido di Jesolo

08.02.06, 14:04
Mam pytanko był ktoś może w aquaparku "AQUALANDIA" w Lido di Jesolo? Jakie wrażenia i jakie koszty wejścia do tego parku? czy opłata którą trzeba uiścić jest opłatą w zamian ktorej można korzystać ze wszystkiego co znajduje się na terenie auaparku? jak ktoś ma jeszcze inne info dotyczące aquqparku o których nie wspomniałem dzięki pozdrawiam wszystkich
Obserwuj wątek
    • linn_linn Re: park wodny aqualandia Lido di Jesolo 08.02.06, 15:41
      Wejscie obejmuje caly dzien otwarcia: 10-18. Sa tez abonamenty na 5 wejsc w
      sezonie.
      www.aqualandia.it/ita/orari.php
      • Gość: magdusia25waw Re: park wodny aqualandia Lido di Jesolo IP: *.langteam.com.pl 03.03.06, 13:31
        w tym aquaparku nie byłam, ale byłam w aquasplash w Lignano (niedaleko) oraz w
        termach w Grado. fajnie!
    • lanta Re: park wodny aqualandia Lido di Jesolo 05.03.06, 14:01
      Witam , w aqualandii byliśmy dwa razy , aktualne ceny powinny być na stronie
      aqualandii . My płaciliśmy chyba 18 euro , dzieci do 100 cm gratis . Po wejściu
      dostaliśmy ulotkę z całodziennym programem .Wszystkie atrakcje w cenie biletów .
      Nam się podobało a szczególnie dzieciom . Pozdrawiam
    • natka110 Re: park wodny aqualandia Lido di Jesolo 07.03.06, 09:07
      Wszystko prawie w cenie, jest cos extra ale nie pamietam co, na pewno bugee
      jumping, jeSLI SIE NIE ZMIESCISZ W DARMOWYCH GODZINACH (IDZCIE SIE RANO
      ZAPISAC, POTEM SKOK JEST O OKRESLONEJ GODZINIE, CHYBA OD 13 DO 15 JESLI
      PAMIETAM DOBRZE)
      Sorry za caps, ale mi sie przypadkiem wlaczyl ...
    • Gość: zaba Re: park wodny aqualandia Lido di Jesolo IP: *.chello.pl 14.06.06, 15:01
      Z tego co czytalam na stronce to wejscie 22 euro dla doroslego. W aqualandii
      bylam 3 lata temu i wejscie na wszystkie zjezdzalnie i inne atrakcje jest w
      cenie. wchodzisz i od 10 do 18 mozesz korzystac ze wszystkiego ile wlezie. (tak
      jak ktos npisal tylko bungee jest platne)

Polecam bardzo. warto wydac te 22 euro
    • Gość: B Re: park wodny aqualandia Lido di Jesolo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.06, 17:30
      A czy ktoś odwiedził te dwa parki wodne - Aqualandię w Lido di Jesolo i
      Aquasplash w Lignano? W zeszłym roku byłam w tym w Lignano i jestem ciekawa,
      który jest lepszy, gdyż w tym roku też planuję pojechać tylko do jednego z nich.
    • jusytka Re: park wodny aqualandia Lido di Jesolo 25.06.15, 14:23
      Może ktoś był tam ostatnio i może podzielić się wrażeniami lub jakimiś praktycznymi poradami?
    • Gość: Marcin Re: park wodny aqualandia Lido di Jesolo IP: *.alenanet.it 04.08.18, 10:33
      Witam ,
      Ja razem z rodziną jestem właśnie w Lido di Jesolo i przed 4 dniami byłem w Parku i było super. Pare wskazówek: Za trzech dorosłych i jednego dwunastolatka zapłaciłem 136 Euro. Dojazd do parku z Hotelu autobusem miejskim to 6 Euro na czterech + 6 Euro powrót. Za kupione wejście można korzystać ze wszystkich atrakcji bez limitu. Zalecam wziąć dowód osobisty bo niektóre zjeżdżalnie wymagają zgody użytkownika na piśmie. Jedzenie nie jest w cenie. Na wejściu każdy dostaje bransoletki którymi się płaci bezgotówkowo za wszystko w parku ( jedzenie, szafki na ciuchy , leżaki) i na koniec wychodząc z parku należy uregulować rachunek. Szafki na ubrania kosztują 5 Euro , dwa leżaki +Parasol +sejf 8 Euro (polecam).
      • katrinaclamart Re: park wodny aqualandia Lido di Jesolo 09.08.18, 18:40
        Witaj, jakie sa ceny jedzenia i picia? Czy bez probl3mu moge miec swoj prowiant? Po co sejf skoro szafka na ubrania bedzie zamykana?
      • wislok1 136 euro ? 09.08.18, 21:11
        Szalenstwo cenowe, ale skoro sa klienci, to po co maja obnizac ceny

W Bawarii najbardziej wypasiony aquapark w Bad Wörishofen (naprawde totalny wypas )
        kosztowalby w tym wypadku dla tylu osob i w tym samym wieku 59 euro
        • wislok1 Re: 136 euro ? 09.08.18, 21:18
          Ceny w mniej wypasionym aquaprku w Bawa rii, ale tez niezlym

www.plantsch.de/kontakt-service/preise/

www.plantsch.de/

16,50 euro za cala rodzine z dziecmi do 18 lat

PS: nie mam nic przeciwko aquaparkowi w Lido di Jesolo
          CHce tylko pokazac, ze jest ton awet jak na niemieckie zarobki koszmarnie drogie miejsce
          • wislok1 Re: 136 euro ? 09.08.18, 22:32
            Najbardziej wypasione termy w Polsce sa troche tansze niz najbardziej wypasione w Bawarii,
            ( w sumie cena porownywalna) , ale z aquaparkiem w Lido di Jesolo przegrywaja na calej linii

www.termabukowina.pl/cennik-i-bilety/cennik-i-regulaminy#priceList

Moze to jest jedna z przyczyn dlaczego Wlosi traca turystow na rzecz Grecji, gdzie moze turysta nie ma w swoim hotelu tak wypasionego aquaprku, ale tez nie musi liczyc sie z tak wysokimi kosztami dodatkowymi urlopu ?

Np.super wypasiony aquapark na Rodos kosztuje bardzo duzo, ale porownywalnie 88 euro
            www.water-park.gr/tickets
            A ci zhoteli all inclusive maja baseny w cenie wczasow w swoich hotelach
        • aseretka Re: 136 euro ? 10.08.18, 08:03
          wislok, czy ty potrafisz czytać ze zrozumieniem i odpowiadać z sensem na posty?
          Gość: Marcin IP: (2590).alenanet.it 04.08.18, 10:33 napisał:
          Za trzech dorosłych i jednego dwunastolatka zapłaciłem 136 Euro. Dojazd do parku z Hotelu autobusem miejskim to 6 Euro na czterech + 6 Euro powrót. (...) Na wejściu każdy dostaje bransoletki którymi się płaci bezgotówkowo za wszystko w parku ( jedzenie, szafki na ciuchy , leżaki) i na koniec wychodząc z parku należy uregulować rachunek.
          Czyli te 136 euro, to był całkowity koszt łącznie z dojazdem, powrotem, jedzeniem itd.
          Ceny biletów do Aqualandii masz tu:
          www.aqualandia.it/en/prices-and-times/
          Czyli za całodniowy wstęp dla 3 osób dorosłych i 1 dziecko mierzące poniżej 140 cm zapłacisz 128 euro.
          Całodzienny bilet wstępu (tageskarte, chyba oznacza wstęp na cały dzień) do rzekomo tańszego aquaparku Badwoerishofe, to w najlepszym przypadku) koszt 31 euro, czyli łącznie 124 euro (31 * 4 = 124)
          www.therme-badwoerishofen.de/oeffnungszeiten-preise/
          Owszem... będzie taniej, jeżeli wykupisz bilety na 2 lub 4 godziny. :)
          Prawdę natomiast napisałeś, że taniej jest na Rodos czy w Bukowinie Tatrzańskiej. Tylko, czy proponujesz osobom odpoczywającym w okolicach Jesolo pobyt w oddalonych o setki km aquaparkach? ;)
          • wislok1 Re: 136 euro ? 10.08.18, 09:16
            te 136 euro, to był całkowity koszt łącznie z dojazdem, powrotem, jedzeniem itd.

Matematyka, liczenie na poziomie podstawowym

3 razy 33 plus 29 za dziecko = 128 euro za same bilety

Teraz dodajemy lezaki - 8 euro, szafke za 5euro, 2 razy aurobus po 6 euro = 153 euro

Gdzie jest koszt jedzenia ?

PS: w Bad Wörishofen wstep w sobote na caly dzien dla rodziny takiej jak w Lido di Jesolo = 59 euro
            • aseretka Re: 136 euro ? 10.08.18, 10:03
              Z matematyką u mnie jak najbardziej w porządku... :) Nie wiem, za co płacił 136 euro, bo on sam dokładnie nie napisał.
              Ja podałam tylko cenę 128 euro za 3 osoby + dziecko:
              > Czyli za całodniowy wstęp dla 3 osób dorosłych i 1 dziecko mierzące poniżej 140 cm
              > zapłacisz 128 euro.
              I to się zgadza z twoimi obliczeniami. :)
              > 3 razy 33 plus 29 za dziecko = 128 euro za same bilety
              Natomiast jeżeli chodzi o twój niemiecki, to jest on raczej słabiutki, skoro rozumiesz, że:
              > w Bad Wörishofen wstep w sobote na caly dzien dla rodziny takiej jak w Lido
              > di Jesolo = 59 euro
              Familien Samstag
              9-18 uhr, 3 std bei entritt von 15 Uhr fur für 3 person, davon mind. 1 Kind (4-15 J.) 50 euro. Jedes weitere Kinds (max. 3 weitere Kinder) 9 euro.

Mam ci dokładnie przetłumaczyć? 50 euro kosztuje wstęp na 3 godziny po 15:00 dla rodziny 3-osobowej (w tym 1 dziecko w wieku 4-15 lat). Każde dodatkowe dziecko (maksymalnie 3 dzieci) 9 euro. Więc nie wciskaj ludziom kitu, że 59 euro kosztuje w sobotę bilet całodobowy dla rodziny składającej się z 3 osób dorosłych i dziecka.
              • wislok1 Re: 136 euro ? 10.08.18, 16:23
                Nie zauwazylem tych 3 godzin, moja wina

Ale i tak roznica jest GIGANTYCZNA

W Bawarii sa ROZNE bilety czasowe, co pozwala zaoszczdzic sporo kasy, w Lifdo di Jesolo sa tylko 2 rodzaje biletow

Te 136 euro to za wstep 4 osob i lezaki, wtedy idealnie pasuje

Nie ma co wymyslac , ze calosc koszotwala 136 razemz jedzeniem, itp.

Moim zdaniem to strasznie drogo, ale skoro sa chetni, to kasuja jak za zboze

• aseretka Re: 136 euro ? 10.08.18, 17:03
                  > Nie zauwazylem tych 3 godzin, moja wina
                  Miło mi, że przyznajesz mi rację. :) Chociaż nie tylko te 3 godziny umknęły twojej uwadze. Sporo innych rzeczy też ci umyka. :)
                  • Gość: gosc Re: 136 euro ? IP: 2.236.171.* 15.08.18, 18:52
                    Wszyscy polecaja, a ja odradzam. W sezonie kolejki do wielu atrakcji, niektore po pol godziny. Jedzenie smieciowe, fast food przy tym to zdrowe i smaczne. Cena nieadekwatna do jakosci. Jesli nie zamierzamy korzystac z jedzenia, to po sezonie mozna sprobowac, kolejki sa mniejsze.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka