Dodaj do ulubionych

Rzym: noclegi i Sióstr Urszulanek

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.07.06, 08:29
Właśnie wróciłam z Rzymu. Nocowałam u Sióstr Urszulanek na Via Cassaletto 557.
Jeśli ktoś ma jakieś pytania to chętnie odpowiem.
Obserwuj wątek
    • Gość: TFC Re: Rzym: noclegi i Sióstr Urszulanek IP: *.ibb.waw.pl 10.07.06, 09:15
      To ja chętnie zapytam:
      1.jaka cena?
      2.Czy przyjmują tylko kobiety/dziewczyny?
      3. Od której do której otwarte jest wejście?
      4. Czy łazienki sa przy każdym pokoju?
      5. Czy jest możliwość przechowywania swoich własnych produktów i przygotowywania
      posiłków?
      6. A może można wykupić posiłki?
      7. Czy łatwo da się dojechać z Ciampino (i ile czasu to zajmuje)?
      8. Jak z dostaniem się do Watykanu?
      9. Może nieco standarcie pokoi?

Jeśli uzyskam odpowiedź na choćby kilka z tych pytań to będę wdzięczna.
      • Gość: gość Re: Rzym: noclegi i Sióstr Urszulanek IP: *.ip.netia.com.pl 16.04.13, 10:54
        Witam ja cie chętnie odpowiem na kilka pytań:
        1.dokładnie to nie wiem ale nie jest bardzo drogo i cena jest do zgonienia
        2.Przyjmują całe rodziny (kobiety , dzieci mężczyzn)
        3.wszystko jest do uzgodnienia ( ja wracałam ok. 2 w nocy )
        4. każdy pokój ma łazienkę
        5. tak
        6. Siostry gotują pysznie i można płacić za wynajem z wyżywieniem lub bez
        Tylko ja piszę o Scauri bo tam też siostry maja dom wypoczynkowy i jest porostu super, byłam tam w zeszłym roku na wakacjach we wrześniu ze względu że mam małe dziecko i nie było upałów po 40 stopni, dom znajduje się nad samym morzem dzieli go tylko promenada od morza, siostry mają piękny ogród i duży plac zabaw dla dzieci gdyż w roku szkolnym prowadza przedszkole. Miejscowość jest urocza , malownicza i ma piękne połączenie morza ze skałami (czad), plaże są piękne i szerokie, małe restauracje i kawiarenki. Do Rzymu jedzie się pociągiem ok. 1 godziny i wysiada się w centrum Rzymu. POLECAM BARDZO GORĄCO . dAJE NUMER TEL DO TEGO DOMU. 0771683091 prosić siostrę MIROSŁAWĘ (MIRKĘ).
        • Gość: Ewa Re: Rzym: noclegi i Sióstr Urszulanek IP: *.radom.vectranet.pl 30.10.15, 19:35
          Jeśli ktoś szuka noclegu w Rzymie to polecam ale to bardzo gorąco noclegi u sióstr Urszulanek w samym centrum Rzymu na Via di Villa Ricotti 2, metro B, pokoje z łazienkami i śniadaniami. Ogólne idzie się z siostrami dogadać , są przesympatyczne, pytajcie koniecznie o siostrę MIRKĘ.
          Ja miałam tez kolację. tel. 0644238624, mail orsoline@orsmaria.it.
          Będziecie bardzo zadowoleni. siostra Mirka służy wszelką pomocą. Warto skorzystać. Ceny od 30 do 42 euro z pyszną i obfitą kolacją.
      • Gość: ala Re: Rzym: noclegi i Sióstr Urszulanek IP: *.radom.vectranet.pl 30.10.15, 19:25
        Gorąco polecam noclegi u sióstr Urszulanek w Rzymie na Via di Villa Ricotti 2 w centrum stacja metra B, pokoje z łazienkami i przepysznym śniadaniem, wifi, możliwość wykupienia włoskiej kolacji. Byłam we wrześniu i gorąco polecam. Pytajcie o siostrę Mirkę,

