Gość: Kuba IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 13.08.06, 14:31 Jak sie dostac z Rzymu do Florencji pociągiem? Ile sie jedzie? Z ktorej stacji? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Misia Re: Rzym - Florencja IP: *.chello.pl 17.08.06, 22:31 Mnie tez bardzo interesuje ten wątek--może ktos odpowie? Odpowiedz Link Zgłoś
piasek101 Re: Rzym - Florencja 17.08.06, 22:45 Gość portalu: Kuba napisał(a): > Jak sie dostac z Rzymu do Florencji pociągiem? Ile sie jedzie? Z ktorej stacji? Jechałem tak dosyć dawno,ale skoro nikt nie odpowiada to ... Najlepiej jechać ze stacji najbliższej starej części miasta (to główna stacja). Z niej startuje sporo pociągów do Rzymu. Szybki pociąg (nie podmiejski-jeśli taki wogóle kursuje z F. do R.)przejeżdża tę trasę w czasie poniżej 2 godzin (zdecydowanie szybciej niż samochód). W Rzymie wysiadać na Termini,stąd już wszędzie dowiezie metro. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ilecka. Re: Rzym - Florencja IP: *.41-151.net24.it 18.08.06, 02:06 Ten dworzec blisko starego miasta we Florencji to Santa Maria Novella, najszybsze pociągi Eurostar kursują mniej więcej co 40 min, jadą ok. 1h30min i kosztują 29.44, Intercity co godzinę ale nie zawsze z SMN(przeważnie z Campo di Marte), jadą 2h do 2h40min i kosztują 24.33, Intercity Plus też cena mniej więcej ta sama, i Regionale co ok. 2 godziny, jadą ok 3h40min i cena to 14.31 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Misia Re: Rzym - Florencja IP: *.chello.pl 18.08.06, 12:18 Serdeczne dzięki. Mam jeszcze jedno pytanie czy młodzież ucząca sie , studiująca ma jakąś zniżkę na przejazdy? Dziekuje . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ilecka. Re: Rzym - Florencja IP: *.42-151.net24.it 18.08.06, 12:56 Dzieci do lat 4 podróżują gratis, ale bez prawa do miejscówki, dzieci do lat 12 podróżują ze zniżką 50% w wagonach łóżkowych i 30% w kuszetkach. Niestety na stronie nic nie piszą na temat innych pociągów. Trzeba będzie po prostu zapytać się w kasie. Dla studentów - zero zniżek. www.trenitalia.it Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Misia Re: Rzym - Florencja IP: *.chello.pl 18.08.06, 18:50 Bardzo dziękuję--szkoda,że nie ma zniżek dla studentów. Odpowiedz Link Zgłoś