• tomon123 Re: Rzym: noclegi i Sióstr Urszulanek 29.05.17, 09:56
        Właśnie wróciłem z Rzymu. Mieszkaliśmy tydzień u Sióstr na Via di Villa Ricotti (2 osoby). Właściwie potwierdzam to, co napisały Ewa i ala dwa lata temu. Bardzo fajnie. Pokój z łazienką, ładny i czysty, siostry bardzo miłe, dobre jedzenie, ładna cicha okolica, blisko do metra i autobusów, wi-fi. Siostry zamykają dom o północy. Śniadanie od 7-ej, kolacja od 19:30. Rządzi Siostra Mirka. Na maile zawsze odpowiada. Pozostałe siostry nie są Polkami. Chciałbym tam jeszcze wrócić.
        Tomek
        • alzara Re: Rzym: noclegi i Sióstr Urszulanek 12.06.17, 12:16
          A jaki jest do siostry Mirki telefon i e-mail ?
          • tomon123 Re: Rzym: noclegi i Sióstr Urszulanek 13.06.17, 08:52
            E-mail chyba się tu gdzieś pojawił już w tym wątku, ale podam: orsoline@orsmaria.it
            Tomek
            • alzara Re: Rzym: noclegi i Sióstr Urszulanek 29.06.17, 19:22
              Dziękuję za odpowiedź. We wrześniu pojadę do sióstr na Via Del Casaletto 541 , a w grudniu skontaktuję się z siostrą Mirką na Via di Villa Rocotti 2
              • Gość: Marek M Re: Rzym: noclegi i Sióstr Urszulanek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.03.20, 20:17
                Serdecznie polecam!
                Mają stronę interenetową:
                urszulanki.com.pl
    • Gość: tunia Re: Rzym: noclegi i Sióstr Urszulanek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.07.06, 12:05
      1.nocleg+ śniadanie 25 euro od osoby

2.przyjmują kobiety i męższyzn
      3.czynne
      od rana do 23.00 (nei dłużej!) 4.nie
      jestem pewna,mój pokuj nr02 miał łazienkę z kabiną i bidetem, ale widzialam też
      łazienkę na korytarzu
      5.można pożyczyć talerze,szklankę itp. nie pytałam o przechowywanie praduktów.
      Niedaleko jest duży sklep, więc można kupować na bieżąco.
      6.tylko
      śniadania:chleb,bułki,masło,dżem,serki,herbata,kawa,mleko 7.nie
      wiem, lądowałam na Fiumicino
      8.bardzo łatwo,niedaleko jest przystanek autobusowy,wsiadasz w 870 i jedziesz
      prawie do końca;siostra Mirka chętnie wytłumaczy.
      9.pokoje skromne, ale czyściutkie,pościel, ręczniki,mydełko w płynie, papier,
      dużo miejsca na rzeczy.Tak wyglądał mój pokój,wiem,że są też mniejsze i że na
      poddaszu jest bardzo gorąco
      • vanessa_io Re: Rzym: noclegi i Sióstr Urszulanek 13.07.06, 11:20
        A czy z dzieckiem przyjmują? 3 letnim...
        • Gość: S: Re: Rzym: noclegi i Sióstr Urszulanek IP: *.ip.netia.com.pl 16.04.13, 11:05
          Jak macie dzieciaki i chęci do wypoczywania we Włoszech to polecam w Scaurii u siostry Mirki, jakby coś mam tel. 07 71683091. Jest tam wszystko co potrzeba w wakacje.
          Pozdr.
      • Gość: anna Re: Rzym: noclegi i Sióstr Urszulanek IP: *.24-87-b.business.telecomitalia.it 15.04.13, 11:07
        jest tez fantastycznie u siostr urszulanek w Scauri , tuz nad morzem...
        Pytajcie...
        • Gość: gość Re: Rzym: noclegi i Sióstr Urszulanek IP: *.ip.netia.com.pl 16.04.13, 09:47
          a jak tam dojechać komunikacją publiczną?
        • Gość: Edyta Re: Rzym: noclegi i Sióstr Urszulanek IP: *.gov.pl 23.04.13, 14:21
          Czy możesz podać namiary? Nie mogę nigdzie znaleźć w internecie jak mozna tam zamówić noclegi. Bardzo prosze o e-mail lub choćby nr tel.
    • Gość: tunia Re: Rzym: noclegi i Sióstr Urszulanek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.06, 19:54
      Tak, przyjmą.A wokół domu jest bardzo ładny ogród, więc można wyjść z dzieckiem
      na powietrze.
    • tiberina Re: Rzym: noclegi i Sióstr Urszulanek 13.07.06, 19:57
      Witaj,

Czy byłabys tak miła i przesłała więcej informacji o noclegu? ( telefon, ceny,
      osoba kontaktowa). Będę Ci niezmiernie wdzięczna. Mój mail: tiberina@gazeta.pl
      • Gość: Riva Re: Rzym: noclegi i Sióstr Urszulanek IP: *.jaslo.pl / 80.48.103.* 14.07.06, 11:46
        Ja też poproszę o więcej inforamcji. Mój email: banitez@o2.pl
    • goska.arch Re: Rzym: noclegi i Sióstr Urszulanek 15.07.06, 01:09
      Jak daleko jest od Sióstr do centrum? Ilu osobowe są pokoje? Jak dojechać tu z
      Fiumicino? W jaki sposób można zarezerwować pokój? Pozdrawiam.
    • Gość: tunia Re: Rzym: noclegi i Sióstr Urszulanek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.06, 08:59

na lotnisku, idąc zwyczajnie za ludzmi, dochodzisz do wyjścia(ALE NIE
      WYCHODZISZ)i schodami ruchomymi oraz tunelem,dochodzisz do stacji kolejki.
      Kupujesz bilet za 5 euro na kolejke podmiejska,(nie na ekspres Leonardo)
      jedziesz do stacji Trastevere.Tu kup bilet (ja polecam sieciówkę)
      Wychodzisz przed dworzec, na wprost masz skrzyzowanie- wsiadasz w
      tramwaj nr 8 i jedziesz do konca( w kierunku zachodnim). Tramwaj zatrzymuje sie
      na ulicy prostopadlej do Via Casaletto-wysiadziesz z tramwaju, skrecisz w prawo
      idziesz w dół ok. 200m
      masz przystanek autobusu 870,pokaz kierowcy adres to ci powie gdzie wysiąść.Mnie
      wysadził przy bramie budynku.Mozna się łatwo dogadać nawet jeśli znasz słabo
      angielski.

• Gość: Anna Stopa Re: Rzym: noclegi i Sióstr Urszulanek IP: *.158.217.27.pat.umts.dynamic.t-mobile.pl 21.07.14, 15:07

Witam a znają też język polski
        • alzara Re: Rzym: noclegi i Sióstr Urszulanek 15.05.17, 17:58
          Od 2006 roku są tam tylko polskie siostry i bardzo smacznie żywią.
          • aseretka Re: Rzym: noclegi i Sióstr Urszulanek 15.05.17, 20:22
            > Od 2006 roku są tam tylko polskie siostry
            Skąd taka bzdurna informacja? Są tam Urszulanki różnej narodowości.

> i bardzo smacznie żywią.
            To prawda. Jedzenie bardzo smaczne. :)
            • alzara Re: Rzym: noclegi i Sióstr Urszulanek 23.05.17, 22:32
              W domu, w którym jest hotel pracują wyłącznie polskie siostry od 2006 roku, wcześniej były różnej narodowości. Proszę zapytać...tel. +39 066 536 789.....poczta e-mail : info@casaorsoline.it......adres: Via del Casaletto 541 00151 Roma
              • Gość: steher Re: Rzym: noclegi i Sióstr Urszulanek IP: 109.95.233.* 05.03.20, 19:30
                Strona internetowa sióstr urszulanek z Via del Casaletto 541
                urszulanki.com.pl
                Tam zobaczysz pokoje (wszystkie z osobnymi łazienkami) i doczytasz dojazdy do kluczowych punktów Rzymu i Watykanu, opinie gości ...itp.
        • Gość: Marek M Re: Rzym: noclegi i Sióstr Urszulanek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.03.20, 20:20
          Wszystkie siostry są Polkami. Bez obaw:)
          Mają swoją strone internetowa.
          urszulanki.com.pl
          tam szczegółowe informacje, polecam
    • Gość: tunia Re: Rzym: noclegi i Sióstr Urszulanek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.06, 09:04
      Rezerwować można telefonicznie 0039066536473 lub mailem
      cg-ors@istututosacrocuoreorsoline.191.it
      nie ma żadnych zaliczek, placisz dopiero na miejscu
    • Gość: erwin Re: Rzym: noclegi i Sióstr Urszulanek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.08.06, 20:39
      mam pytanie: czy ktoś z was orientuje się z jakim wyprzedzeniem trzeba
      rezerwować noclegi u sióstr? albo np w Domu polskim? czy na 1 tydzień przed
      przyjazdem jest szansa na zarezerwowanie?
      • Gość: Mag Re: Rzym: noclegi i Sióstr Urszulanek IP: *.aster.pl 15.08.06, 01:37
        A i jeszcze raz jak daleko do centrum tzn. ile dojazd mniej więcej czasu
        zajmuje?? I czy często chodzą te autobusy. Pozdrawiam
      • Gość: Mag Re: Rzym: noclegi i Sióstr Urszulanek IP: *.aster.pl 15.08.06, 11:17
        I ja bym tez b. prosila o dodatkowe info na ten temat, na mojego maila
        maggy16pl@yahoo.com

PS. CZy z tym adresem mailowym do sióstr jest wszystko Ok? Czy to nie powinno
        buc instituto? Bo probowalam cos w internecie znalezc ale wyszukiwarka odmawia
        posłuszeństwa.
        Pozdrawiam
    • mamalgosia Re: Rzym: noclegi i Sióstr Urszulanek 16.04.13, 12:38
      Nie wiem, kto wywlókł ten wątek, ale te Siostry już są gdzie indziej. Też można u nich nocować. Do centrum daleko. Dla mnie wadą było to, że o 22giej zamykały i włączały alarm. Z centrum trzeba było wyjechać już o 21szej żeby zdążyć z przesiadką
      • Gość: sylwiaczek Re: Rzym: noclegi i Sióstr Urszulanek IP: *.dynamic.chello.pl 20.04.13, 19:50
        Czy chodzi o Scauri? Czy możesz podac jakieś namiary - nr tel, e-mail do tych sióstr? Mam jakiś nr tel. ale nie mogę się tam dodzwonić. Z góry dziękuję.
      • Gość: ala Re: Rzym: noclegi i Sióstr Urszulanek IP: *.radom.vectranet.pl 30.10.15, 19:58
        Masz jakieś nieświeże informacje. Siostry nadal działają i mają się świetnie. Są i w Rzymie i w Scauri i ogólne na całym świecie. Ja byłam w tym roku u sióstr i polecam. Do domu wracałam na 24 , posiłki serwują bardzo smaczne a niezastąpiona pomoc sióstr co zwiedzić i jak tam dotrzeć jest nieoceniona. Proponuje Ci jechać do jakiegokolwiek hotelu w rzymie gdzie recepcjonistka słabo mówi po angielsku i dogadaj się z nią co i gdzie zobaczyć, życzę powodzenia.
      • davide2016 Re: Rzym: noclegi i Sióstr Urszulanek 20.01.17, 21:40
        siostry sa i dobrze sie maja ..
        mozna tez rezerwowac w drugim domu siostr ..
        podaje adres email info@casaorsoline.it lub telefonicznie 0039 066536789 ...
        mozna po polsku
    • violabiuro Re: Rzym: noclegi i Sióstr Urszulanek 05.08.15, 14:59
      Proszę o podanie adresu e-mail do Sióstr,,ponieważ chciałam zamówić nocleg i kilka słów na temat warunków noclegu , jeśli nie sprawi to kłopotu.
      • Gość: gość Re: Rzym: noclegi i Sióstr Urszulanek IP: *.radom.vectranet.pl 30.10.15, 19:52
        podam ci numer telefonu do sióstr urszulanek do Rzymu , tel. 0644238624, mail orsoline@orsmaria.it koniecznie poproś o siostrę Mirkę , ona wszystko wytłumaczy.
      • Gość: robert Re: Rzym: noclegi i Sióstr Urszulanek IP: *.adsl.inetia.pl 11.07.16, 14:31
        witam i jak udało ci sie w rzymie u tych siostr nocowac ?
    • Gość: Grzegorz Re: Rzym: noclegi i Sióstr Urszulanek IP: 212.180.227.* 21.11.15, 22:51
      dzień dobry,

planuję latem wybrać się do Watykany czy może mi Pani podać namiary do Sióstr Urszulanek. Jak patrzyłem na mapie z tego miejsca do Watykanu jest ok 7 km, bardzo by mi to pasowało bowiem jadę tam z moją babcią. Dziękuję i pozdrawiam

Grzegorz
    • Gość: gaga Re: Rzym: noclegi i Sióstr Urszulanek IP: *.internetia.net.pl 20.02.16, 16:52
      Ja bym była mega wdzięczna za podanie adresu e mail do sióstr. znalazłam na ich stronie jakiś, ktoś tutaj podwał ale wszystkie meile przychodzą zwrócone (nie ma takiego adresu email).
      • aseretka Re: Rzym: noclegi i Sióstr Urszulanek 20.02.16, 17:45
        Jeśli chodzi Ci o dom przy Via Casaletto to adres masz tu:
        wikimapia.org/19796455/pl/Casa-Generale-di-Suore-Orsoline-del-Sacro-Cuore-di-Ges%C3%B9-Agonizzante
        Jeśli o ten przy Via di Villa Rocotti to tu:
        www.orsolinescga.it/ricotti.htm
    • 0515esmeralda Re: Rzym: noclegi i Sióstr Urszulanek 28.10.16, 10:57
      Jaka jest cena jednego noclegu u Sióstr i czy można płacić w złotówkach. Zofia
    • Gość: maria Re: Rzym: noclegi i Sióstr Urszulanek IP: *.fbx.proxad.net 24.04.17, 00:16
      Goraco polecam noclegi u siostr Urszulanek w Rzymie. Dom polozony w pieknym parku sosnowym, pelnym kolorowych kwiatow. Czyste pokoje z lazienkami az lsnia. Niesamowita kuchnia siostry Wandy przyciaga smakowitoscia. Zyczliwosc i pomoc siostr nie maja granic. Niedaleko do centrum. Bylismy grupa 21-osob, warunki rewelacyjne i niedrogo.
      maria
      • Gość: zero Re: Rzym: Dom Polski JPII IP: *.dynamic.chello.pl 24.04.17, 18:25
        Jest jeszcze > Dom Polski JPII

PS
        Najlepszy dojazd pociągiem/metrem
      • alzara Re: Rzym: noclegi i Sióstr Urszulanek 28.04.17, 21:11
        Aktualny telefon do Sióstr Urszulanek: via del Casaletto 541, 00151 Roma........+39 066 536 789
        Do miasta autobus 870 i tramwaj nr 8........warto korzystać-piękna okolica. Przyjmują max. 24 osoby na jeden turnus.
        • alzara Re: Rzym: noclegi i Sióstr Urszulanek 03.05.17, 15:17
          aktualny adres poczty e-mail : info@casaorsoline.it
      • Gość: Marek M Re: Rzym: noclegi i Sióstr Urszulanek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.03.20, 20:22
        Polecam ten dom i kuchnie siostry Wandy:)
        Ich strona:
        urszulanki.com.pl
    • grachamka44 Re: Rzym: noclegi i Sióstr Urszulanek 27.07.18, 09:20
      Jak drogie są tam noclegi? Czy dużo mają miejsc noclegowych? I czy mogą tam nocować także mężczyźni, wybieramy się z mężem?
      • aseretka Re: Rzym: noclegi i Sióstr Urszulanek 27.07.18, 22:00
        Byłam tam sporo lat temu (chyba w 2004 r.) i ceny pewnie już się zmieniły. Ja, o ile dobrze pamiętam, płaciłam ok 30 euro od osoby ze śniadaniem i kolacją. Najlepiej jednak zadzwonić lub wysłać e-maila z zapytaniem o cenę i dostępność pokoju w danym terminie.
        Oczywiście mogą tam nocować osoby różnej płci. Pewnym ograniczeniem był jednak powrót przed 24:00. No i oczywiście niedopuszczalne były takie ekscesy, jak: głośne biesiadowanie nocne, innego rodzaju hałasy i awantury. ;)
    • Gość: ewa@czajkagmail.co Re: Rzym: noclegi i Sióstr Urszulanek IP: *.147.2.56.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 29.01.19, 07:53
      PYTANIE O NOCLEG U URSZULANEK
      • paw.mat1 Re: Rzym: noclegi i Sióstr Urszulanek 03.02.19, 11:22
        Właśnie wróciłem z Rzymu. Nocowałem u sióstr Urszulanek na Via del Casaletto 541. Gorąco polecam. Pokoje czyste i wszystkie z łazienkami. Niektóre z nich mają balkony. W cenie noclegu jest śniadanie. Można dodatkowo dokupić przepyszne dwudniowe obiady. Jeśli się siostry poprosi, to załatwiają tanszy niz z postoju transport z i do lotniska.
        Naprawdę gorąco polecam
        • Gość: Justyna Re: Rzym: noclegi i Sióstr Urszulanek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.20, 11:30
          Witam, czy zna ktoś moze adres strony internetowej sióstr urszulanek w Rzymie. Interesują mnie też opinie jak jest. Jaka cena, jak daleko do centrum, jaka atmosfera. Dziękuję
          • Gość: Marek M Re: Rzym: noclegi i Sióstr Urszulanek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.03.20, 20:23
            Podaje adres:
            urszulanki.com.pl
            Polecam serdecznie
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka